Hoera, Travly is 1 jaar live!

27 oktober 2018

Wow, er is gewoon al een jaar voorbij sinds we live zijn gegaan met Travly. Op vrijdag 27 oktober 2017 plaatsten we ons eerste social media bericht en lieten we zien waar we de maanden daarvoor zo hard aan gewerkt hadden. Ik herinner me nog goed hoe we vol spanning – op de bank, met een rood wijntje – onze realtime statistieken in de gaten zaten te houden. Al jullie inspirerende, lieve en mooie reacties hebben gezorgd voor een succesvolle start en een heel tof Travly-jaar!

Over ons leven in het afgelopen jaar

Nu zijn we ineens 12 maanden verder. 12 bewogen maanden, dat kunnen we wel zeggen! Toen we Travly live gooiden, zaten we nog volop in ons ‘ziekenhuisleven’ zoals ik het maar even zal noemen. Of en wanneer we op wereldreis zouden gaan, was toen nog een groot vraagteken. Wel vertrokken we op 13 november – de dag dat we eigenlijk zouden starten met onze wereldreis – voor 3 weken naar Thailand. Anders was het toch wel zonde van dat vliegticket. ;-) En wat hadden we het daar heerlijk! De vrijheid van het backpacken smaakte naar meer. Heel veel meer!

In Pai, Thailand

Maar we moesten nog even geduld hebben. Vanaf november waren we gestart met mijn maandelijkse injecties om de tumoren / uitzaaiingen te stabiliseren. In januari kregen we voor het eerst te horen of dat gelukt was. Ondertussen hadden we stiekem al plannen gemaakt over hoe we onze droom alsnog uit konden laten komen. Maar dan hadden we wel eerst goed nieuws uit het ziekenhuis nodig…

De uitslag was helaas niet helemaal oke, maar ook zeker niet de slechtste die we konden krijgen. We moesten één aanvullende behandeling doen en daarna zouden we een paar maanden hebben tot de volgende controle. We hoefden niet lang na te denken over wat we met die paar maanden zouden doen: wereldreis deel 1 werd werkelijkheid! Op 5 maart stapten we op het vliegtuig naar Azië. Af en toe moest ik mezelf knijpen om te weten dat dit echt was. We hadden hier zo lang op gehoopt, maar veel tegenslagen gehad en de hoop dat het echt zou gaan gebeuren soms bijna verloren…

5 maart 2018 – onze wereldreis begint!

Een aaneenschakeling van hoogtepunten volgde. We scooterden door het platteland in Laos, bezochten de meest idyllische watervallen, bewonderden de Tempels van Angkor in Cambodja, beklommen tal van uitzichtpunten en lagen op de mooiste stranden die we ooit hadden gezien. Tegelijkertijd genoten we ontzettend van het pittige, Aziatische eten, de verfrissende fruitshakes en natuurlijk van elkaar. Alle 15 weken waren fan-tas-tisch.

En gelukkig eindigde het niet bij wereldreis deel 1. In juli kregen we goed nieuws na een controle in het ziekenhuis in Nederland. We mochten verder reizen, yes! Twee weken na dit bericht vlogen we naar Colombia. In Zuid-Amerika beleefden we compleet nieuwe avonturen. Onze ervaringen hier zijn niet te vergelijken met Azië, het is anders. Maar wat we nou leuker vinden? Een keuze maken is onmogelijk, want ook hier is het zo schitterend en de bevolking zo gastvrij.

Ik schrijf dit vanaf een Airbnb appartement in Bolivia. Binnen een paar dagen zullen we arriveren in Chili, alweer het laatste land van wereldreis deel 2. Afscheid nemen van Zuid-Amerika zal niet makkelijk worden, maar het vieren van de feestdagen samen met onze lieve familie en vrienden / vriendinnen is iets heel moois om naar uit te kijken.

Onze 10 hoogtepunten in de afgelopen 12 maanden

Oei, toen ik bovenstaande kop typte, wist ik dat kiezen een bijna onmogelijke opgave ging worden. Ik klikte nog eens door onze blogs van het afgelopen jaar en realiseerde me maar weer eens hoeveel waanzinnige dingen we gedaan en gezien hebben. Ik kan gerust zeggen dat reizen ons heel, heel, heel gelukkig maakt. Na veel wikken en wegen hebben we een lijstje met 10 hoogtepunten gemaakt. We kunnen er nog veel meer noemen, maar als we dan toch moeten kiezen…

Trots op Travly, omdat…

Er gaat bijna geen dag voorbij dat we niet – al is het maar even – met Travly bezig zijn. En dat doen we niet omdat het moet, maar omdat we het gewoon ontzettend leuk vinden. We zijn trots op de reiswebsite die we met zijn tweeën hebben neergezet en halen er onwijs veel voldoening uit. De leuke reacties die we krijgen maken ons alleen maar gemotiveerder. Steeds vaker krijgen we ook vragen binnen via het contactformulier, waar we met alle liefde antwoord op geven. Als iemand anders door onze tips of informatie zijn/haar reis een beetje leuker of bijzonderder heeft kunnen maken, dan is dat voor ons heel veel waard.

Vooraf hoopten we dat we met Travly mensen konden enthousiasmeren en informeren, maar vooral ook inspireren. Om te doen wat je het allerliefste doet. Om te genieten van het leven. Om die bijzondere reis te maken. Of wat het dan ook is waar je van droomt. Je kunt ons dan ook niet trotser krijgen dan wanneer we horen dat we dit doel bereiken. In onze omgeving zien we mensen die – door onze verhalen – voor het eerst een reis maken buiten Europa of zelfs naar een bestemming gaan waar wij heel enthousiast over zijn op Travly. Een groter compliment kunnen we niet krijgen!

Travly in cijfers

In het afgelopen jaar zijn we hard gegroeid met Travly. We hebben inmiddels meer dan 800 likes op Facebook, er zijn 65,5 duizend paginaweergaven gerealiseerd en onze lezers blijven per bezoek gemiddeld langer dan 2 minuten op onze website. Er staan nu (inclusief dit blog) 146 blogs online en we hebben 327 bezienswaardigheden beschreven. Van 33 landen vind je praktische informatie op Travly, bijvoorbeeld over de visumvereisten, het klimaat en een reëel dagbudget.

Op 6 juli 2018 haalden we een bezoekersrecord: Travly werd op die dag 761 keer bezocht! Met ons allerbeste Facebookbericht (over Rainbow Mountain in Peru) wisten we 8.200 mensen te bereiken. De bestemming Vietnam was het afgelopen jaar het populairste op Travly. Niet gek, want wat heb je daar veel moois!

Rainbow Mountain, Peru

Dit zijn onze best gelezen blogs. Het blog over de ziekenhuisuitslagen werd 1.387 keer bekeken, de verborgen parels van Peru 1.118 keer, waarom onze wereldreis niet door kan gaan 1.084 keer, het blog over Rainbow Mountain 961 keer en over het beste uitzicht over Halong Bay 919 keer.

Met heel veel liefde en plezier gaan we door met Travly. We blijven vertellen wat we vinden van bestemmingen, wat handig is om te weten en hoe het persoonlijk met ons gaat. Dankjewel voor je support in het afgelopen jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  • Bas en Els

    27 oktober 2018 om 09:52

    Woooooh gefeliciteerd lieverds… wat hebben jullie mooie herinneringen gemaakt en zoveel mensen die enthousiast zijn over jullie geweldige site en vooral wat hebben jullie hard gewerkt… wij zijn supertrots op jullie…dikke dikke knuffel ❤️

Populair op Travly