Uitslagen bekend: Mogen we de backpacks weer inpakken? | Update vanuit het ziekenhuis

Djura

Wat waren de afgelopen twee weken spannend. We genoten van het heerlijke weer en onze lieve familie en vrienden, maar tegelijkertijd wisten we constant dat er maar één reden is waarom we echt in Nederland zijn. De ziekenhuiscontroles. Die zouden gaan bepalen of onze wereldreis een vervolg krijgt of dat we onze plannen voor Zuid-Amerika voorlopig in de ijskast moeten zetten. Gisteren kregen we de uitslagen van de onderzoeken…

Onze wereldreis in stukjes geknipt

Het is alweer een jaar geleden dat we in een periodieke controle hoorden over de afwijkingen in mijn lever, longen, hals en botten. De maanden daarna vulden zich met onderzoeken, teleurstellende berichten en uiteindelijk behandelingen. In november 2017 had onze wereldreis van meer dan een jaar van start moeten gaan, maar doordat we middenin onderzoeken en behandelingen zaten werd het 3 weken backpacken in Thailand.

In deze onrustige periode werd al snel duidelijk dat een wereldreis van ruim een jaar niet zou gaan lukken en dus bedachten we een plan B. We besloten onze wereldreis op te delen in 3 stukken: het eerste deel in Zuidoost-Azië, het tweede deel in Zuid-Amerika en het derde deel naar Oceanië. Tussendoor zouden we steeds even naar Nederland komen voor de controles in het ziekenhuis.

Terugblik

Waarom onze wereldreis niet door kan gaan…

Hoe we onze droom in 2018 tóch uit laten komen

In maart maakten we een begin aan onze wereldreis en het was fan-tas-tisch. In Zuidoost-Azië hadden we de beste tijd van ons leven. 19 juni kwamen we terug naar Nederland voor ziekenhuiscontroles met de bedoeling om hier slechts een maand te blijven. Bij goede uitslagen zouden we doorgaan met wereldreis deel 2: Zuid-Amerika.

De uitslagen

De uitslagen van de controles zouden bepalen of we in juli ook daadwerkelijk kunnen beginnen met wereldreis deel 2. Als de tumoren - ondanks de maandelijkse injecties - toch gegroeid zouden zijn, zou aanvullende behandeling noodzakelijk zijn. Het waren zenuwslopende dagen. Gisteren was het alles of niks. Wereldreizen of ziekenhuisbehandelingen.

En het werd... Alles! We hebben goed nieuws gekregen en zijn zo onwijs blij! De tumoren en uitzaaiingen zijn stabiel gebleven en er zijn geen nieuwe plekjes gevonden. Dat betekent dat we gewoon door blijven gaan met de spuiten en we pas weer aan het einde van het jaar terug hoeven te komen in het Erasmus MC. Wow, wereldreis deel 2 wordt gewoon werkelijkheid!

Proosten op het geweldige nieuws!

We beseffen het nog niet helemaal, maar over een paar weken staan we gewoon aan de andere kant van de wereld, in Colombia. Buiten onze reiswensen is het ook zo fijn om een keer goed nieuws te krijgen over je lichaam. Dat zorgt ervoor dat we het vertrouwen weer wat kunnen gaan opbouwen. En dat is niet verkeerd na al die teleurstellingen van afgelopen jaar. We mogen gewoon nog een stuk van onze droom gaan verwezenlijken. Hetgeen doen wat ons het meest gelukkig maakt. Je merkt het misschien al, we zijn in de wolken!

Onze planning in Zuid-Amerika

Na dit fantastische nieuws zijn we 's middags gelijk op zoek gegaan naar de beste tickets. Dat viel nog niet mee, want doordat het nu volop hoogseizoen is zijn de ticketprijzen behoorlijk hoog. Na wat uurtjes websites afstruinen en tientallen vertrek- en aankomstdata te proberen hebben we ons ticket bemachtigd. 21 juli vliegen we naar Bogota in Colombia en start ons nieuwe avontuur in Zuid-Amerika. We kunnen niet wachten!

Tijdens dit deel van onze wereldreis zullen we gaan backpacken in Colombia, Peru, Bolivia en Chili. We komen op 14 december terug in Nederland en zullen dus ruim 4,5 maand onderweg zijn. Wat een geweldig vooruitzicht! Ik kan niet wachten om op Machu Picchu te staan, over de zoutvlaktes van Bolivia te wandelen en over de indrukwekkende bergen van Patagonië uit te kijken. De wereld ligt aan onze voeten!

Lees onze belevenissen in Azië

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Onze avonturen in buitenlandse ziekenhuizen

Een half jaar na onze wereldreis

Over afkicken, een ritme hebben & weer gaan werken

Zo voelt het om na een wereldreis van 15 maanden naar huis te gaan

Sri Lanka

Yes, het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast!

Sri Lanka

Sri Lanka: een maand na de aanslagen

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen