Uitkijken over het groene Krabi - Khao Ngon Nak Viewpoint

Djura

De provincie Krabi heeft ongeveer alles wat je van Thailand verwacht. Idyllische eilanden met prachtige stranden, kalkstenen rotsformaties en groene natuur. Je kunt er ultiem relaxen op één van de levendige stranden, maar een actieve dag is minstens zo leuk. Zeker als je naar het Khao Ngon Nak Viewpoint loopt. Het is een behoorlijke wandeling en regelmatig steil omhoog, maar het uitzicht over de zee, stranden, eilanden en groene natuur maakt alles meer dan goed!

Khao Ngon Nak Nature Trail

We hebben tijdens onze wereldreis al veel uitzichtpunten beklommen, maar het verveelt eigenlijk nooit. Toen we ons hotel in Ao Nang - een strandplaats vlakbij Krabi Town - boekten, wisten we eigenlijk nog helemaal niet wat we in Krabi zouden gaan doen. Behalve één ding: de Khao Ngon Nak Nature Trail. Volgens anderen leidt deze hike namelijk naar het mooiste uitkijkpunt van Krabi. Dat het 3,7 kilometer en 2 uur lopen is naar de top, dat nemen we maar voor lief! ;-)

De kaart van de trail - 3,7 km tot de top!

Naar uitzichtpunt 1

De wekker gaat op tijd vandaag, want in de ochtend zijn de temperaturen het beste voor een urenlange klim. Met onze gehuurde scooter rijden we naar het startpunt van de trail. We worden hier gelijk goed ontvangen door een ranger die wat uitleg geeft over de hike en het uitzichtpunt. We schrijven onszelf in in het logboek (pas 4 mensen voor ons, yes!) en hij geeft nog even zijn telefoonnummer voor noodgevallen. We kunnen vertrekken!

Het is niet even 5 minuten opwarmen, nee nee. Het pad gaat gelijk behoorlijk steil omhoog. Toch zijn we positief verrast door het looppad. Ondanks de helling loopt het vrij makkelijk, dat hebben we weleens anders gezien! Het eerste uur is veruit het vermoeiendste. Vrijwel de hele tijd loopt het pad omhoog en er zijn weinig rechte stukken om even bij te komen. Ook moeten we 2 keer met een flinke trap omhoog. Na een dik uur komen we aan bij het eerste uitzichtpunt. Het meeste klimwerk zit er nu op! :-) We kijken uit over groene bossen en hier en daar zie je een puntige, kalkstenen berg. In de verte zien we de zee. Het eerste uitzicht geeft ons weer alle energie om door te klimmen naar het échte uitkijkpunt op de top!

Uitzichtpunt 1 - mooi hè!

Naar de top

Het is nog een dikke kilometer voor we de top bereiken, maar we hoeven nu niet meer zoveel te stijgen. We kunnen dus lekker doorlopen en eigenlijk zijn we een dik half uur later bij ons einddoel: de top! Je hebt aan verschillende kanten van de top grote rotsen vanaf waar je alle kanten op kunt kijken. Zo krijg je een heel goed beeld van de hele omgeving. En wat is die omgeving geweldig mooi! Tot nu toe was het geheime uitkijkpunt bij Halong Bay onze favoriet, maar nu kan ik niet meer kiezen!

Onze beloning na 2 uur klimmen!

Natuurlijk willen we hier ook de bekende foto maken van het uitzicht. Ronny loopt voorzichtig naar de uitstekende, smalle rots en ik maak een foto vanaf een nabijgelegen rots. Zo krijg je echt een goed beeld van de diepte!

Wauw!

En dan weer 3,7 kilometer terug

Nadat we uitgebreid hebben genoten van dit geweldige uitzicht, beginnen we aan onze wandeltocht naar beneden. Op de weg terug slaan we nog even een zijpad in richting de waterval, maar doordat het regenseizoen pas net begint komt er nog niet zoveel water naar beneden. Die hoef je dus echt alleen te bezoeken in het natte seizoen. Onderweg naar beneden spotten we nog een best groot beest. Ik weet niet precies welk dier dit is, een varaan misschien? Als je het weet, vertel het ons in een reactie! :-)

Is dit een varaan?

Uiteindelijk hebben we met alle zijweggetjes erbij zo'n 8,5 kilometer gewandeld vandaag. En dat met bijna alleen maar stijgen of dalen. Dat voelen we wel in onze benen en misschien morgen ook nog wel, maar wat was dit een toffe hike met het uitzicht als ultieme beloning!

Dit beestje hebben we ook nog gespot onderweg.

Dit is 2 uur hiken wel waard, toch?

Goed om te weten

  • Het Khao Ngon Nak Nature Trail ligt op ongeveer 16 kilometer rijden vanaf de plaats Ao Nang. Je kunt zelf een scooter huren en er naartoe rijden. Let wel even op dat je de scooter huurt bij een betrouwbare partij en geef nooit je paspoort af als borg!
  • Neem veel water (1,5 liter per persoon) en wat snacks mee voor onderweg. Je gaat dit zeker nodig hebben. Tijdens de trail zijn er geen verkooppunten voor drinken of eten.
  • De toegang is gratis, maar als je tevreden bent over de trail, kun je achteraf een kleine donatie geven. Daar zijn de rangers heel blij mee!
  • Op tijd aan de wandeling beginnen heeft twee voordelen: de temperatuur is nog aangenaam (niet te heet) en het is nog lekker rustig onderweg en op de top!

Lees meer blogs over Thailand

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Sri Lanka

Hike naar de schitterende Ella Rock

Indonesië

Een nachtelijke wandeling op de Ijen vulkaan in Indonesië

Indonesië

De Rinjani vulkaan op Lombok beklimmen

Thailand

Onze ervaringen met duiken op Koh Tao

Thailand

Het leukste dagje uit vanaf Koh Tao: met de boot naar Koh Nang Yuan

Thailand

24 uur in Khao Sok National Park

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen