Uitkijken over het groene Krabi – Khao Ngon Nak Viewpoint

Thailand 6 juni 2018

De provincie Krabi heeft ongeveer alles wat je van Thailand verwacht. Idyllische eilanden met prachtige stranden, kalkstenen rotsformaties en groene natuur. Je kunt er ultiem relaxen op één van de levendige stranden, maar een actieve dag is minstens zo leuk. Zeker als je naar het Khao Ngon Nak Viewpoint loopt. Het is een behoorlijke wandeling en regelmatig steil omhoog, maar het uitzicht over de zee, stranden, eilanden en groene natuur maakt alles meer dan goed!

Khao Ngon Nak Nature Trail

We hebben tijdens onze wereldreis al veel uitzichtpunten beklommen, maar het verveelt eigenlijk nooit. Toen we ons hotel in Ao Nang – een strandplaats vlakbij Krabi Town – boekten, wisten we eigenlijk nog helemaal niet wat we in Krabi zouden gaan doen. Behalve één ding: de Khao Ngon Nak Nature Trail. Volgens anderen leidt deze hike namelijk naar het mooiste uitkijkpunt van Krabi. Dat het 3,7 kilometer en 2 uur lopen is naar de top, dat nemen we maar voor lief! ;-)

Khao Ngon Nak Nature Trail - kaart - Thailand
De kaart van de trail – 3,7 km tot de top!

Naar uitzichtpunt 1

De wekker gaat op tijd vandaag, want in de ochtend zijn de temperaturen het beste voor een urenlange klim. Met onze gehuurde scooter rijden we naar het startpunt van de trail. We worden hier gelijk goed ontvangen door een ranger die wat uitleg geeft over de hike en het uitzichtpunt. We schrijven onszelf in in het logboek (pas 4 mensen voor ons, yes!) en hij geeft nog even zijn telefoonnummer voor noodgevallen. We kunnen vertrekken!

Het is niet even 5 minuten opwarmen, nee nee. Het pad gaat gelijk behoorlijk steil omhoog. Toch zijn we positief verrast door het looppad. Ondanks de helling loopt het vrij makkelijk, dat hebben we weleens anders gezien! Het eerste uur is veruit het vermoeiendste. Vrijwel de hele tijd loopt het pad omhoog en er zijn weinig rechte stukken om even bij te komen. Ook moeten we 2 keer met een flinke trap omhoog. Na een dik uur komen we aan bij het eerste uitzichtpunt. Het meeste klimwerk zit er nu op! :-) We kijken uit over groene bossen en hier en daar zie je een puntige, kalkstenen berg. In de verte zien we de zee. Het eerste uitzicht geeft ons weer alle energie om door te klimmen naar het échte uitkijkpunt op de top!

Uitkijkpunt Khao Ngon Nak - Krabi
Uitzichtpunt 1 – mooi hè!

Naar de top

Het is nog een dikke kilometer voor we de top bereiken, maar we hoeven nu niet meer zoveel te stijgen. We kunnen dus lekker doorlopen en eigenlijk zijn we een dik half uur later bij ons einddoel: de top! Je hebt aan verschillende kanten van de top grote rotsen vanaf waar je alle kanten op kunt kijken. Zo krijg je een heel goed beeld van de hele omgeving. En wat is die omgeving geweldig mooi! Tot nu toe was het geheime uitkijkpunt bij Halong Bay onze favoriet, maar nu kan ik niet meer kiezen!

Mooiste uitzichtpunt Krabi - Thailand
Khao Ngon Nak Viewpoint - Krabi
Onze beloning na 2 uur klimmen!

Natuurlijk willen we hier ook de bekende foto maken van het uitzicht. Ronny loopt voorzichtig naar de uitstekende, smalle rots en ik maak een foto vanaf een nabijgelegen rots. Zo krijg je echt een goed beeld van de diepte!

Krabi uitzicht - Thailand
Wauw!

En dan weer 3,7 kilometer terug

Nadat we uitgebreid hebben genoten van dit geweldige uitzicht, beginnen we aan onze wandeltocht naar beneden. Op de weg terug slaan we nog even een zijpad in richting de waterval, maar doordat het regenseizoen pas net begint komt er nog niet zoveel water naar beneden. Die hoef je dus echt alleen te bezoeken in het natte seizoen. Onderweg naar beneden spotten we nog een best groot beest. Ik weet niet precies welk dier dit is, een varaan misschien? Als je het weet, vertel het ons in een reactie! :-)

Varaan in Thailand
Is dit een varaan?

Uiteindelijk hebben we met alle zijweggetjes erbij zo’n 8,5 kilometer gewandeld vandaag. En dat met bijna alleen maar stijgen of dalen. Dat voelen we wel in onze benen en misschien morgen ook nog wel, maar wat was dit een toffe hike met het uitzicht als ultieme beloning!

Khao Ngon Nak uitkijkpunt - Thailand
Khao Ngon Nak Nature Trail - Thailand
Dit beestje hebben we ook nog gespot onderweg.
Uitzicht over Krabi - Thailand
Dit is 2 uur hiken wel waard, toch?

Goed om te weten

 • Het Khao Ngon Nak Nature Trail ligt op ongeveer 16 kilometer rijden vanaf de plaats Ao Nang. Je kunt zelf een scooter huren en er naartoe rijden. Let wel even op dat je de scooter huurt bij een betrouwbare partij en geef nooit je paspoort af als borg!
 • Neem veel water (1,5 liter per persoon) en wat snacks mee voor onderweg. Je gaat dit zeker nodig hebben. Tijdens de trail zijn er geen verkooppunten voor drinken of eten.
 • De toegang is gratis, maar als je tevreden bent over de trail, kun je achteraf een kleine donatie geven. Daar zijn de rangers heel blij mee!
 • Op tijd aan de wandeling beginnen heeft twee voordelen: de temperatuur is nog aangenaam (niet te heet) en het is nog lekker rustig onderweg en op de top!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

 • Ingrid Vrolijk

  9 juni 2018 om 17:19

  Geweldig Djura en Ronnie,
  Ik herken dat vrijheidsgevoel v Thailand en de prachtige natuur.
  Ook dat klimmen in de warmte; poeh poeh.
  Dit is pas leven!
  Veel reiservaringen nog toegewenst.
  Liefs, Ingrid Vrolijk

  • Djura

   10 juni 2018 om 10:01

   Ja, schitterend hè! Dat klimmen in de warmte is inderdaad behoorlijk slopend, maar de uitzichten maken het gelukkig meer dan goed! :-)

   Dankjewel voor je lieve berichtje!

   Liefs,
   Djura

 • Bas en Els

  10 juni 2018 om 16:19

  Woooh wat een prachtig uitzicht en wat een stoere foto op die punt… gelukkig zien we die achteraf 🙈

  • Ronny

   10 juni 2018 om 16:50

   Haha, we weten inmiddels wel hoe we dat het beste kunnen doen. Eerst doen, dan vertellen. 😉

 • Ilse

  12 juni 2018 om 18:25

  Ja Djura, al is het nog niet heel binnenkort. Onze wereldreis start in augustus, we beginnen in Zuid Afrika. Als alles goed is gaan we ook naar Thailand :-)

  • Djura

   13 juni 2018 om 12:03

   Gaaf! Dan mag je al wel voorzichtig de dagen gaan aftellen. ;-) Veel plezier alvast!

Populair op Travly