Nog één hobbeltje en dan... gaan wij op WERELDREIS!

Djura

Jaaaaaaaaaa! Het liefste wil ik het van de daken schreeuwen: wij gaan op wereldreis! De uitslag uit het ziekenhuis zou voor ons beslissen of we eindelijk onze droom mochten gaan waarmaken. Ondanks dat de uitslag niet helemaal was wat we hadden gehoopt en er wel eerst een extra behandeling moet plaatsvinden, hebben we toch kunnen regelen dat we daarna kunnen starten met onze wereldreis. Zo blij!

Van juli tot nu: een korte terugblik

Eerder heb je al gelezen dat Travly is ontstaan vanuit ons plan om een wereldreis van 1 jaar of zelfs langer te gaan maken. 13 november zouden we vertrekken en deze droom uit laten komen, maar dat liep even anders. Door een onwijs rotbericht over mijn gezondheid waren we maandenlang bezig met onderzoeken in het ziekenhuis. Eind oktober hadden we eindelijk een behandeling gevonden die niet teveel bijwerkingen zou hebben en die alles onder controle moest houden. Yes!

De rust in ons hoofd keerde beetje bij beetje terug. Eerst genoten we van 3 weken backpacken in Thailand en bij terugkomst hadden we alweer stiekem nieuwe plannen gemaakt. Want ja, onze reisdroom laten schieten was en is gewoon geen optie voor ons! We bedachten daarom een constructie waarin we toch konden gaan reizen en hebben hiervoor al een hoop voorbereidend werk gedaan. Het laatste ding was nog "even" de uitslag van de scan in januari. Want dan zouden we voor het eerst het effect van de maandelijkse injecties zien. We wisten natuurlijk dat dit een spelbreker zou kunnen worden, maar optimisme brengt je een heel eind en dus hoopten we - en rekenden we - op een goede uitslag. Na die uitslag zouden we de laatste dingen regelen, een vliegticket boeken en wilden we zo'n drie weken later in het vliegtuig zitten naar Azië.

Waarom onze wereldreis niet door kan gaan…

Hoe we onze droom in 2018 tóch uit laten komen

De uitslag: niet helemaal wat we wilden horen

Op 30 januari stond een afspraak met mijn arts gepland om de uitslag van de scan te bespreken. Toen ik ruim een week daarvoor voor iets anders in het ziekenhuis was, had ik er nooit op gerekend dat we op dat moment de uitslag al zouden krijgen. Uiteindelijk alleen maar fijn dat dit zo is gegaan, want hoe minder lang je in spanning zit, hoe beter natuurlijk.

Het was eigenlijk niet de uitslag waar we op gehoopt hadden. Wat een teleurstelling was het toen de arts vertelde dat er toch groei was opgetreden in één van mijn donderstenen. Ja, je leest het goed, die lastpakken hebben al koosnaampjes gekregen. ;-) Omdat de groei geconstateerd was in mijn grootste uitzaaiing, moeten we hier wel op ingrijpen. Met een RFA behandeling zouden we de tumor door middel van verhitting kunnen uitschakelen of in ieder geval een stuk kleiner maken.

Twee onzekere weken

En dan volgt weer een onzekere tijd vol ziekenhuisafspraken, gepluk aan je lijf, gesprekken met artsen en vooral onzekerheid. Dit bericht was een behoorlijke domper voor ons, want even leek het alsof we hierdoor minimaal 3 maanden niet weg zouden kunnen. Er werd namelijk gesproken over 6 weken wachttijd voor de behandeling, een scan 6 weken na de RFA en dan eventueel nog het herhalen van de behandeling. Pfoe, wat duurt dat allemaal lang! Ook je vertrouwen in je lijf en wat de toekomst gaat brengen zakt weer tot onder het nulpunt. Een teleurstelling die er flink inhakt...

Als ik na de behandeling wel groen licht zou krijgen om te gaan reizen, dan zou dat alles al een stuk positiever maken. Samen met de artsen ging ik daarom in gesprek over de mogelijkheden. Kunnen we afwijken van de standaardprocedure, zonder daarbij onnodige risico's te nemen? Twee weken nadat we de uitslag van de scans hadden gekregen kwam een verlossend bericht. Na onderling overleg hebben de artsen besloten dat we na de behandeling op reis mogen! Wel moet ik minimaal 2 weken de tijd nemen om te herstellen van de behandeling, maar daarna kunnen we lekker gaan. Half juni moeten we weer even naar Nederland voor een controle, maar bij goed bericht reizen we daarna gewoon verder natuurlijk.

Eindelijk gaat het beginnen!

Op 15 februari zal de RFA behandeling plaatsvinden. Ervan uitgaande dat alles goed verloopt en dat ik goed herstel, kunnen we dan begin maart vertrekken naar Azië. Dat is al over een maand! Ineens gaat alles heel snel en kunnen we dingen echt definitief gaan maken. We zeggen onze baan op, hebben een onderhuurder voor ons appartement en we regelen de laatste dingen voor de injecties in het buitenland. Wat geeft dit een boost! We zijn onwijs blij en hebben heel veel zin in dit grote avontuur.

Natuurlijk realiseren we ons dat de controle in juni een hele spannende gaat worden. Door deze uitslag in januari is het vertrouwen in mijn lichaam nou niet echt verbeterd, maar we blijven het positief bekijken. Veel mensen vinden misschien dat we hiermee een onwijs groot risico nemen om onze baan op te zeggen voor een reis van in het slechtste geval maar 3,5 maand, maar we hebben er heel goed over nagedacht. Het enige wat zeker is, is dat we nu de kans hebben om te reizen. En die pakken we gewoon. Ook al zou - in het vervelendste geval - in juni blijken dat er toch weer een extra behandeling nodig is, die 3,5 maand in Azië pakt niemand ons dan meer af. En wie weet blijft het in mijn lijf nu wel gewoon een tijdje rustig en kunnen we gewoon volgens plan daarna naar Zuid-Amerika en vervolgens naar Australië en Nieuw-Zeeland. Fingers crossed!

Laos, Cambodja, Vietnam en Zuid-Thailand

Begin maart zullen we naar Azië vliegen en staan Laos, Cambodja, Vietnam en het zuiden van Thailand op het lijstje. Met onze backpacks en zonder echte planning gaan we rondtrekken door deze prachtige landen. Op Koh Tao - een eilandje in het zuiden van Thailand - willen we ons duikbrevet gaan halen. Er is maar één ding dat echt vast staat: wij gaan maximaal genieten!

Rijstvelden in Vietnam

Heb je tips voor activiteiten, hostels of mooie plekken voor ons in deze landen? Wij horen ze heel graag om onze reis zo onvergetelijk mogelijk te maken!

Lees meer persoonlijke updates

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Onze avonturen in buitenlandse ziekenhuizen

Een half jaar na onze wereldreis

Over afkicken, een ritme hebben & weer gaan werken

Zo voelt het om na een wereldreis van 15 maanden naar huis te gaan

Sri Lanka

Yes, het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast!

Sri Lanka

Sri Lanka: een maand na de aanslagen

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen