Jaaaaaaaaaa! Het liefste wil ik het van de daken schreeuwen: wij gaan op wereldreis! De uitslag uit het ziekenhuis zou voor ons beslissen of we eindelijk onze droom mochten gaan waarmaken. Ondanks dat de uitslag niet helemaal was wat we hadden gehoopt en er wel eerst een extra behandeling moet plaatsvinden, hebben we toch kunnen regelen dat we daarna kunnen starten met onze wereldreis. Zo blij!

Van juli tot nu: een korte terugblik

Eerder heb je al gelezen dat Travly is ontstaan vanuit ons plan om een wereldreis van 1 jaar of zelfs langer te gaan maken. 13 november zouden we vertrekken en deze droom uit laten komen, maar dat liep even anders. Door een onwijs rotbericht over mijn gezondheid waren we maandenlang bezig met onderzoeken in het ziekenhuis. Eind oktober hadden we eindelijk een behandeling gevonden die niet teveel bijwerkingen zou hebben en die alles onder controle moest houden. Yes!

De rust in ons hoofd keerde beetje bij beetje terug. Eerst genoten we van 3 weken backpacken in Thailand en bij terugkomst hadden we alweer stiekem nieuwe plannen gemaakt. Want ja, onze reisdroom laten schieten was en is gewoon geen optie voor ons! We bedachten daarom een constructie waarin we toch konden gaan reizen en hebben hiervoor al een hoop voorbereidend werk gedaan. Het laatste ding was nog “even” de uitslag van de scan in januari. Want dan zouden we voor het eerst het effect van de maandelijkse injecties zien. We wisten natuurlijk dat dit een spelbreker zou kunnen worden, maar optimisme brengt je een heel eind en dus hoopten we – en rekenden we – op een goede uitslag. Na die uitslag zouden we de laatste dingen regelen, een vliegticket boeken en wilden we zo’n drie weken later in het vliegtuig zitten naar Azië.

7

Waarom onze wereldreis niet door kan gaan…

15 juli 2017

13 november, dat was onze vertrekdatum voor het grootste avontuur in ons leven. De weken en zelfs de dagen werden afgeteld. We konden niet wachten! Alles liep op rolletjes. We hadden meer geld gespaard dan verwacht, een onwijs mooie route bedacht, potentiële huurders voor ons appartement gevonden en ons one-way-ticket was geboekt. Wat kon ons nu nog tegenhouden?! Blijkbaar toch nog één ding. Iets waar je zelf geen invloed op hebt en wat wel in orde moet zijn voor zo’n grote reis: je gezondheid.

3

Hoe we onze droom in 2018 tóch uit laten komen

19 december 2017

We zijn terug in Nederland en genieten nog volop na van Thailand. Wat hebben we hier drie waanzinnige weken gehad! We hebben heel veel kunnen doen en wat was het fijn om even letterlijk en figuurlijk wat afstand te nemen van alles van thuis. We zijn heel dankbaar dat we ondanks alles van afgelopen tijd deze reis toch hebben kunnen maken. Maar... het is wel alleen maar duidelijker geworden dat we verder willen. Verder met reizen en genieten van de wereld. We zijn daarom volop bezig met nieuwe plannen!

De uitslag: niet helemaal wat we wilden horen

Op 30 januari stond een afspraak met mijn arts gepland om de uitslag van de scan te bespreken. Toen ik ruim een week daarvoor voor iets anders in het ziekenhuis was, had ik er nooit op gerekend dat we op dat moment de uitslag al zouden krijgen. Uiteindelijk alleen maar fijn dat dit zo is gegaan, want hoe minder lang je in spanning zit, hoe beter natuurlijk.

Het was eigenlijk niet de uitslag waar we op gehoopt hadden. Wat een teleurstelling was het toen de arts vertelde dat er toch groei was opgetreden in één van mijn donderstenen. Ja, je leest het goed, die lastpakken hebben al koosnaampjes gekregen. ;-) Omdat de groei geconstateerd was in mijn grootste uitzaaiing, moeten we hier wel op ingrijpen. Met een RFA behandeling zouden we de tumor door middel van verhitting kunnen uitschakelen of in ieder geval een stuk kleiner maken.

Twee onzekere weken

En dan volgt weer een onzekere tijd vol ziekenhuisafspraken, gepluk aan je lijf, gesprekken met artsen en vooral onzekerheid. Dit bericht was een behoorlijke domper voor ons, want even leek het alsof we hierdoor minimaal 3 maanden niet weg zouden kunnen. Er werd namelijk gesproken over 6 weken wachttijd voor de behandeling, een scan 6 weken na de RFA en dan eventueel nog het herhalen van de behandeling. Pfoe, wat duurt dat allemaal lang! Ook je vertrouwen in je lijf en wat de toekomst gaat brengen zakt weer tot onder het nulpunt. Een teleurstelling die er flink inhakt…

Als ik na de behandeling wel groen licht zou krijgen om te gaan reizen, dan zou dat alles al een stuk positiever maken. Samen met de artsen ging ik daarom in gesprek over de mogelijkheden. Kunnen we afwijken van de standaardprocedure, zonder daarbij onnodige risico’s te nemen? Twee weken nadat we de uitslag van de scans hadden gekregen kwam een verlossend bericht. Na onderling overleg hebben de artsen besloten dat we na de behandeling op reis mogen! Wel moet ik minimaal 2 weken de tijd nemen om te herstellen van de behandeling, maar daarna kunnen we lekker gaan. Half juni moeten we weer even naar Nederland voor een controle, maar bij goed bericht reizen we daarna gewoon verder natuurlijk.

Eindelijk gaat het beginnen!

Op 15 februari zal de RFA behandeling plaatsvinden. Ervan uitgaande dat alles goed verloopt en dat ik goed herstel, kunnen we dan begin maart vertrekken naar Azië. Dat is al over een maand! Ineens gaat alles heel snel en kunnen we dingen echt definitief gaan maken. We zeggen onze baan op, hebben een onderhuurder voor ons appartement en we regelen de laatste dingen voor de injecties in het buitenland. Wat geeft dit een boost! We zijn onwijs blij en hebben heel veel zin in dit grote avontuur.

Natuurlijk realiseren we ons dat de controle in juni een hele spannende gaat worden. Door deze uitslag in januari is het vertrouwen in mijn lichaam nou niet echt verbeterd, maar we blijven het positief bekijken. Veel mensen vinden misschien dat we hiermee een onwijs groot risico nemen om onze baan op te zeggen voor een reis van in het slechtste geval maar 3,5 maand, maar we hebben er heel goed over nagedacht. Het enige wat zeker is, is dat we nu de kans hebben om te reizen. En die pakken we gewoon. Ook al zou – in het vervelendste geval – in juni blijken dat er toch weer een extra behandeling nodig is, die 3,5 maand in Azië pakt niemand ons dan meer af. En wie weet blijft het in mijn lijf nu wel gewoon een tijdje rustig en kunnen we gewoon volgens plan daarna naar Zuid-Amerika en vervolgens naar Australië en Nieuw-Zeeland. Fingers crossed!

Laos, Cambodja, Vietnam en Zuid-Thailand

Begin maart zullen we naar Azië vliegen en staan Laos, Cambodja, Vietnam en het zuiden van Thailand op het lijstje. Met onze backpacks en zonder echte planning gaan we rondtrekken door deze prachtige landen. Op Koh Tao – een eilandje in het zuiden van Thailand – willen we ons duikbrevet gaan halen. Er is maar één ding dat echt vast staat: wij gaan maximaal genieten!

Rijstvelden in Vietnam
Rijstvelden in Vietnam

Heb je tips voor activiteiten, hostels of mooie plekken voor ons in deze landen? Wij horen ze heel graag om onze reis zo onvergetelijk mogelijk te maken!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 reacties

 • Sylvia

  Hey meid,
  Zalig dat jullie nu toch kunnen vertrekken. Thailand is nog steeds één van mijn favoriete bestemmingen waar je fantastisch kan snorkelen. Geniet ervan!

 • Madeleine van Hoek

  Ik ga voor je duimen. Geniet met volle teugen. Ik vind je een kanjer. Warme groetjes.
  Madeleine

 • Lisanne

  Wauw, wat fijn dat jullie toch kunnen vertrekken binnenkort!! Mijn vriend en ik zijn net terug van onze wereldreis van een jaar door Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid Afrika. Dus mochten jullie die kant nog op gaan later, geef ik jullie graag enorm veel insiders-tips! :)

  • Djura

   Dat klinkt fantastisch! We zijn zeker van plan om ook naar Nieuw-Zeeland en Australië te gaan, dus hoor tegen die tijd graag al je tips! Heb je je ervaringen bijgehouden op een blog, Lisanne? :-)

 • Lisanne

  Yes heb veel bijgehouden op lisannepilk.nl :) Binnenkort komen nog meer verhalen van Nieuw-Zeeland online. Mocht je nog meer willen weten, mail me gerust!

 • Martijn

  Toppers!!

  Wij gaan voor je duimen de aankomende periode. En daarna lekker weg! Mooie dingen zien en beleven die niemand jullie meer kan afpakken💪🏼

  Xx

 • Linda | travellersoftheworld

  Wat heftig allemaal maar wat goed dat je de kans pakt die je nu krijgt! Ik hoop dat jullie na 3,5 maand reizen een goede uitslag krijgen en verder kunnen gaan :) Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reisverhalen en foto’s!

  • Djura

   Hi Linda, dat hopen wij ook! Op Travly houden we je natuurlijk op de hoogte van onze belevenissen. :-)

 • Ana Rita

  Wat een heftig verhaal zeg! Zo zie je maar het uberhaupt in staat zijn om te reizen al een luxe op zich is.. In ieder geval heel veel plezier in Azië de komende maanden en ik vind het echt heel stoer dat jullie toch doorzetten en alles achter laten :)

  • Djura

   Klopt Ana Rita. Pas dan besef je dat het op reis kunnen al een heel groot voorrecht is :-) maar we blijven positief en gaan des te meer genieten straks!

 • Janet | thatonetime

  Jeetje. Hopelijk kunnen jullie snel jullie dromen waarmaken. Ik ga jullie volgen.

 • Bas en Els

  Yes… wij zijn ook zo blij voor jullie, wat zijn jullie kanjers en wij gunnen jullie zo een fantastische tijd die jullie na de “hobbel” gaan beleven…💋

 • Wendy

  Gaaf!! Tip Laos de buddah grot bereikbaar per boot heel bijzonder! Vietnam uiteraard junk bij halonf bay en wandelen in de bergen bij sapa, cambodja heel bijzonder, geluksvogels, maximaal genieten, meer tips? Ff appen

 • Davina

  Ik vind het ontzettend knap hoe jullie ondanks alles er blijven in geloven en de reiskriebels nog steeds te pakken hebben! Erg mooi om te lezen, een voorbeeld voor velen! Veel succes en vooral veel plezier met jullie reis!

  • Djura

   Wat een mooi compliment. Dankjewel, Davina! De reiskriebels zijn misschien nog wel erger dan hiervoor haha. :-) We gaan volop genieten samen!

 • Debbie

  jemig meis wat fijn na zo’n spannende tijd! heel veel geluk en plezier, wow!

 • Natascha

  Wow, wat heb ik respect voor jullie! Heeel veel kracht de komende tijd en een hele hele fijne reis toegewenst! Ik ga jullie zeker volgen.

  • Djura

   Bedankt voor het compliment, Natascha. Al die lieve woorden geven ons absoluut de kracht om positief te blijven en door te gaan! Leuk dat je ons gaat volgen. :-)

 • Kheira

  Wat spannend! Ik zegde mijn baan op om maar 3 maanden rond te reizen, dus dat kan makkelijk en deze reis was geweldig. Stiekem vinden we het nog steeds jammer dat we niet langer zijn gegaan. Dus jouw reis wordt ook fantastisch!
  Veel plezier!

 • Britte

  Wow, wat een verhaal zeg! Maar mooi dat jullie je droom nu toch waar kunnen gaan maken! Ik ga je blog zeker volgen, want wij gaan volgend jaar als het goed is namelijk ook op wereldreis :)

  • Djura

   Dankjewel, Britte! Leuk dat je ons gaat volgen. Heb je al een idee wanneer je op wereldreis gaat en hoe lang je weg wilt blijven? Spannend hoor, maar zeker doen!

  • Britte

   Ja, volgend jaar januari pas! M’n vriend moet eerst z’n opleiding afronden. Maar dan gaan we voor onbepaalde tijd op reis! Daar komt een hoop bij kijken, dus we zijn vast begonnen met voorbereiden :)

  • Djura

   Ja, klopt. Het is slim om op tijd te beginnen met voorbereiden. Veel succes en als je vragen hebt, neem gerust contact op! ;-)

 • Sandra de Clerck

  Hey, wat een supergaaf vooruitzicht! Hoop dat de scan in juni wel goed is en jullie jullie droomreis kunnen vervolgen. Genieten to the max!

  Vertrekken jullie toevallig op 3 maart? Dan zouden we nog op Schiphol kunnen meeten :-).

 • Ruud

  Hi Djura, we volgen jullie op de voet. Hopen op een wonder met je lichaam, tegen beter weten in, en toch kan het gebeuren, dat je lichaam een mooie boost krijgt, wel of geen ziekte! Ook respect voor Ronny! Go for it, and enjoy this time. It’s all there for you two!

  • Djura

   Wat lief, dankjewel! We blijven inderdaad positief en hopen erop dat het nog heel lang goed mag gaan zonder teveel gedoe/behandelingen. Dat zou heel fijn zijn! Wij gaan samen genieten van het mooie Azië! ❤️

 • Sabine

  Wat een verhaal! Knap hoe je dat weet te verwoorden. Maar nu komt de wereldreis eindelijk wel in beeld! Geniet van de voorpret en van straks een welverdiende prachtige reis! :-)