Het mooiste uitzicht over Halong Bay heb je vanaf dit geheime uitkijkpunt!

Djura

Honderden puntige rotsformaties in de blauwe zee, Halong Bay is een waar walhalla voor natuurliefhebbers. Dit unieke landschap in het noorden van Vietnam is misschien wel de grootste trekpleister van het land. Met een boottocht kun je tussen de imposante rotsen varen en vanaf het eiland Cat Ba kun je vanaf 177 meter hoogte genieten van het uitzicht over de rotseilandjes van Lan Ha Bay. Maar, het mooiste uitzicht heb je toch echt vanaf Bai Tho Mountain. Officieel is het geen uitkijkpunt meer en veel mensen weten daardoor niet hoe je er alsnog op kunt. Wij delen een geheimpje!

Vanaf de 200 meter hoge berg heb je werkelijk een adembenemend uitzicht over Halong Bay. Doordat er een tijd geleden brand is geweest op de top van de berg, is het viewpoint nu gesloten voor publiek. Gelukkig kun je er toch nog heen, je moet alleen even weten waar je moet zijn!

Dit wil je zien!

Locatie & de klim

De ingang van het uitkijkpunt ligt in Hang Noi Road in Halong City. Als je de app maps.me op je telefoon hebt en je zoekt op 'Bai Tho Mountain', dan zie je al een stippellijntje van het pad naar de top. Daar moet je ongeveer zijn. Vervolgens zoek je in de straat naar een trappetje in een smal steegje (zie foto). Hier loop je omhoog en ga je rechtsaf tot je bij een hek komt. Eén van de bewoners kan het hek voor je open maken als je een klein bedrag betaalt. Blijkbaar rekenen ze niet echt met vaste bedragen, maar reken op 1 tot 2 euro per persoon.

Deze trap moet je op.

Het hek zit op slot.

Betaal de local en de poort wordt open gemaakt.

Dan mag je naar boven. Je komt eerst bij een ander hekje en als deze niet open is, moet je hier overheen klimmen. Gelukkig was hij bij ons open, ik ben niet zo'n goede klimmer. ;-) Het eerste deel van de klim is een trap, maar na een tijdje wordt het rotsachtiger en sommige stukjes moet je echt even klauteren. Ben voorzichtig als het geregend heeft, want dan kan het erg glad zijn!

Het tweede poortje staat open en de trap omhoog begint.

Na een tijdje is het vooral klimmen en klauteren.

Na ongeveer een half uurtje ben je er: hier is het uitzicht over Halong Bay zo mooi! Al had ik 3 keer langer moeten klimmen, dit uitzicht is het waard.

Zo mooi!

Hoe kom je in Halong City?

Halong City is een behoorlijk grote stad en er is - behalve het uitkijkpunt - voor backpackers echt niks te beleven. Je wilt hier dus alleen zijn voor het uitzicht, de rest van Halong Bay kun je beter verkennen vanaf het eiland Cat Ba. Wij zijn eerst enkele dagen op Cat Ba geweest en zijn daarna naar Halong City gereisd, maar het kan natuurlijk ook andersom.

We hebben eerst een taxi genomen naar de Gia Luan pier en vanaf daar kun je met een ferry naar Tuan Chau eiland. Dit duurt een uurtje en je betaalt 80.000 dong (ongeveer 3 euro) per persoon. Leuk is dat je ook nog langs de rotsformaties vaart, dus er is nog wat moois te zien onderweg! De ferry gaat in het hoogseizoen 5x per dag en in het laagseizoen maar 3x, dus vraag even na wat de actuele vertrektijden zijn. Dan zit je geen uren te wachten bij de pier. Tuan Chau eiland is met een brug verbonden met het vasteland, dus vanaf daar kun je weer een taxi nemen naar je hotel.

Het is dus wel even wat extra 'gedoe' om in Halong City te komen, maar als je genoeg tijd hebt: doe het! Je krijgt er een waanzinnige herinnering voor terug.

Samen genieten van dit waanzinnige landschap

Ontdek het beste van Vietnam

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Vietnam

De leukste manier om Halong Bay te verkennen

Vietnam

Een trekking langs de spectaculaire rijstvelden van Sapa

Vietnam

Wat kost reizen in Vietnam?

Indonesië

De zonsopkomst vanaf de Borobudur tempel

Indonesië

Een meerdaagse boottocht langs de Komodo eilanden

Vietnam

Hoi An: het leukste stadje van Vietnam

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen