Hoe we onze droom in 2018 tóch uit laten komen

19 december 2017

We zijn terug in Nederland en genieten nog volop na van Thailand. Wat hebben we hier drie waanzinnige weken gehad! We hebben heel veel kunnen doen en wat was het fijn om even letterlijk en figuurlijk wat afstand te nemen van alles van thuis. We zijn heel dankbaar dat we ondanks alles van afgelopen tijd deze reis toch hebben kunnen maken. Maar… het is wel alleen maar duidelijker geworden dat we verder willen. Verder met reizen en genieten van de wereld. We zijn daarom volop bezig met nieuwe plannen!

Een korte terugblik

Eerder heb je kunnen lezen dat het afgelopen half jaar heftig was. In november zouden we vertrekken op wereldreis, maar door slecht ziekenhuisnieuws zag ons leven er ineens anders uit. Week in, week uit waren we in het ziekenhuis te vinden in plaats van aan het voorbereiden voor ons wereldavontuur. Eind oktober kwam er eindelijk een behandelplan én kregen we groen licht om drie weken te gaan backpacken in Thailand. Yes!

De reishonger groeit

Als je een lange reis plant, heb je een bepaald idee in je hoofd van hoe het gaat zijn en waarom je er zo’n zin in hebt. Onze 3 weken in Thailand waren natuurlijk niet hetzelfde, maar we merkten gelijk dat deze reis- en levensstijl heel goed bij ons past. Wat hebben we genoten! Terwijl we nog in Thailand waren, maakten we alweer plannen voor een volgende reis. Er zijn alleen wel wat uitdagingen en dingen die geregeld moeten worden voordat we kunnen gaan. Die loze uurtjes in treinen en bussen besteedden we daarom pratend en nadenkend over oplossingen. Want hoe dan ook, wij willen reizen!

Ons plan voor 2018

In november ben ik gestart met een behandeling waarbij ik elke 4 weken een injectie krijg met een medicijn. Half januari gaan we een scan maken om te kijken of de behandeling doet wat hij moet doen. Op 30 januari krijgen we hier de uitslag van. Echt een hele spannende dag. Als de behandeling namelijk goed werkt, dan is dat voor ons het startschot voor een reis van drie tot vier maanden!

Als we 30 januari positief bericht krijgen, willen we eigenlijk zo snel mogelijk daarna in het vliegtuig zitten op weg naar Zuidoost-Azië. We hebben dan ongeveer een maand of vier de tijd om te reizen, voordat we weer in Nederland moeten zijn voor een nieuwe controle. Het idee is om in die periode in ieder geval Laos, Cambodja en Vietnam te gaan ontdekken. Ook willen we op Koh Tao (eiland in Thailand) ons duikbrevet gaan halen.

Rond mei/juni zullen we weer even terugkeren naar Nederland om opnieuw te controleren of de injecties nog werken. Als we dan nogmaals een goed bericht krijgen, gaan we weer op avontuur! Dan zullen we hoogstwaarschijnlijk een ticket boeken naar Zuid-Amerika om al het moois van dit continent te gaan beleven.

En zo zien we de komende tijd eigenlijk voor ons: enkele maanden reizen, even terug in Nederland voor een controle, en weer maandenlang reizen. Want ja, wachten totdat we meer zekerheid hebben, dat zien we gewoon niet zitten. Je weet niet hoe het er over een jaar uit ziet. Nu hebben we de kans om een paar maanden te gaan en die kans laten we echt niet lopen.

De uitdagingen

Het plan klinkt erg mooi, maar er zijn wel een paar drempeltjes die genomen moeten worden. Het belangrijkste op dit moment is om te regelen dat de maandelijkse injecties gewoon doorgaan terwijl we op reis zijn. Het medicijn dat ik nodig heb is vrij duur en nog niet heel gangbaar, dus het is niet dat je een willekeurige apotheek of ziekenhuis binnenloopt en het zomaar kunt krijgen. Wellicht dat we de injecties moeten meenemen vanuit Nederland, maar dan moeten we een goede manier hebben om het de gehele reis op koelkasttemperatuur te houden. Want het medicijn moet constant bewaard worden tussen 2 en 8 graden Celsius…

Oproepje! Kun je ons helpen met deze uitdaging? Informatie over goede ziekenhuizen of specialisten in Zuidoost-Azië of manieren om gekoelde medicijnen te vervoeren in het vliegtuig is erg waardevol voor ons. Je kunt ons iets laten weten via het contactformulier.

Verder zullen we natuurlijk last minute nog best veel moeten regelen. Pas op 30 januari weten we of we daadwerkelijk kunnen gaan en dan willen we eigenlijk zo snel mogelijk weg zijn. Alle tijd die we in Nederland (moeten) blijven, gaat af van onze reistijd tot de volgende controle. Pas na een positieve uitslag kunnen we onze baan opzeggen en het werk overdragen, onderhuurders zoeken voor ons appartement, de auto laten opschorten, vliegtickets boeken en ga maar door. Maar dat zijn allemaal dingen die ons sowieso gaan lukken, want we gaan er 100% voor! We gaan ons nu richten op het vinden van een oplossing voor de maandelijkse injecties.

Vol positieve en mooie toekomstplannen dus! We gaan niet bij de pakken neerzitten, want er móet gewoon iets te regelen zijn. Het kost veel tijd en moeite om alles te regelen, maar we willen dit zo graag dat we dat er graag voor over hebben. Want… life is short & the world is wide!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 • Yvonnevanderlaan.nl

  21 december 2017 om 10:27

  Goed zo! Fijn dat jullie toch gaan doen wat je zo graag wilt en de omstandigheden gewoon op de koop toe neemt. In 2007 zouden wij ook op wereldreis, tickets al geboekt, huis en auto verkocht. Ik had al 2 jaar enorme pijn, waarvan geen dokter wist wat het was en een paar maanden voor vertrek werd eindelijk een (goedaardige) tumor in mijn been gevonden. Die werd verwijderd en vervolgens brak, door de zwakte van mijn bot, 3 weken voor vertrek mijn bovenbeen spontaan. Ik kan me dus ongeveer voorstellen hoe jullie wereld er afgelopen tijd uit heeft gezien. Ik hoop dat het in januari allemaal gunstig lijkt en jullie je plan kunnen uitvoeren. Toitoitoi. Onze eigen reis hebben we 4 maanden later, nadat ik wonderbaarlijk snel gerevalideerd was alsnog kunnen starten trouwens. Zijn anderhalf jaar op reis geweest.

  • Djura

   21 december 2017 om 11:32

   Hi Yvonne, jeetje dan heb je destijds ook veel pech gehad! Wat goed dat je zo snel was gerevalideerd en jullie later alsnog een mooie reis hebben kunnen maken. Daar gaan wij ook voor! :-)

Populair op Travly