De ultieme route voor je reis door Sri Lanka | Met handige tips

Djura

Een reis door Sri Lanka betekent ronddwalen in eeuwenoude tempels, wildlife spotten, chillen op de mooiste stranden en hiken door de groene bergen. En dat is nog maar een kleine greep uit alle highlights die het land rijk is. Of je nou gek bent op natuur of juist meer wilt weten over de cultuur, Sri Lanka is een fantastische bestemming. De afwisselende route die wij hebben samengesteld neemt je mee langs de leukste plekken van het land. Ook vertellen we wat onze favoriete accommodaties zijn en hoe je met de bus of de trein van A naar B reist. Het voorbereiden van je reis naar Sri Lanka was nog nooit zo makkelijk!

Rondreizen in Sri Lanka

Wij bezochten Sri Lanka in mei en juni van dit jaar. De terroristische aanslagen hadden een paar weken daarvoor plaatsgevonden en de gevolgen daarvan waren nog duidelijk merkbaar. Het toerisme was volledig ingestort. Zo jammer, want tijdens het backpacken in Sri Lanka ontdekten we hoe geweldig deze reisbestemming is! Wij verbleven bijna 4 weken in Sri Lanka en iedere dag was een feestje. Mede door de Sri Lankanen. Wat zijn zij lief, gastvrij en behulpzaam. Dat voegt echt iets toe aan je reis door Sri Lanka!

Alle blogs over Sri Lanka

Hoewel Sri Lanka niet zo groot is, kan het nog best een uitdaging zijn om een route samen te stellen voor een reis van een paar weken. Het kleine land heeft namelijk heel veel toffe bezienswaardigheden! Wij hebben een reisroute voor Sri Lanka samengesteld die heel gevarieerd is en je in 2 tot 3 weken meeneemt langs de mooiste natuur en culturele hoogtepunten. De diversiteit van het land is één van de redenen waarom wij dit zo'n topbestemming vinden, dus dit komt zeker terug in de route. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om meer cultuur, meer natuur of meer beachtime op te nemen in je reis door Sri Lanka. Gebruik deze route als een basis en maak hem daarna helemaal naar jouw wensen!

Bekijk deze reisroute door Sri Lanka ook op Google Maps.

Aankomst in Negombo

Het enige internationale vliegveld in Sri Lanka is Bandaranaike International Airport en dat ligt dichterbij de stad Negombo dan bij de hoofdstad Colombo. Negombo is wat kleiner en gemoedelijker dan de hoofdstad en daarom de ideale plek om even bij te komen na je lange vlucht vanuit Europa. Neem een kijkje bij de vismarkt, struin door het historische centrum, vaar door de grachten in de stad of ga relaxen op het strand.

Aantal dagen

1 dag

Overnachten in Negombo

Het centrum en het strand van Negombo liggen een paar kilometer van elkaar vandaan. In beide gebieden heb je tal van accommodaties, van budget tot superluxe. Kies dus eerst of je in het centrum of juist dichtbij het strand wilt slapen en zoek dan een fijn hotel om comfortabel bij te kunnen komen van je lange vlucht. Een zwembad bij het hotel is dan natuurlijk een leuk extraatje!

Hive 68 - Hotel and Resorts (Negombo)
Hive 68 - Hotel and Resorts (Negombo)

Nieuw hotel met ruime kamers - uitzicht op de grachten - in het centrum van Negombo.

Bekijk
Negombo The Nature Villa and Cabanas
Negombo The Nature Villa and Cabanas

Een oase van rust in Negombo - met buitenzwembad - vlakbij het strand.

Bekijk

Vervoer naar Negombo

Nadat je bent aangekomen op Bandaranaike International Airport, kun je met de taxi naar je hotel in Negombo reizen. De rit van het vliegveld naar het stadscentrum is nog geen 10 kilometer en een taxi moet minder dan €10 kosten. Wil je iets besparen, maak dan gebruik van een Uber.

Vrijwel alle hotels in Negombo bieden ook een airport transfer aan. Je wordt dan opgehaald door een privé chauffeur die geregeld is door het hotel. Een veilige en comfortabele optie om naar je accommodatie te reizen na een lange vlucht vanuit Europa!


Stop 1: Sigiriya

Sigiriya is één van de leukste dorpen in de culturele driehoek van Sri Lanka. Je vindt er namelijk de imposante Lion Rock én je kunt vanaf Sigiriya op olifantensafari in het Minneriya of Kaudulla National Park. Sigiriya mag echt niet ontbreken in je route door Sri Lanka!

Onze belangrijkste tip voor Sigiriya: beklim niet Lion Rock (want: duur & druk), maar bewonder de Leeuwenrots vanaf de top van Pidurangala Rock. Vanaf deze hotspot heb je misschien wel het mooiste uitzicht van heel Sri Lanka!

Aantal dagen

1 tot 2 dagen

Overnachten in Sigiriya

Het dorp Sigiriya bestaat simpelweg uit wat huizen en accommodaties langs één weg. Vlakbij de Lion Rock vind je de meeste hotels en restaurantjes. Als je iets goedkoper wilt overnachten, verblijf dan iets verder van het centrum van het dorp. Met een tuktuk ben je dan alsnog in een paar minuten bij Lion Rock of Pidurangala Rock!

il Frangipane
il Frangipane

Luxe kamers - op loopafstand van Lion Rock - buitenzwembad aanwezig - verrukkelijk eten

Bekijk

Vervoer van Negombo naar Sigiriya

Reis je met het openbaar vervoer door Sri Lanka, dan kun je vanaf Negombo de bus naar Dambulla nemen. De afstand is ruim 120 kilometer en in Sri Lanka betekent dat een reistijd van wel 4 tot 5 uur. Vanaf Dambulla kun je overstappen op een andere bus naar Sigiriya of je neemt een tuktuk voor de laatste kilometers naar het dorp.

Reis je met een chauffeur en auto, houd dan rekening met 3 uur reistijd tussen Negombo en Sigiriya. Met een gehuurde tuktuk ben je - zonder leuke omwegen - 4 tot 5 uur aan het rijden.

Must read

Doen in Sigiriya Het beste uitzicht op Lion Rock heb je vanaf Pidurangala Rock

De plek om olifanten te spotten Op safari in het Minneriya National Park


Stop 2: Polonnaruwa

De mooiste tempelruïnes van het land vind je in Polonnaruwa. De leukste en handigste manier om de historische koningsstad van Sri Lanka te verkennen is per fiets. Lekker Hollands! ;-) Als het vanaf een uur of 3 te heet wordt om tempel te hoppen, ga dan terug naar je accommodatie en stap in een jeep voor een toffe safari tijdens zonsondergang. Met een beetje geluk zie je die vriendelijke, grijze reuzen in het Minneriya National Park! - Je kunt Minneriya National Park ook bezoeken vanuit Sigiriya.

Minneriya National Park

Aantal dagen

1 tot 2 dagen

Overnachten in Polonnaruwa

De stad Polonnaruwa is niet bijzonder leuk, dus na 1 nacht kun je gerust weer doorreizen. Aan de hoofdweg (A11) vind je de meeste winkels, restaurants en accommodaties. Het is makkelijk als je een accommodatie kiest waar ze ook fietsen verhuren, zodat je makkelijk en goedkoop naar de tempelruïnes kunt.

Een andere leuke plek om te overnachten is vlakbij het meer dat op een paar kilometer afstand van Polonnaruwa ligt. Wilde dieren komen hier verkoeling zoeken en drinken. Wie weet zie je vanaf je balkon ineens een olifant voorbij wandelen!

Rivonway Hotel & Tours
Rivonway Hotel & Tours

Mooie ligging tussen de rijstvelden - ruime kamers - scoort 9+

Bekijk

Vervoer van Sigiriya naar Polonnaruwa

De afstand tussen Sigiriya en Polonnaruwa is niet zo groot. Je neemt vanuit Sigiriya eerst de bus of een tuktuk naar Dambulla en stapt daar op een bus die naar Polonnaruwa gaat. Die busrit duurt ongeveer een uurtje.

Rijd je met een chauffeur door het land of heb je een tuktuk gehuurd, dan hoef je niet eerst terug naar de hoofdweg bij Dambulla te rijden. Als je de B294 weg volgt, rijd je minder kilometers en kom je na een tijdje ook weer op de hoofdweg terecht. Zo heb je mooi een stukje afgesneden! :-)

Must read

Op de fiets langs de mooiste tempels in Polonnaruwa


Stop 3: Kandy

Kandy wordt gezien als de culturele hoofdstad van Sri Lanka, maar wij vonden het er ook viezig, druk en chaotisch. Toch is het leuk om een dagje in de stad te verblijven, want de belangrijkste tempel - de Tempel van de Tand - van Sri Lanka vind je in Kandy. Daarnaast is Kandy het startpunt voor één van de mooiste treinreizen ter wereld. Na een dagje cultuur snuiven in Kandy moet je dus sowieso per trein doorreizen richting Ella!

Aantal dagen

1 dag

Overnachten in Kandy

Kandy is een grote stad en een toeristische trekpleister, dus accommodaties heb je er meer dan genoeg. Je kunt ervoor kiezen om in het stadscentrum te verblijven, maar als je een lichte slaper bent, kun je weleens last hebben van het geluid van het voorbijrazende verkeer. Kies je voor een accommodatie iets buiten het centrum, dan heb je hele leuke opties met uitzichten op de groene bergen. Aanrader!

Vervoer van Polonnaruwa naar Kandy

Kandy is één van de grote steden in Sri Lanka en tal van lokale bussen rijden naar deze stad. Je zult dus niet lang hoeven te wachten tot er weer een bus naar Kandy vertrekt. Een goede plek om op de bus te wachten is de Old Fair Junction in Polonnaruwa (aan de hoofdweg A11, vlakbij de rotonde in het centrum). De bus van Polonnaruwa naar Kandy zal er - afhankelijk van de verkeersdrukte en de rijstijl van de buschauffeur - waarschijnlijk wel 5 uur over doen. De afstand is namelijk ruim 130 kilometer.

Must read

Alle tips en handige informatie op een rij De treinreis van Kandy naar Ella in Sri Lanka


Stop 4: Nuwara Eliya

Het stadje Nuwara Eliya ligt verstopt tussen de groene bergen en theevelden van Sri Lanka. Het is ongeveer halverwege de treinreis tussen Kandy en Ella en daarmee de perfecte plek voor een tussenstop. Geniet van het koelere klimaat, proef allerlei soorten thee, wandel naar World's End of maak mooie foto's bij de groene theeplantages. Genoeg te zien en ervaren in Nuwara Eliya, maar ook een ideale plek om even tot rust te komen!

Aantal dagen

1 tot 2 dagen

Overnachten in Nuwara Eliya

De afgelopen jaren is Nuwara Eliya populairder aan het worden onder toeristen. Dat betekent dat je steeds meer keuze hebt uit hotels en guesthouses. Nuwara Eliya ligt op ruim 2.000 meter boven zeeniveau en in de nacht kan het er best fris worden. Een bed met dikke dekens is echt geen overbodige luxe!

Suriya Guest
Suriya Guest

Schone, ruime kamers - dikke dekens voor de koude nachten - vlakbij Gregory Lake - inclusief ontbijt en mogelijkheid om te lunchen / dineren

Bekijk
Nuwara Eliya Hills Rest
Nuwara Eliya Hills Rest

Dichtbij het centrum - gerund door een lieve familie - ruime, goede bedden - lekker ontbijt inbegrepen

Bekijk

Vervoer van Kandy naar Nuwara Eliya

De leukste manier om van Kandy naar Nuwara Eliya te reizen is met de trein, want dan kom je onderweg langs de mooiste landschappen! De treinrit van Kandy naar het station Nanu Oya (op een paar kilometer van Nuwara Eliya) duurt ongeveer 4 uur, maar vervelen zul je je echt niet!

Alle tips en handige informatie op een rij De treinreis van Kandy naar Ella in Sri Lanka

Als je toch over de weg naar Nuwara Eliya gaat, houd er dan rekening mee dat de rit wat langer kan duren dan je misschien denkt. Het is nog geen 80 kilometer rijden van Kandy naar Nuwara Eliya, maar je rijdt door de bergen en de weg is dus erg bochtig. Dat kost simpelweg wat meer tijd. :-)

Must read

Theeplantages bezoeken, scooteren & thee proeven Onze tips voor Nuwara Eliya


Stop 5: Ella

Eén van onze favoriete bestemmingen in Sri Lanka is Ella. Het landschap is heel groen en bergachtig en de uitzichten zijn echt waanzinnig! In Ella moet je zeker naar de top van Ella Rock hiken, de zonsondergang bekijken bij Little Adam's Peak en treinen gaan spotten op de fotogenieke Nine Arch Bridge. En tussendoor geniet je van de heerlijke Sri Lankaanse keuken in één van de vele restaurantjes in het dorp!

Aantal dagen

3 tot 4 dagen

Overnachten in Ella

Ella is onwijs geliefd onder toeristen en ondanks de kleine omvang van het dorp, staat het er vol met leuke accommodaties. Je kunt natuurlijk middenin het centrumpje verblijven, maar het is eigenlijk leuker om net buiten het dorp te slapen. Je overnacht dan in de groene natuur en wordt wakker met een geweldig uitzicht!

Ever Green Mount
Ever Green Mount

Ruime, lichte kamer met grote ramen - mooi uitzicht vanaf je kamer en eigen balkon - heerlijk eten

Bekijk
The Spice Lodge
The Spice Lodge

Mooie, ruime kamers - uitzicht op de groene natuur in Ella - vlakbij Little Adam's Peak & Nine Arch Bridge

Bekijk

Vervoer van Nuwara Eliya naar Ella

Na je tussenstop in Nuwara Eliya kun je gewoon weer op de trein stappen naar Ella. Ook dit deel van de treinrit is waanzinnig! Je kunt met een taxi of tuktuk naar het treinstation Nanu Oya gaan. Met de trein vanaf Nanu Oya doe je er ongeveer nog 3 uur over tot je in Ella bent.

Ga je met een auto met chauffeur of een gehuurde tuktuk naar Ella rijden, houd er dan rekening mee dat de weg bochtig is en je daardoor wat langer onderweg zult zijn dan op andere trajecten. De snelste route is bijna 60 kilometer en ik zou hier minstens 2 uur rijden voor incalculeren.

Must read

Onze leukste tips voor het groene bergdorp Ella

De makkelijkste route naar het uitzichtpunt Hike naar de schitterende Ella Rock

Alle tips en handige informatie op een rij De treinreis van Kandy naar Ella in Sri Lanka


Stop 6: Arugam Bay

Na al dat wandelen naar uitzichtpunten, bekijken van tempels en zoeken naar wildlife is het tijd voor ontspanning aan het strand. Arugam Bay is een gezellig backpackersdorp aan de oostkust van Sri Lanka. Het is de beste surfspot van het land, maar ook als je (nog) niet surft is het een fijne bestemming. Je hebt er veel restaurantjes met goed eten, je kunt er relaxen op het strand of juist een dagje op mini safari. En natuurlijk moet je minstens één surfles nemen en proberen op je board te staan. Al is het maar één seconde!

Bij Crocodile Lake

Kudumbigala Monastery

Aantal dagen

3 dagen

Overnachten in Arugam Bay

Arugam Bay is klein en bestaat eigenlijk voornamelijk uit één lange weg met daaraan winkels, restaurants en accommodaties. Verblijf je aan of vlakbij deze weg, dan zit je dus sowieso goed qua locatie!

Green Ocean Bay
Green Ocean Bay

Schone, ruime kamers met airco en eigen badkamer - vriendelijk en behulpzaam personeel - op 5 min. lopen van het strand en centrum

Bekijk
Aqua Blue
Aqua Blue

Dichtbij het strand - goede kamers met alle benodigde faciliteiten - gratis fietsen te leen - eigen balkon met hangmat

Bekijk

Vervoer van Ella naar Arugam Bay

Als je met het openbaar vervoer door Sri Lanka reist, maak je dan voor dit traject maar op voor een lange dag. Er gaat geen rechtstreekse bus van Ella naar Arugam Bay, dus je zult minstens 1 keer over moeten stappen. Je kunt vanuit Ella het beste een bus nemen die je afzet bij een stadje aan de A4 weg richting het oosten, zoals Wellawaya of Buttala. Vanaf daar kun je een bus naar Pottuvil pakken. Pottuvil ligt een paar kilometer ten noorden van Arugam Bay. Vanaf daar kun je het beste met een tuktuk of taxi naar je accommodatie in Arugam Bay gaan. Afhankelijk van hoe snel je van de ene op de andere bus over kunt stappen ben je waarschijnlijk 5 tot 7 uur onderweg.

Je kunt dit traject natuurlijk ook afleggen door een privé chauffeur in te huren of met een gehuurde tuktuk zelf naar het oosten te rijden. De snelste route is ongeveer 130 kilometer. Met een auto doe je daar 2,5 - 3,5 uur over en met een tuktuk ben je zeker 4 uur onderweg.

Must read

De chillste plek van Sri Lanka Surfen & relaxen in Arugam Bay


Stop 7: Yala National Park

Als je ooit een luipaard in het wild wil zien, dan is Yala National Park een onmisbare bestemming tijdens je reis door Sri Lanka. Het is één van de beste plekken ter wereld om deze indrukwekkende katachtigen te bewonderen. Daarnaast kun je tijdens de jeepsafari olifanten, krokodillen, buffels, apen en allerlei soorten vogels zien. Tip: ga op safari in zone 5 in plaats van zone 1 om de ergste drukte te vermijden.

Aantal dagen

1 tot 2 dagen

Overnachten vlakbij Yala National Park

Ga je op safari in zone 1, dan is het stadje Tissamaharama de beste uitvalsbasis. Wil je in zone 5 een safari gaan maken, dan is Katagarama het dichtsbijzijnde stadje. Ook vind je aan de B35 weg af en toe een homestay die zo goed als ín het nationaal park ligt. Wij kunnen Yala Evian Eye Safari van harte aanbevelen!

Yala Avian Eye Safari
Yala Avian Eye Safari

Op 10 min. rijden van de ingang voor zone 5 - een authentieke, lokale ervaring - basic kamer, maar eten, drinken & safari mogelijkheden dik in orde

Bekijk
Go Yala Farm Villa
Go Yala Farm Villa

Luxe kamers in groene omgeving - in Tissamaharama (zone 1) - uitzicht op het meer - inclusief heerlijk ontbijt

Bekijk

Vervoer van Arugam Bay naar Yala National Park

Van Arugam Bay naar Tissamaharama is het ongeveer 150 kilometer rijden, maar als je met de bus gaat, kun je gerust de hele dag vrijhouden voor dit traject. Er gaan geen rechtstreekse bussen en je zult hoogstwaarschijnlijk minstens 2 keer moeten overstappen voor je in Katagarama of Tissamaharama bent. Voor dit traject is het dus zeker de moeite (en het geld) waard om een taxi te nemen en deze eventueel te delen met andere reizigers om zo wat geld te besparen. Je doet er dan ongeveer 3 uur over in plaats van 4,5 tot 7 uur met de bussen.

Ga je wel met de bus reizen, dan moet je vanuit Arugam Bay eerst naar Pottuvil. Vanaf daar neem je een bus die naar het westen gaat, bijvoorbeeld naar Monaragale. Vanaf daar stap je over in een bus naar Buttala. Hier kun je een bus nemen naar Katagarama. Dit stuk rijd je dwars door het nationaal park en kun je zomaar wilde dieren tegenkomen! :-) Wij hadden het geluk dat we met onze gehuurde tuktuk op de B35 weg reden en oog in oog stonden met een olifant. Een spannend maar onvergetelijk moment! Wil je naar zone 1 van Yala, dan kun je vanuit Katagarama nog met de bus verder reizen naar Tissamaharama.

Must read

Spot luipaarden Dit is de leukste manier om Yala National Park te bezoeken


Stop 8: Mirissa

En dan is het tijd om eens echt lekker niks te doen. Aan de zuid-/westkust van Sri Lanka vind je meerdere gezellige badplaatsen, maar Mirissa is toch wel favoriet onder backpackers en jonge reizigers. Het stikt er van de leuke restaurants en cafés, het goudgele strand is heerlijk lang en in het juiste seizoen kun je de zee op om walvissen te spotten!

Aantal dagen

2 tot 3 dagen

Overnachten in Mirissa

Mirissa is de ideale uitvalsbasis voor de zuidwestkust van Sri Lanka. Het stadje is levendig en je bent binnen een korte tijd in andere leuke badplaatsen in de buurt, zoals Tangalle, Hiriketiya en Unawatuna.

Vervoer van Yala National Park naar Mirissa

Aan de zuidwestkust van Sri Lanka is het drukker qua verkeer en rijden er meer bussen. Mirissa ligt aan de doorgaande weg die uiteindelijk verder noordelijk richting Colombo (A2) gaat, dus er zijn bussen genoeg waar je op kunt stappen. Reken erop dat je vanuit Tissamaharama een uurtje of 3 onderweg zult zijn.


Stop 9: Galle & Unawatuna

Het historische Galle Fort is misschien wel één van de sfeervolste stadjes van Sri Lanka. De smalle, witte straatjes met de historische gebouwen en gezellige restaurants maken het oude stadscentrum de ideale plek om een paar uurtjes rond te wandelen. Na een halve dag heb je ieder straatje in Galle Fort wel gezien en kun je nog even heerlijk uitwaaien op het strand bij Unawatuna. Wijaya Beach is een hele mooie plek voor de zonsondergang!

Wijaya Beach

Galle Fort

In Galle Fort

Vuurtoren in Galle Fort

Aantal dagen

1 tot 2 dagen

Overnachten in Galle

Het is het leukste om te overnachten in Galle Fort. Het ommuurde stadscentrum heeft sfeer, leuke winkels en veel restaurants. Een overnachting is hier gemiddeld wel iets duurder dan op andere plekken in Sri Lanka, dus wil je wat besparen op je accommodatie, dan kun je beter net buiten de stadsmuren slapen.

Antic Guesthouse - Galle Fort
Antic Guesthouse - Galle Fort

Uitzicht op het Galle Lighthouse - restaurant aanwezig - fijne, ruime kamers in Galle Fort

Bekijk

Vervoer van Mirissa naar Galle

Om van Mirissa naar Galle te gaan, hoef je eigenlijk alleen maar aan de A2 weg te gaan staan en je hand op te steken bij de eerste bus die richting het noorden rijdt. Grote kans dat deze bus een stop maakt in Galle. De afstand tussen Mirissa en Galle is ongeveer 35 kilometer en je bent dus maar een uurtje onderweg.

Must read

Dit zijn onze tips Een dagje Galle & Unawatuna


In welke volgorde?

Het maakt in principe niet uit of je deze route met de klok mee of juist tegen de klok in aflegt. Wij hebben ervoor gekozen om eerst bezienswaardigheden te bezoeken en actief te zijn, zodat we konden eindigen met wat leuke plaatsen aan het strand. Je reist dan dus in de volgorde zoals we hierboven beschreven hebben. Dan eindigt je reis lekker relaxt!

Iets toevoegen aan je reisroute

Als je meer tijd hebt voor je reis door Sri Lanka, dan zijn er nog tal van andere mooie bestemmingen om aan je route toe te voegen. Ben je gek op tempels en wil je meer weten over het boeddhisme, dan moet je sowieso naar Anuradhapura en Mihintale. Wil je een extra strandbestemming, dan is Trincomalee een fijne plek om te overwegen. Je kunt hier mooi snorkelen en het strand bij Nilaveli wordt door sommige reizigers gezien als één van de mooiste stranden van het land!

Mihintale

Echte actievelingen moeten ook zeker de beklimming van de berg Adam's Peak overwegen. Je begint midden in de nacht aan je hike naar boven en bent dan getuige van één van de beste zonsopkomsten die je ooit zult zien. Na urenlang ploeteren op de trappen naar boven is dat een fantastische beloning!

En wist je trouwens dat de Malediven op slechts 1,5 uur vliegen van Colombo liggen? Niet gek dat een rondreis door Sri Lanka vaak gecombineerd wordt met een paar dagen op deze tropische eilanden!

Houd rekening met het klimaat

Bij het bepalen van je route is het belangrijk om te weten dat er in het kleine Sri Lanka vrij grote verschillen kunnen zijn in het klimaat. Door de bergen in het midden van het land valt het regenseizoen in het oosten van het land op een ander moment dan in het westen van het land.

In het oosten is het regenseizoen van november t/m januari, terwijl je in het westen het meeste kans hebt op veel regen in april, mei, oktober en november. De westkust van Sri Lanka staat erom bekend dat er in het regenseizoen veel gesloten is en daardoor weinig te beleven is. Ga je in deze periode naar Sri Lanka reizen, houd hier dan rekening mee. Misschien is het dan leuker om een extra badplaats aan de oostkust op te nemen in je route en niet of korter aan de westkust van het land te verblijven.


Rondreizen door Sri Lanka is heel leuk, afwisselend en makkelijk. Ook als je nog niet zoveel ervaring hebt met reizen buiten Europa, dan is Sri Lanka een goede keuze. Met deze route voor je reis door Sri Lanka zie je in ieder geval de mooiste plekken van het land en weet je hoe je makkelijk van de ene naar de andere plek reist. Vergeet niet om je ook nog even in te lezen in praktische dingen, zoals de beste reistijd voor Sri Lanka, hoeveel geld de reis je ongeveer gaat kosten en hoe het zit met de veiligheid in het land.

Alle blogs over Sri Lanka

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Indonesië

De leukste route voor een reis naar Bali

Sri Lanka

Wat kost reizen in Sri Lanka?

Sri Lanka

Tuktuk rijden in Sri Lanka + kortingscode

Sri Lanka

De treinreis van Kandy naar Ella in Sri Lanka

Sri Lanka

Yes, het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast!

Cambodja

De ultieme route door Cambodja

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen