Yes, het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast!

Djura

We zijn nu alweer twee weken in Sri Lanka en we hebben het ontzettend naar ons zin. Vooraf waren we wel benieuwd hoe het zou zijn en wat je als toerist zou merken van de nasleep van de aanslagen in april. Gelukkig viel dat allemaal heel erg mee. We waren in het begin nog wat meer op ons hoede, maar nu reizen we eigenlijk rond alsof er niks aan de hand is (geweest). En nu is dan ook het reisadvies voor Sri Lanka versoepeld. Goed nieuws!

Meer verdachten opgepakt

Ongeveer een week geleden hoorden we via de lokale media in Sri Lanka dat er in de dagen daarvoor nog meer dan 30 nieuwe verdachten waren opgepakt en daarbij ook explosieven waren gevonden. Huh, ze zeiden toch eerder dat er nog maar enkelen vrij rond liepen? Toch waren we niet echt van slag van dit nieuwsbericht. De arrestaties waren allemaal ver uit onze buurt en voor ons voelde alles nog steeds ontspannen.

Terugblik

Sri Lanka

Waarom wij ondanks een negatief reisadvies toch naar Sri Lanka gaan

Sri Lanka

Sri Lanka: een maand na de aanslagen

Nog steeds erg rustig

Een paar dagen later kwamen we aan in Ella: de toeristentrekpleister van het land. En ja, we zagen nu weleens wat andere toeristen, maar het is nog steeds hartstikke rustig. Veel restaurants zijn leeg en bij de mooiste plekken kunnen we de andere toeristen op één hand tellen. Het valt op dat we al minder leger op straat zien, maar dat kan natuurlijk ook te maken hebben met de regio.

Bij Ella Rock

Nederland past het reisadvies aan

Een paar dagen geleden pasten diverse landen het reisadvies voor Sri Lanka aan. Onder andere China, Duitsland, India en Zwitserland veranderden het reisadvies van 'enkel noodzakelijke reizen' naar 'let op, veiligheidsrisico's'. Dat laatste type advies (de gele kleur) geldt trouwens voor bijna alle landen waar wij tijdens onze wereldreis geweest zijn.

Toen we vanmorgen wakker werden, zagen we gelijk het goede nieuws. Ook Nederland heeft het reisadvies versoepeld! Van code oranje zijn we naar code geel gegaan. Echt fijn nieuws voor de Sri Lankaanse bevolking. Hopelijk komt het toerisme nu weer wat meer op gang. Het zal natuurlijk niet zo zijn dat het hier morgen weer vol staat met reizigers, maar wij hebben er goede hoop in dat het beetje bij beetje weer terug zal komen op het oude niveau. Het is namelijk een fantastische bestemming!

Onze plannen voor de laatste 2 weken

We zijn heel blij dat we toch naar Sri Lanka zijn gegaan. Het is een heel mooi en gevarieerd land. Echt een leuke bestemming om onze wereldreis mee af te sluiten! Want ja, dat moment komt nu toch echt dichtbij. Op 13 juni landen we op Schiphol en dan zit het er voorlopig even op. Dan is het tijd om weer wat geld te gaan verdienen. ;-)

Nog 2 weekjes genieten samen!

Maar nu gaan we nog even het maximale eruit halen in de laatste twee weken. We gaan chillen aan de oostkust, op zoek naar luipaarden in een wildpark en strandhoppen aan de westkust. We hebben onwijs veel zin in deze laatste bestemmingen en natuurlijk houden we je op de hoogte van onze belevenissen!

Alles over onze reis in Sri Lanka

Meer persoonlijke blogs

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Sri Lanka

De ultieme route voor je reis door Sri Lanka

Sri Lanka

Wat kost reizen in Sri Lanka?

Sri Lanka

Tuktuk rijden in Sri Lanka + kortingscode

Sri Lanka

De treinreis van Kandy naar Ella in Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka: een maand na de aanslagen

Sri Lanka

Waarom wij ondanks een negatief reisadvies toch naar Sri Lanka gaan

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen