Onze leukste tips voor het groene bergdorp Ella

Djura

Verscholen in de groene bergen van Sri Lanka ligt het kleine dorp Ella. Vanwege het prachtige landschap en de relaxte sfeer is Ella dé reizigersfavoriet van het land. Je kunt er hiken, watervallen bekijken, lekker eten en theeplantages bezoeken. Dit zijn onze 6 favoriete bezienswaardigheden en activiteiten in Ella!

Hike naar de top van Ella Rock

Ella wordt omringd door groene bergen en één van de eyecatchers in het landschap is Ella Rock. De hike naar de top van Ella Rock kunnen we iedereen aanraden, want de uitzichten onderweg zijn fantastisch. Vanaf de top kijk je zo in een enorm diep dal. Heel gaaf en voor ons één van de beste uitzichten in Sri Lanka!

Wil je meer weten over de hike en voorkomen dat je verkeerd loopt, check dan even ons blog over de makkelijkste route naar de top van Ella Rock. Dat scheelt wellicht wat zweetdruppels. ;-)

De makkelijkste route naar het uitzichtpunt Hike naar de schitterende Ella Rock

Eet iedere avond bij een ander restaurant

Ella is populair onder toeristen en de afgelopen jaren zijn de restaurants als paddenstoelen uit de grond geschoten. Je kunt nu allerlei gerechten krijgen in het piepkleine dorp en het is nog lekker ook! Of je dus gaat voor een het typisch Sri Lankaanse rice & curry of juist zin hebt in een burger of pizza, in Ella kun je het allemaal krijgen!

Het restaurant Cafe Chill is dé hotspot van Ella en heeft lokale en westerse gerechten op de menukaart staan. Ben je op zoek naar iets goedkopers, dan is Matey Hut een aanrader!

Treinen spotten bij Nine Arch Bridge

De fotogeniekste plek in Ella is Nine Arch Bridge. Deze brug is gebouwd in de Britse koloniale tijd en een knap staaltje bouwwerk. De brug is namelijk enkel gebouwd met bakstenen en cement, geen staal dus! Het is heel leuk om hier een middagje te gaan kijken naar de treinen die over de brug rijden. Vooral wanneer de blauwe trein over de brug rijdt maak je op deze locatie fantastische foto's!

De blauwe trein die dagelijks tussen Colombo en Badulla rijdt is het fotogeniekste. De trein komt op meerdere tijden per dag over de brug. De trein vanuit Colombo / Kandy rijdt over de brug rond 15:15 / 15:30 uur en rond 17:30 uur. De blauwe trein vanuit Badulla rijdt ongeveer om 9:15 / 9:30 uur, 10:45 / 11:00 uur en om 11:50 / 12:05 uur over Nine Arch Bridge. Het is niet ongebruikelijk dat de trein vertraging heeft, dus wacht rustig af als het iets langer duurt.

Beklim Little Adam's Peak en kijk de zonsondergang

Nog zo'n spectaculair uitzichtpunt in Ella is Little Adam's Peak. Deze top ligt tegenover Ella Rock, maar is een stukje lager en daardoor makkelijker te bereiken. Eerst wandel je door de theeplantages en enkel het laatste kwartier ga je (grotendeels) via trappen omhoog. Dit is de beste plek in Ella voor een adembenemende zonsondergang!

Wakker worden met een mooi uitzicht

Je kunt natuurlijk in de drukke hoofdstraat van Ella overnachten, maar het is veel leuker om wakker te worden in de prachtige natuur. Daar kom je ten slotte toch vooral voor naar Ella! Er zijn maar genoeg accommodaties waarbij je vanuit je bed uitzicht hebt op Ella Gap (het dal tussen Ella Rock & Little Adam's Peak). Dat is nog eens fijn wakker worden!

Ever Green Mount
Ever Green Mount

Ruime, lichte kamer met grote ramen - mooi uitzicht vanaf je kamer en eigen balkon - heerlijk eten.

Bekijk
The Spice Lodge
The Spice Lodge

Mooie, ruime kamers - uitzicht op de groene natuur in Ella - vlakbij Little Adam's Peak & Nine Arch Bridge.

Bekijk

De accommodaties in Ella zijn over het algemeen wat duurder dan in andere delen van Sri Lanka. Boek op tijd om de leukste plekjes te bemachtigen voor een goede prijs!

Reis met de trein door het berglandschap

Reis je vanuit Kandy of Nuwara Eliya naar Ella, dan is het heel tof om dit met de trein te doen. Je kunt dan op je gemak uit het raam hangen en urenlang naar het groene landschap om je heen kijken. Je komt langs watervallen, theeplantages en kleine dorpjes. Vervelen zul je je zeker niet!

Sri Lanka

Alles over de treinreis Kandy - Ella

Als je tussen Kandy en Ella niet met de trein reist, dan kun je vanuit Ella ook een dagje naar Haputale gaan. Je zit dan een uurtje in de trein, kunt in Haputale uitkijkpunten of theeplantages bezoeken en aan het eind van de middag neem je de trein weer terug. Erg leuk om te doen!

Meer doen in Ella

Als je maar geen genoeg krijgt van Ella, dan kun je ook nog de Buduruwagala tempel, een theefabriek of de Ravana waterval bezoeken. De Halpewatte Tea Factory staat bekend als de leukste in Ella en omgeving. Op een regenachtige dag is het leuk om een kookcursus te doen bij één van de lokale restaurantjes. Genoeg te zien en beleven in Ella dus!

Alles over onze reis in Sri Lanka

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Sri Lanka

De ultieme route voor je reis door Sri Lanka

Sri Lanka

Wat kost reizen in Sri Lanka?

Sri Lanka

Een dagje Galle & Unawatuna

Sri Lanka

Dit is de leukste manier om Yala National Park te bezoeken

Sri Lanka

Surfen & relaxen in Arugam Bay

Sri Lanka

Tuktuk rijden in Sri Lanka + kortingscode

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen