Een dagje Galle & Unawatuna | Dit zijn onze tips

Djura

Na relaxte dagen in de strandbestemmingen Hiriketiya en Mirissa kwam er dan echt bijna een einde aan onze reis door Sri Lanka. Onder andere vanwege de nabijheid van Colombo (en dus het vliegveld) kozen we Galle als onze laatste bestemming van de reis. En dat bleek hartstikke leuk! Het koloniale stadje - Galle Fort genaamd - staat vol met historische gebouwen én de badplaats Unawatuna ligt op een steenworp afstand. Dit zijn onze tips voor een bezoek aan Galle en Unawatuna!

Slenter langs de historische gebouwen in Galle Fort

Galle is één van de grotere steden in Sri Lanka en klinkt daarom in eerste instantie niet als een aantrekkelijke bestemming. Grote steden in Azië zijn vaak druk, vies en een grote chaos. Maar gelukkig geldt dat niet voor alle steden! In het ommuurde, oude gedeelte van de stad - Galle Fort genaamd - hangt een fijne sfeer, er rijdt weinig verkeer in de smalle straatjes en in iedere straat bewonder je historische gebouwen die stammen uit de koloniale tijd. Super leuk!

Een ochtendje slenteren door de straatjes en over de stadsmuur van Galle Fort is echt een aanrader. Galle Fort is gesticht door de Nederlanders en dat zie je nu nog. Vooral de Nederlandse namen van gebouwen verraden de invloed van ons land op deze stad in Sri Lanka. Vergeet in ieder geval niet langs de meest kenmerkende gebouwen van Galle te wandelen. Dat zijn de Groote Kerk, Old Dutch Hospital, de vuurtoren en de All Saints Church.

Bezoek Wijaya Beach in Unawatuna met zonsondergang

Na een paar uurtjes sight seeing in Galle Fort heb je de hele oude stad wel gezien. Galle Fort is namelijk nog geen kilometer breed en geen kilometer lang. Lekker overzichtelijk dus! Je kunt de zonsondergang kijken vanaf de stadsmuren, maar een paar kilometer verderop ligt een veel mooiere sunset spot. Wijaya Beach is met haar ruwe golven en grote rotsblokken één van de mooiere stukjes kust in Sri Lanka als je het mij vraagt. Overdag is het hier al schitterend, maar als de lucht allerlei kleuren krijgt door de zonsondergang, dan is dit pas echt een fantastische plek!

Dineer bij Bombay Brasserie in Galle

Na het wegdromen bij de zonsondergang reden we terug naar Galle om uiteten te gaan in één van de vele restaurants. De keuze in Galle Fort is groot. Je hebt er goedkope en dure restaurants met lokale of juist westerse gerechten. Wij zijn fan van Indiaas eten en kozen daarom voor Bombay Brasserie. Wat een feestmaal! Het was wel één van onze duurste diners in Sri Lanka (€22 voor 2 personen), maar wij vonden het iedere cent waard. Al die kruiden zorgen voor een absolute smaaksensatie!

Overnacht in Galle Fort

Het is het leukste om te overnachten in Galle Fort, omdat je dan de hele dag kunt genieten van de fijne sfeer van het oude stadje. Veel toeristen bezoeken Galle als dagtrip vanuit Unawatuna, Mirissa of Colombo. Jammer, want Galle blinkt juist ook uit in sfeervolle restaurants en die mis je dan! Een nachtje slapen in Galle is daarom aan te bevelen. Veel hotels binnen de stadsmuren zijn wat duurder dan gemiddeld in Sri Lanka, maar net buiten het fort zijn ook leuke budget opties te vinden. Je kunt het zo luxe (en duur) maken als je zelf wil!

Antic Guesthouse - Galle Fort
Antic Guesthouse - Galle Fort

Uitzicht op het Galle Lighthouse - restaurant aanwezig - fijne, ruime kamers in Galle Fort.

Bekijk

Wij zouden een bezoekje aan Galle en Unawatuna dus echt aanraden. Galle Fort is leuk, sfeervol en zit vol historie, terwijl Unawatuna vooral indrukwekkend is vanwege het Wijaya strand. Een leuke combi!

Alles over onze reis in Sri Lanka

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Sri Lanka

Surfen & relaxen in Arugam Bay

Sri Lanka

De ultieme route voor je reis door Sri Lanka

Sri Lanka

Wat kost reizen in Sri Lanka?

Sri Lanka

Dit is de leukste manier om Yala National Park te bezoeken

Sri Lanka

Tuktuk rijden in Sri Lanka + kortingscode

Sri Lanka

Onze leukste tips voor het groene bergdorp Ella

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen