Peru

Peru is het land van de Inca’s! Als je meer wilt weten over dit bijzondere volk, dan is Peru the place to be. Verstopt in het Andesgebergte ligt het mysterieuze Machu Picchu, maar dat is lang niet alles. Zo blijven de Nazcalijnen een mysterie en zul je je verbazen bij de 771 meter hoge waterval in het noorden van het land. Bij een reis door de indrukwekkende jungle, langs diepe canyons en door authentieke dorpjes verovert Peru sowieso een plek in je hart.

Praktische informatie Peru

Blogs over Peru

1

De avontuurlijkste tour naar Machu Picchu: de 4-daagse Inca Jungle Trail

Na bijna 5 weken backpacken in Peru is het nu dan toch echt tijd voor de beroemdste highlight van het land: Machu Picchu! Hoe lang dromen we er al niet van om dit wereldwonder met onze eigen ogen te gaan zien? De vraag was alleen nog: hoe komen we bij Machu Picchu? Je kunt vanuit Cusco simpelweg met de trein naar het dorp vlakbij Machu Picchu (sáááái) of je gaat met één van de vele meerdaagse tours mee. Hiking tours zoals de Inca Trail en Salkantay Trek zijn populair, maar afwisselender en – in onze ogen – leuker is de Inca Jungle Trail. In 4 dagen ga je mountainbiken, hiken, raften, ziplinen en uiteindelijk sta je bij de magische Inca ruïnes van Machu Picchu!

1

In je eentje op de top van de populaire Rainbow Mountain staan? Zo doe je dat!

De gekleurde berg van Peru prijkte al maanden hoog op onze bucketlist. De berg heeft wel 7 verschillende kleuren en is ontzettend fotogeniek. Een unieke plek die we maar wat graag wilden zien! Maar we hoorden dat Rainbow Mountain enorm in populariteit is toegenomen de afgelopen jaren. Andere reizigers waren na hun beklimming van de berg enigszins teleurgesteld op de top, omdat het zwart stond van de toeristen. Hoog tijd om op zoek te gaan naar een manier om Rainbow Mountain voor onszelf te hebben. Enne… dat is gelukt! Lees alles over onze dag bij Rainbow Mountain en de Red Valley én hoe jij ook in je eentje op de top van deze waanzinnige berg kunt staan.

1

Dagtrip vanuit Cusco: een hike naar Humantay Lake

Op een paar uur rijden van toeristenstad Cusco ligt een kraakhelder meer: Humantay Lake. De besneeuwde top van de Salkantay berg ligt direct achter het meer. Een indrukwekkend mooi stukje natuur! De hike naar Humantay Lake is niet ver, maar wel heel steil! In combinatie met de hoogte (het meer ligt op 4.200 meter boven zeeniveau) is het een pittig wandeltochtje naar deze schilderachtige plek. Voor ons een goede opwarmer voor het beklimmen van Rainbow Mountain, waarbij we hoger dan 5.000 meter boven zeeniveau zullen komen! We vertellen je over onze ervaring bij het Humantay Lake en hoe je zelf een dagtrip naar het meer organiseert.

Beziens­waardigheden Peru

Cumbe Mayo

Peru

Sacsayhuamán

Peru

Ollantaytambo

Peru

Nazcalijnen

Peru