Peru

Peru is het land van de Inca’s! Als je meer wilt weten over dit bijzondere volk, dan is Peru the place to be. Verstopt in het Andesgebergte ligt het mysterieuze Machu Picchu, maar dat is lang niet alles. Zo blijven de Nazcalijnen een mysterie en zul je je verbazen bij de 771 meter hoge waterval in het noorden van het land. Bij een reis door de indrukwekkende jungle, langs diepe canyons en door authentieke dorpjes verovert Peru sowieso een plek in je hart.

Praktische informatie Peru

Blogs over Peru

0

Wat kost backpacken in Peru? | Alles over prijzen en een reëel dagbudget

Peru is gezegend met overweldigende landschappen, culturele hoogtepunten én fijne prijzen. Hoewel het land op sommige plekken behoorlijk toeristisch is, is backpacken in Peru nog steeds goed betaalbaar! Wij reisden 6 weken door het land van de Inca’s en hadden een fantastische tijd. In dit blog vertellen we je waar we ons geld aan uit hebben gegeven en welke prijzen je mag verwachten. Zo kun je voor jezelf een reëel budget opstellen en je avontuur in Peru gaan plannen!

0

Alles wat je moet weten over de beklimming van Huayna Picchu – de berg achter Machu Picchu

Op die wereldberoemde foto van Machu Picchu zie je altijd achter de ruïnes een spitse berg. Dat is Huayna Picchu. Vanaf de top van Huayna Picchu heb je een fenomenaal uitzicht op de voormalige Inca stad én het prachtige landschap eromheen. Voordat je gaat beginnen aan de beklimming van Huayna Picchu, is het handig om een aantal dingen te weten. We vertellen je over onze klim naar de top en geven je handige tips!

0

De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan Machu Picchu

Machu Picchu is met recht een wereldwonder. De fascinerende Inca stad ligt in een schitterend, bergachtig landschap. Wij konden uren zitten in het gras en kijken naar Machu Picchu en de omringende natuur. Niet gek dat deze top highlight in Peru dagelijks duizenden bezoekers trekt! Waarschijnlijk staat een bezoekje aan Machu Picchu ook hoog op jouw bucketlist, maar als je je er dan in gaat verdiepen kom je zóveel informatie tegen. Grote kans dat het je gaat duizelen. Hoe kom je bij Machu Picchu, wanneer en hoe moet je een ticket kopen, welke tickets zijn er allemaal, en zo gaat het nog wel even door. In deze gids geven we antwoord op al deze én andere vragen. Zo ben je perfect voorbereid op je bezoek aan Machu Picchu!

Beziens­waardigheden Peru

Kuélap

Peru

Sacsayhuamán

Peru

Arequipa

Peru

Inca Trail

Peru