Natuurlijk wil je naar dat beroemde wereldwonder in Peru: Machu Picchu! Maar, dan moet je wel op tijd een ticket zien te bemachtigen. Want hoe lang van tevoren moet je eigenlijk een ticket kopen? En wist je dat er naast het reguliere ticket ook kaartjes zijn die toegang geven tot een extra berg bij Machu Picchu? Alles over je ticket voor Machu Picchu lees je in dit blog!

Verschillende soorten tickets

Er zijn verschillende soorten tickets voor Machu Picchu. Het reguliere ticket geeft je toegang tot alles van Machu Picchu (ook de Sun Gate en Inca Bridge bijvoorbeeld), maar niet tot de bergen Huayna Picchu en Machu Picchu Mountain. Voor de reguliere tickets kun je kiezen uit de ochtendshift (6:00 – 12:00 uur) of de middagshift (12:00 – 17:30 uur). Per shift zijn er dagelijks 3.200 kaartjes te koop. Hoewel je met een kaartje voor de ochtend eigenlijk om 12:00 uur het terrein moet verlaten, kun je makkelijk langer blijven. Tot nu toe is hier geen controle op. Met je ticket krijg je één keer toegang tot Machu Picchu. Heb je de archeologische plek verlaten, dan kun je niet opnieuw naar binnen.

Alles over het ticket voor Machu Picchu - rondreizen in Peru

Het voordeel van een ochtendticket is dat je – zolang er geen controle is – eigenlijk de hele dag bij Machu Picchu kunt blijven. Het nadeel is wel dat het in de ochtend meestal drukker is dan in de middag. Daarnaast is Machu Picchu vroeg in de ochtend vaak gehuld in mist. Soms zie je de ruïnes niet eens, zo dicht zit het dan!

Ochtend- of middagticket Machu Picchu - alle tips voor Machu Picchu, Peru
Machu Picchu in de wolken

Wil je één van de bergen bij Machu Picchu beklimmen voor een fenomenaal uitzicht, dan moet je een speciaal ticket kopen. Er is een ticket voor Machu Picchu & Huayna Picchu en er is een ticket waarmee je toegang krijgt tot Machu Picchu en Machu Picchu Mountain. Huayna Picchu is minder hoog dan Machu Picchu Mountain, waardoor de klim naar de top minder lang duurt. Voor beide bergen geldt dat er kaartjes verkocht worden in 2 tijdvakken. In dat uur moet je starten aan je beklimming van de berg. Dagelijks mogen maximaal 400 mensen de berg op, dus deze tickets moet je op tijd aanschaffen!

  • Huayna Picchu – 1e tijdvak 7:00 – 8:00 uur – 2e tijdvak 10:00 – 11:00 uur
  • Machu Picchu Mountain – 1e tijdvak 7:00 – 8:00 uur – 2e tijdvak 9:00 – 10:00 uur
Alles over je ticket voor Machu Picchu - backpacken in Peru
Vanaf Huayna Picchu

Met deze speciale tickets krijg je 2 keer toegang tot Machu Picchu. Na het beklimmen van de berg wil je waarschijnlijk nog de andere onderdelen van Machu Picchu (Sun Gate, Inca Bridge, etc.) zien. Je mag binnen de archeologische vindplaats niet tegen de wandelroute in lopen, maar je kunt wel gewoon naar de uitgang gaan. Met je speciale ticket krijg je bij de ingang vervolgens nog één keer toegang, zodat je ook de rest van Machu Picchu kunt bewonderen.

Waar koop je kaartjes voor Machu Picchu?

Er zijn twee mogelijkheden om tickets te kopen voor Machu Picchu: online of bij de officiële verkooppunten in Cusco en Machu Picchu Pueblo (voorheen Aguas Calientes). Via de officiële website kun je tickets kopen en zien hoeveel tickets er per dag nog beschikbaar zijn. Helaas is de site in het Spaans en krijg je regelmatig een foutmelding in het koopproces. Een andere optie is om je toegangsbewijs online aan te schaffen via een tussenpersoon. Vaak betaal je dan wel meer voor je ticket. Een bekende website om kaartjes voor Machu Picchu te kopen is Ticketmachupicchu.com.

Wil je liever tickets kopen bij een verkooppunt in Peru, dan kan dat bij het Ministerio del Cultura in Cusco of het Machu Picchu Cultural Centre in Machu Picchu Pueblo / Aguas Calientes. Neem altijd je paspoort mee bij het kopen van de tickets!

  • Ministerio del Cultura, Casa Garcilaso in Cusco – Geopend van ma t/m za 7:00 – 20:00 uur
  • Machu Picchu Cultural Centre, Av. Pachacutec in Aguas Calientes – Geopend ma t/m zo 5:00 – 22:00 uur

Benieuwd wat een ticket kost?

Wanneer moet je een kaartje kopen voor Machu Picchu?

Wanneer je je ticket moet aanschaffen is afhankelijk van de periode waarin je Machu Picchu wilt bezoeken en welk ticket je wilt aanschaffen. De maanden juni, juli en augustus zijn de drukste maanden en de tickets zullen dan eerder uitverkocht raken. Op de officiële ticketwebsite voor Machu Picchu kun je in de gaten houden hoeveel tickets er per ticketsoort en per dag nog beschikbaar zijn. Erg handig!

Wil je een speciaal ticket waarbij je toegang krijgt tot Huayna Picchu of Machu Picchu Mountain, dan moet je er op tijd bij zijn. Vooral de tickets voor Huayna Picchu zijn erg populair en kunnen weken of soms wel maanden van tevoren uitverkocht zijn! Zeker als je in de piektijd naar Machu Picchu gaat (juni t/m augustus), dan is het aan te raden om minimaal 3 maanden vooraf tickets te kopen. Wij bezochten Machu Picchu in oktober en hebben ons ticket voor Huayna Picchu ongeveer een maand van tevoren aangeschaft. We hadden geluk, want er waren voor die dag nog maar 4 tickets voor Huayna Picchu beschikbaar! Voor Machu Picchu Mountain hadden we een week van tevoren nog makkelijk een ticket kunnen kopen, hiervoor waren in deze periode nog voldoende tickets beschikbaar.

Alles over tickets voor Machu Picchu - waar te koop, hoe lang van te voren, verschillende soorten tickets
Drukte bij Machu Picchu – koop op tijd je ticket!

Het belangrijkste advies is dus om ruim van tevoren de beschikbaarheid in de gaten te houden via de officiële site van Machu Picchu. Ligt je vakantie en datum waarop je Machu Picchu bezoekt al vast, boek je ticket dan gewoon zo vroeg mogelijk. Ga je langere tijd backpacken zonder een echte tijdsplanning, dan is het belangrijk om de beschikbaarheid goed in de gaten te houden en het gewenste ticket te kopen zodra het uitverkocht dreigt te raken. Je wilt natuurlijk niet achter het net vissen!

0

De ultieme gids voor een onvergetelijk bezoek aan Machu Picchu

19 oktober 2018

Machu Picchu is met recht een wereldwonder. De fascinerende Inca stad ligt in een schitterend, bergachtig landschap. Wij konden uren zitten in het gras en kijken naar Machu Picchu en de omringende natuur. Niet gek dat deze top highlight in Peru dagelijks duizenden bezoekers trekt! Waarschijnlijk staat een bezoekje aan Machu Picchu ook hoog op jouw bucketlist, maar als je je er dan in gaat verdiepen kom je zóveel informatie tegen. Grote kans dat het je gaat duizelen. Hoe kom je bij Machu Picchu, wanneer en hoe moet je een ticket kopen, welke tickets zijn er allemaal, en zo gaat het nog wel even door. In deze gids geven we antwoord op al deze én andere vragen. Zo ben je perfect voorbereid op je bezoek aan Machu Picchu!

0

De verschillende onderdelen van Machu Picchu uitgelegd

19 oktober 2018

De Sun Gate, de Inca Bridge, House of Guardians, misschien heb je deze namen al weleens voorbij horen komen als je je bezoek aan Machu Picchu aan het voorbereiden was. Er is onwijs veel te zien in deze historische Inca stad en het is slim om je vooraf even in te lezen in de verschillende onderdelen. Dan weet je zeker dat je niks mist wat je graag had willen zien en heb je een beetje achtergrond bij de verschillende bezienswaardigheden!

2

Zo kom je bij Machu Picchu

19 oktober 2018

Natuurlijk wil je tijdens je rondreis door Peru naar Machu Picchu. Alleen hoe kom je daar nou precies? Er zijn verschillende mogelijkheden met ieder een eigen prijskaartje. Wil je comfortabel en snel naar Machu Picchu afreizen, dan zul je er best wat geld voor moeten neerleggen. Maar er zijn ook budgetvriendelijke opties. We zetten ze voor je op een rijtje!

0

Wat kost een bezoek aan Machu Picchu?

19 oktober 2018

Een bezoekje aan Machu Picchu is niet het goedkoopste uitje van je reis door Peru. Je moet bij Machu Picchu zien te komen, een toegangskaartje kopen, eten, drinken en overnachten in het toeristendorp Aguas Calientes... Als je alles bij elkaar optelt, is het best wel een kostenpost. Maar ja, het is wel een wereldwonder dat je gezien wil hebben! Wij vertellen je welke kosten je kunt verwachten en geven je tips om het betaalbaar te houden.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *