Vervoer

Zowel in Australië als in Nieuw-Zeeland kun je heerlijk roadtrippen. Huur een auto of campervan en ga op pad! Het is wel even wennen, want je moet aan de linkerkant van de weg rijden. De wegen zijn in goede staat. Ga je echt naar afgelegen gebieden, dan is een 4×4 soms aan te raden. Dit kun je het beste overleggen met de verhuurmaatschappij.

Natuurlijk kun je ook met het openbaar vervoer reizen. In Australië en Nieuw-Zeeland rijden op sommige trajecten treinen, maar de bus is eigenlijk het meest gebruikte vervoersmiddel. Er zijn meerdere maatschappijen die busritten voor lange afstanden aanbieden. Ook heb je maatschappijen die zich vooral richten op backpackers. Hier kun je vaak een buspas kopen voor een bepaald traject of een aantal dagen en onderweg zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Ideaal voor backpackers!

Klimaat

De beste reistijd
Beste reistijd Prima reistijd Minst gunstige reistijd

Australië

Noordwest-Australië
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Zuidwest-Australië
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Centraal Australië (binnenland)
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Noordoost-Australië
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Zuidoost-Australië
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec

Dagbudget

Een indicatie van je dagelijkse uitgaven

Visa

Heb je een visum nodig?
thuis regelen
90 dagen toegang
€0,- kosten visum
geen visum nodig
90 dagen toegang
€0,- kosten visum
37

Landen

0

Inwoners

0 km²

Oppervlakte

0

inwoners per km²

Blogs over Oceanië

1

Voor op je bucketlist: NYE in Sydney

3, 2, 1… Gelukkig nieuwjaar! Oud & Nieuw is voor mij één van mijn favoriete feestjes. Even terugkijken op het afgelopen jaar en vol enthousiasme en plannen beginnen aan een nieuw jaar. Samen met vrienden of familie proost je op een mooi jaar en geniet je van het vuurwerk dat de lucht in allerlei kleuren verlicht. Wil je dit feestje 100x groter meemaken, dan móet je een keer met Oudejaarsavond in Sydney zijn. De grote vuurwerkshow is onvergetelijk!

3

De top 10 reislanden voor 2018

Waar moet je volgend jaar nu écht naartoe? Over die vraag buigen ze zich ieder jaar bij Lonely Planet. Auteurs, bloggers en redacteurs gaan met elkaar in discussie: wat is hip, waar doe je echt nieuwe ervaringen op en welke landen worden ondergewaardeerd? Uiteindelijk komt er dan een top 10 aan beste reislanden voor 2018 uit. Een fantastische inspiratie wat er op het verlanglijstje moet voor volgend jaar!

7

Waarom onze wereldreis niet door kan gaan…

13 november, dat was onze vertrekdatum voor het grootste avontuur in ons leven. De weken en zelfs de dagen werden afgeteld. We konden niet wachten! Alles liep op rolletjes. We hadden meer geld gespaard dan verwacht, een onwijs mooie route bedacht, potentiële huurders voor ons appartement gevonden en ons one-way-ticket was geboekt. Wat kon ons nu nog tegenhouden?! Blijkbaar toch nog één ding. Iets waar je zelf geen invloed op hebt en wat wel in orde moet zijn voor zo’n grote reis: je gezondheid.

Praktische informatie over andere continenten

Praktische informatie

Europa

Praktische informatie

Afrika

Praktische informatie

Zuid-Amerika