Vervoer

Zowel in Australië als in Nieuw-Zeeland kun je heerlijk roadtrippen. Huur een auto of campervan en ga op pad! Het is wel even wennen, want je moet aan de linkerkant van de weg rijden. De wegen zijn in goede staat. Ga je echt naar afgelegen gebieden, dan is een 4×4 soms aan te raden. Dit kun je het beste overleggen met de verhuurmaatschappij.

Natuurlijk kun je ook met het openbaar vervoer reizen. In Australië en Nieuw-Zeeland rijden op sommige trajecten treinen, maar de bus is eigenlijk het meest gebruikte vervoersmiddel. Er zijn meerdere maatschappijen die busritten voor lange afstanden aanbieden. Ook heb je maatschappijen die zich vooral richten op backpackers. Hier kun je vaak een buspas kopen voor een bepaald traject of een aantal dagen en onderweg zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Ideaal voor backpackers!

Klimaat

De beste reistijd
Beste reistijd Prima reistijd Minst gunstige reistijd

Australië

Noordwest-Australië
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Zuidwest-Australië
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Centraal Australië (binnenland)
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Noordoost-Australië
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Zuidoost-Australië
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec

Dagbudget

Een indicatie van je dagelijkse uitgaven

Visa

Heb je een visum nodig?
thuis regelen
90 dagen toegang
€0,- kosten visum
geen visum nodig
90 dagen toegang
€0,- kosten visum
37

Landen

0

Inwoners

0 km²

Oppervlakte

0

inwoners per km²

Blogs over Oceanië

0

Wellington: de speciaalbier hoofdstad van Nieuw-Zeeland | Een rondje langs brouwerijen

Eerlijk gezegd zijn we niet echt gecharmeerd van de steden en dorpen in Nieuw-Zeeland. We missen sfeer, gezelligheid, leuke dingen om te doen. Het is echt de natuur waarvoor we zijn afgereisd naar de andere kant van de wereld, maar soms moet je toch in een stad zijn. Voor mijn maandelijkse injectie waren we twee keer twee dagen in de hoofdstad van Nieuw-Zeeland: Wellington. Gelukkig ontdekten we snel dat Wellington ook wel ‘beer capital of New Zealand’ genoemd wordt vanwege de grote hoeveelheid brouwerijen in de stad. Wij maakten een rondje langs verschillende brouwerijen!

0

Ongerepte stranden, woeste kliffen & gratis wildlife spotten | Maak een roadtrip door The Catlins

Ik hoor je denken: The Catlins? Ik moet eerlijk zeggen, ik had ook nog nooit van deze regio in Nieuw-Zeeland gehoord. Maar het bleek de ideale bestemming na het toeristische Milford Sound en Fiordland National Park. Wat een rust hier! Het gebied zit vol ruige baaien met indrukwekkende kliffen. En met een beetje geluk spot je er zeeleeuwen, dolfijnen, zeehonden of de bijzondere geeloogpinguïn. Helemaal gratis!

1

7x de leukste stops aan de schitterende Milford Road | In het Fiordland National Park

De Milford Road is één van de bekendste wegen in Nieuw-Zeeland en dat is niet zomaar. Milford Road loopt door het adembenemend mooie Fiordland National Park en er zijn erg veel gave stops op de route van Te Anau naar Milford Sound. Plan dus meer dan genoeg tijd voor deze gave mini roadtrip!

Praktische informatie over andere continenten

Praktische informatie

Zuid-Amerika

Praktische informatie

Afrika

Praktische informatie

Europa