24 uur bij het schilderachtige Lake Tekapo

Djura

Blauwer dan blauw, zo zou ik de kleur van het Lake Tekapo omschrijven. Dit meer op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is met recht één van de mooiste in het land. De kleur van het water zul je al niet snel vergeten, maar het omringende landschap maakt de locatie extra spectaculair. Die bestaat namelijk uit bruine bergen - soms met sneeuw op de toppen - en geel gekleurd gras. Dit is exact het plaatje wat ik in mijn hoofd had bij Nieuw-Zeeland. En nu zagen we het in het echt!

Het “wauw-effect”

Toen we aan het einde van de middag het dorp bij Lake Tekapo binnenreden, kwam er bij ons allebei direct “Wauw!” uit ons mond. Het meer is betoverend mooi. Ondanks dat we eigenlijk onderweg zijn naar onze campsite en morgen pas van plan zijn Lake Tekapo te gaan verkennen, stoppen we de campervan toch al een paar keer langs de weg. Hier gewoon aan voorbij rijden is geen optie. ;-)

Tip: De dichtstbijzijnde gratis campsite is Pattersons Ponds Camping Ground. Je staat hier in alle rust bij een riviertje en hebt zicht op de bergen. Een mooie locatie, maar de campsite zit wel vol kuilen en grote stenen. Tja, slapen in een campervan die recht staat zal hier lastig worden, maar dat zul je voor lief moeten nemen. ;-)

Na wat drankjes, even kokkerellen en een koffietje op de campsite, is het tijd om te gaan slapen. Als we richting de wc’s lopen, ontdekken we dat deze regio bij nacht zeker zo mooi is als bij dag. Wat een sterrenhemel! Lake Tekapo staat bekend om haar heldere nachten en fonkelende sterren en wij snappen nu precies waarom! Deze sterrenhemel hoort absoluut tot één van de mooiste die wij ooit zagen.

De gratis campsite

Een fonkelende sterrenhemel

Activiteit bij Lake Tekapo: Je kunt bij Lake Tekapo een ‘Star Gazing Tour’ doen waarbij je uitleg krijgt over de prachtige sterren boven je. Bovenop Mount John is een observatiecentrum. Reken wel op behoorlijke prijzen voor zo’n tour. Wij zagen op een reclamebord een prijs vanaf 99 NZD (€60) per persoon.

Aan de oevers van het meer

De volgende ochtend rijden we terug naar Lake Tekapo. Op ons gemak wandelen we over de rotsblokken langs het meer. De weerspiegeling van de bergen in het water is schitterend! Ook wandelen we langs het bekende kerkje de Church of the Good Shepherd, maar de iconische foto van dit kerkje met het meer op de achtergrond kunnen we niet maken. Het is veel te druk bij het kerkje en er staan steigers omheen. Het is een schattig kerkje hoor, maar de echte hype rondom deze plek snappen wij niet zo goed. ;-)

Tip: Als je Lake Tekapo tussen december en februari bezoekt, zie je overal om het meer de paarse en roze lupine bloemen. Het maakt de plek nog schilderachtiger dan die al is.

Hiken naar de top van Mount John

Ten westen van het Lake Tekapo ligt Mount John. Via een wandelpad dat start bij de Tekapo Hot Springs - dit klinkt idyllischer dan het is, het ziet er gewoon uit als een buitenzwembad - kun je naar de top van Mount John lopen. In ruim 30 minuten klimmen we 260 meter naar boven. Gelukkig lopen we een groot deel van het pad door het bos, want de zon is inmiddels op volle sterkte en erg warm!

Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht over Lake Tekapo. Wij kregen echt geen genoeg van de kleuren en vormen van dit landschap. Daarom besluiten we om door te lopen via de Mount John Walkway en vervolgens via de oevers terug naar de parkeerplaats. De felblauwe kleur van het water, de donkerbruine bergen en het gele gras maken Lake Tekapo ontzettend fotogeniek. Na ruim 2 uur wandelen komen we terug bij onze campervan.

Over de hike: De hike naar de top van Mount John is heel goed te doen. Je moet eerst een klim maken, maar daarna is het bijna alleen maar afdalen of vlak wandelen. Neem voldoende water en zonnebrand mee, want vanaf de top tot de parkeerplaats loop je constant in de volle zon (als die schijnt natuurlijk). Reken in totaal op 2 tot 3 uur voor de hele wandeling. Vind je de klim iets teveel van het goede of heb je minder tijd, dan kun je ook met de auto naar de top van Mount John rijden en vanaf daar een kort rondje van 30 tot 45 minuten lopen.

We vervolgen onze weg…

Na een mooie dag bij Lake Tekapo is het tijd om door te reizen. We gaan richting Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Mocht je ook die kant op gaan, dan raad ik je aan om te overnachten op de gratis campsite bij Lake Pukaki. Dit meer is net zo blauw als Lake Tekapo en aan het einde van het meer zie je de met sneeuw bedekte Mount Cook. Een mooiere omgeving om in slaap te vallen vind je niet snel! ;-)

Alle blogs over Nieuw-Zeeland

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Nieuw-Zeeland

7 leuke dingen om te doen bij Lake Taupo in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Wat kost reizen in Nieuw-Zeeland?

Indonesië+1

Persoonlijke update vanuit Bali

Nieuw-Zeeland

Wellington: de speciaalbier hoofdstad van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Maak een roadtrip door The Catlins

Nieuw-Zeeland

7x de leukste stops aan de schitterende Milford Road

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen