Colombia

Colombia heeft het allemaal: bruisende steden, overweldigende natuur, boeiende historie en cultuur en schattige dorpjes. Niet gek dat deze voorheen onveilige bestemming alsmaar geliefder wordt! Het slechte imago schudt Colombia meer en meer van zich af en steeds meer backpackers ontdekken dit veelzijdige land. Door de vriendelijke locals voel je je hier gelijk thuis. En na het zien van highlights als Tayrona National Park, Cartagena en Ciudad Perdida wil je eigenlijk ook gewoon niet meer weg!

Praktische informatie Colombia

Blogs over Colombia

1

Ontdek de mooiste plekken van Colombia | Een afwisselende reisroute van 3 tot 4 weken

Colombia is een reisbestemming in opkomst en wij snappen wel waarom. Na 6 weken backpacken in Colombia hebben we ons hart wel een beetje aan dit land verloren. De sfeer, de variatie in landschappen, de schattige dorpen en de hartverwarmende bevolking maken een reis door Colombia onvergetelijk. Met de leukste plekken hebben we deze reisroute voor 3 tot 4 weken voor je samengesteld. Daarnaast vind je in dit blog tips voor fijne slaapadresjes en hoe je makkelijk van A naar B reist. Jij hoeft alleen nog maar te gaan genieten van al het moois dat Colombia te bieden heeft!

0

Wat kost backpacken in Colombia? | Alles over prijzen en een reëel dagbudget

Wat is backpacken in Colombia fantastisch! De highlights in het land zijn zo veelzijdig. Binnen 6 weken zagen we woestijn, jungle, strand, bergen, witte dorpjes, koloniale steden en deden we schitterende hikes. Tel daar de vrolijke, opgewekte en vriendelijke bevolking bij op en je snapt dat Colombia voor altijd een plekje in ons hart heeft. Het toerisme groeit snel in dit land en we kunnen je dan ook van harte aanraden om Colombia nú te bezoeken. Nu je de highlights nog niet hoeft te delen met honderden andere toeristen én nu het nog heel goed betaalbaar is. In dit blog vertellen we je over onze uitgaven in Colombia en de prijzen die je kunt verwachten. Zo kun je voor jezelf een reëel dagbudget opstellen en je reis naar Colombia gaan plannen!

0

San Agustín: een dorp met archeologische parken en hoge watervallen | Wel of niet gaan?

Onze laatste bestemming in Colombia was San Agustín. En eerlijk is eerlijk, we hebben lang getwijfeld of we wel naar San Agustín zouden afreizen. Het ligt namelijk behoorlijk ver van andere highlights in het land en de bezienswaardigheden in en rondom San Agustín leken ons wel leuk, maar heel opgewonden werden we er niet van. Na een paar dagen wikken en wegen besloten we om maar gewoon te gaan kijken. We hebben genoeg tijd en dan kunnen we het in ieder geval zelf gaan ervaren. We vertellen je wat na 3 dagen San Agustín onze conclusie is!

Beziens­waardigheden Colombia

Tatacoa woestijn

Colombia

Tayrona National Park

Colombia

Girón

Colombia

Barichara

Colombia