Colombia

Colombia heeft het allemaal: bruisende steden, overweldigende natuur, boeiende historie en cultuur en schattige dorpjes. Niet gek dat deze voorheen onveilige bestemming alsmaar geliefder wordt! Het slechte imago schudt Colombia meer en meer van zich af en steeds meer backpackers ontdekken dit veelzijdige land. Door de vriendelijke locals voel je je hier gelijk thuis. En na het zien van highlights als Tayrona National Park, Cartagena en Ciudad Perdida wil je eigenlijk ook gewoon niet meer weg!

Praktische informatie Colombia

Blogs over Colombia

0

Snel, veilig & goedkoop door Medellín | Reizen met de metro en kabelbaan

Medellín is waarschijnlijk Colombia’s meest beruchte stad. Nog geen 20 jaar geleden was het één van de gevaarlijkste steden ter wereld, tegenwoordig is het de favoriete stad van vele Colombianen én toeristen. Hoe gek het misschien ook klinkt, het metrostelsel dat gebouwd werd in 1994 was het begin van de transformatie van de stad. Onveilige wijken werden verbonden met betere delen in de stad, waardoor de economie kon groeien en de invloed van bendes afnam. Het metrostelsel – met enkele kabelbanen – is niet alleen erg belangrijk voor de inwoners van Medellín, ook voor toeristen is het een uitkomst. Met de metro reis je namelijk snel, goedkoop en veilig door de stad!

1

Doen en niet doen in het koloniale Cartagena | Onze mening & tips voor deze schitterende stad

Ondanks dat wij op reis meer van natuur en kleine dorpen houden dan van grote steden, zijn we toch erg gecharmeerd van Cartagena. De kleurrijke gebouwen, lieflijke balkons, smalle straatjes en koloniale stijl maken het historische centrum van de stad een absolute must see. Je hebt er verschillende wijken met elk hun eigen kenmerken en sfeer. Er is van alles te zien, te doen en te beleven in het sfeervolle Cartagena. Wij vertellen je wat echte aanraders zijn in Cartagena en welke plekken we bewust over hebben geslagen.

0

Ontsnap aan de drukte en hitte van Santa Marta – Ga naar bergdorpje Minca!

Op slechts 15 kilometer van de chaotische, warme en vrij sfeerloze stad Santa Marta ligt een oase van rust. Minca is een schattig bergdorp dat omgeven wordt door een fantastisch landschap. Het groene regenwoud, de bergen en de watervallen zijn de perfecte omgeving voor een actieve hike of intensieve mountainbiketocht. In het piepkleine dorp hangt een gemoedelijke sfeer. Kortom, een hele toffe plek om te bezoeken tijdens je rondreis door Colombia!

Beziens­waardigheden Colombia

Tayrona National Park

Colombia

Barichara

Colombia

Bogota

Colombia

Palomino

Colombia