Na deze foto’s en video ben je overtuigd: de Tatacoa woestijn wil je zien!

Colombia 1 september 2018

De Tatacoa woestijn is zo’n bestemming die door veel reizigers overgeslagen wordt. Het ligt niet op een route met veel andere highlights in Colombia, dus je zult er een stukje voor om moeten reizen om het te zien. Maar dit spectaculaire landschap is die extra bus-uren zo waard! Zowel in het grijze als in het rode gedeelte voelt het alsof je op een andere planeet bent… Een mysterieus én enorm mooi gebied!

Over de Tatacoa woestijn

Desierto de Tatacoa, zoals de woestijn in het Spaans heet, ligt op ongeveer 5 uur rijden ten zuiden van Bogota. Door de aanwezigheid van cactussen en verder enkel droge rotsen en zand voelt het alsof je in de woestijn bent, maar aardrijkskundig gezien valt er teveel neerslag in dit gebied om het een woestijn te laten zijn. Het is een droog tropisch bos. Ondanks dat wordt het in de Tatacoa woestijn, net zoals in ‘echte woestijnen’, enorm heet en is de zon genadeloos. Er is bijna geen schaduw en een zinderende hitte in de middaguren is hier eerder regel dan uitzondering.

Tatacoa woestijn - rood gebied - tips
Het rode gebied in de Tatacoa woestijn
Tatacoa woestijn - grijze deel - Colombia
Het grijze deel in de Tatacoa woestijn

Waarom de Tatacoa woestijn de extra reistijd waard is

In dit geval zeggen foto’s meer dan 1.000 woorden. Na het zien van deze foto’s en video kan het bijna niet anders dan dat je enthousiast wordt. Want wat is dit een bijzonder mooi stukje natuur!

Video Tatacoa woestijn in Colombia

Tatacoa woestijn - bezienswaardigheid Colombia

Voor als je nog meer overtuigd wilt worden…

Tatacoa woestijn - bezienswaardigheid Colombia
Tatacoa woestijn - bezienswaardigheid Colombia
Tatacoa woestijn - backpacken in Colombia
Tatacoa woestijn - backpacken in Colombia
Tatacoa woestijn - backpacken in Colombia
Tatacoa woestijn - backpacken in Colombia
Tatacoa woestijn - reizen in Colombia
Tatacoa woestijn - reizen in Colombia
Tatacoa woestijn bezoeken - reizen in Colombia
Tatacoa woestijn bezoeken - reizen in Colombia
Tatacoa woestijn bezoeken - reizen in Colombia
Tatacoa woestijn tips - reizen in Colombia
Tatacoa woestijn tips - reizen in Colombia
Tatacoa woestijn tips - backpacken in Colombia
Tatacoa woestijn tips - reizen in Colombia

De Tatacoa woestijn bezoeken

Wij bezochten de woestijn onder leiding van een gids / tuktuk chauffeur. Hij reed ons naar de meest bijzondere plekken en vertelde ons over het ontstaan van dit unieke landschap en leidde ons al wandelend door het doolhof aan rotsen en gesteente. Je kunt ook zelf gaan rondlopen in de woestijn, maar navigeren is vrij lastig en je weet waarschijnlijk minder goed op welke plekken je wat kunt zien. Een gids boeken is wat ons betreft een aanrader.

Tips voor het bezoeken van Tatacoa woestijn
Een tour met tuktuk is een aanrader!

In een halve dag ga je naar de highlights van de woestijn en wandel je door dit prachtige gebied. Met als toppunt ‘het labyrint’. Deze roodgekleurde wirwar aan paadjes, rotsen en gesteente is zó mooi. Als je er tussen loopt, krijg je hier al een goede indruk van, maar je kunt het labyrint ook van boven bekijken. Adembenemend!

Waar slaap je?

Er zijn enkele accommodaties in Cusco, het rode gedeelte in de woestijn. Hier kun je slapen in een hangmat, tentje of een eenvoudige kamer. Als je hiervoor kiest, weet dan dat er weinig tot geen elektriciteit is en dat de accommodaties erg basic zijn. Je kunt bijna geen één van deze accommodaties online boeken, dus het is het beste om er gewoon naartoe te gaan en te zien waar je terecht kunt.

Vind je dit iets te avontuurlijk, dan is er een alternatief. Het dorp Villavieja ligt op een kwartiertje rijden van de woestijn en is daarmee een goede uitvalsbasis voor een trip door Tatacoa. Het dorp is vrij geïsoleerd en veel is er niet te doen, maar je kunt er wel een kamer met airco boeken. Niet verkeerd als de temperaturen in de middag oplopen tot wel 40 graden of hoger!

Tatacoa woestijn bezoeken in Colombia - overnachten

Wij waren in ieder geval blij dat we toch de bus hadden genomen richting de woestijn. Colombia blijft verrassen met haar gevarieerde landschappen en dit is weer zo’n prachtig voorbeeld van de diversiteit van het land. Van tropische regenwouden tot woestijnlandschappen, Colombia heeft het allemaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

Populair op Travly