Cambodja

Cambodja heeft een wereldberoemde en onwijs indrukwekkende top highlight: de Tempels van Angkor. Deze magische ruïnes alleen al trekken jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers naar dit land. Maar je bezoekt Cambodja niet alleen hiervoor, want het land heeft een interessante (helaas ook gruwelijke) geschiedenis en in dorpen leven mensen nog volgens eeuwenoude gebruiken. Bijzonder om dit te zien! Bezoek zeker de rijstvelden, dorpjes op palen en drijvende markten!

Praktische informatie Cambodja

Blogs over Cambodja

3

Toffe activiteiten en schitterend platteland – je vindt het in Kampot!

Kampot is een heerlijk stadje in het zuiden van Cambodja. De sfeer is er relaxt, er zijn leuke cafés en restaurants en het is er niet te druk. Tel daar onder water gelopen rijstvelden, palmbomen en groene plantages bij op en je snapt waarom Kampot een fijne plek is om een paar dagen te vertoeven. Vanaf een nationaal park heb je uitzicht over de omgeving, je kunt zwemmen in het ‘secret lake’ of smikkelen van verse krab in Kep. Onze twee dagen in Kampot vlogen om!

3

Dit is waarom je niet naar Sihanoukville en Ream National Park hoeft…

Tot een paar jaar geleden was Sihanoukville één van de belangrijkste toeristen-hotspots in Cambodja. De havenstad heeft meerdere langgerekte stranden waar reizigers graag van kwamen genieten. Nu is alles anders. Overal worden Chinese hotelketens en resorts uit de grond gestampt. Casino’s, restaurants met Chinees eten en touringcars domineren het straatbeeld. De havenstad doet je helemaal niet meer denken aan Cambodja. Ook het nabijgelegen Ream National Park is in werkelijkheid lang niet zo bijzonder als beloofd wordt. Nu we het zelf gezien hebben, kunnen we rustig zeggen dat je dit stukje Cambodja gerust over mag slaan.

Beziens­waardigheden Cambodja

Kratie

Cambodja

Battambang

Cambodja

Koh Rong

Cambodja

Tempels van Angkor

Cambodja