Laos

Het authentieke Laos is in opkomst. De schitterende natuur, vriendelijke bevolking en smoezelige dorpjes geven je echt het gevoel dat je in Azië bent. Laos heeft geen top bezienswaardigheden zoals buurlanden Cambodja, Vietnam en Thailand, maar dat maakt het land meer dan goed met haar puurheid en de relaxte sfeer. In Laos bezoek je grotten, watervallen, rijstvelden en maak je waanzinnige scootertochten door het platteland. Wacht niet te lang, want reizigers weten dit land steeds meer te vinden!

Praktische informatie Laos

Blogs over Laos

0

Dit zijn de leukste highlights van Luang Prabang

In 3 weken reisden we van het uiterste zuiden van Laos naar de noordelijke stad Luang Prabang. Eindelijk hadden we een leuke, gezellige stad in Laos gevonden! In Luang Prabang is van alles te zien en je kunt er heerlijk eten in restaurants of een drankje doen op het terras. Ga je voor een dagje sightseeing in Luang Prabang, vergeet dan zeker deze bezienswaardigheden niet!

0

Onze ervaringen in de dorpjes Nong Khiaw en Muang Ngoi in Laos + tips!

Nong Khiaw en Muang Ngoi worden door sommige reizigers beschreven als de mooiste dorpjes van Laos. De dorpen liggen midden tussen het karstgebergte en aan een rivier. Idyllischer dan dat wordt het niet! Toch hoorden we ook minder positieve verhalen over de rivierdorpen… Het zou zijn charme hebben verloren door de toestroom van toeristen en het authentieke waar de dorpjes voorheen om geroemd werden is verloren gegaan. Tijd om zelf een bezoek te brengen aan de dorpjes en onze mening te vormen!

2

De eerste maand van onze wereldreis | Persoonlijke update & de eerste spuit in Vietnam

Een maand geleden stonden we nog op Schiphol en nu hebben we Laos alweer helemaal doorkruist en zijn we in Cambodja. Wat vliegt de tijd! We hebben enorm genoten in Laos en echt het idee dat we dit land goed gezien en ervaren hebben. Mooi om nu weer een nieuw land te gaan ontdekken, heel veel zin in. Intussen was het ook tijd voor de eerste injectie in Vietnam. Een spannende dag, want zou alles wel goed gaan? In dit blog lees je hoe we de eerste maand van onze wereldreis hebben beleefd.

Beziens­waardigheden Laos

Luang Namtha

Laos

Wat Phu

Laos

Gibbon Experience

Laos

Thakhek Loop

Laos