Travly’s tip in Luang Prabang: de leukste plekken voor eten & drinken op een rij

Laos 1 april 2018

Wij houden van lekker eten, leuke cafés en sfeervolle restaurantjes. Mede daarom is Luang Prabang onze favoriete stad in Laos. Hier heb je echt fijne plekken om wat te eten of gewoon een drankje te doen. In de stad zie je veel terug van de Franse invloeden en je vindt er daardoor ook echte Franse bistro’s met eten van hoge kwaliteit. Dat past alleen niet helemaal in ons backpackersbudget, dus hierbij onze tips voor gezellige en goede cafés en restaurants die ook nog eens heel goed betaalbaar zijn!

Bouang – Laotiaans eten, maar net anders

In de hoofdstraat van Luang Prabang springt het sfeervolle Bouang er direct uit. Eindelijk een restaurant dat leuk is aangekleed! Tijdens onze eerste avond in Luang Prabang zwichten we gelijk voor deze fijne plek. Het menu staat geschreven op de achterkant van een dienblad, erg leuk! Het eten is Laotiaans, maar wel allemaal net anders dan wat je overal in Laos vindt. Ik ga voor de Cinnamon pork stew en Ronny neemt de Laotiaanse gehaktballetjes. Allebei goede keuzes!

Prijsniveau: 40.000 tot 55.000 kip per hoofdgerecht (≈ 4 tot 5,50 euro)

Bouang - restaurant in Luang Prabang
Bouang
Het menu bij Bouang
Het menu bij Bouang
Bouang - restaurant in Luang Prabang

Check de locatie en recente beoordelingen van Bouang op Tripadvisor.


Maolin – Belgische biertjes in overvloed

Net als Bouang zit Maolin in de hoofdstraat van Luang Prabang. Bij Maolin zijn we een paar keer geweest voor een drankje. Het is vooral Ronny’s favoriet, want ze hebben hier een grote keuze in speciaalbier. Dat hebben we verder maar heel weinig gezien in Laos. De inrichting is tof en bij ieder drankje krijg je wat nootjes. Op het terras zul je je niet snel vervelen: er gebeurt altijd iets in de belangrijkste straat van Luang Prabang!

Prijsniveau: een speciaalbier kost 30.000 tot 60.000 kip. (≈ 3 tot 6 euro)

Het terras bij Maolin
Het terras bij Maolin
Maolin - restaurant Luang Prabang
Maolin - restaurant Luang Prabang

Op Tripadvisor vind je de locatie en meest recente beoordelingen van Maolin.


Bamboo Garden Restaurant – smaakvol & goedkoop

In een klein zijstraatje zit een top restaurantje. Het eten is hier super! Het is een klein, simpel restaurant met een open keuken. De kokkin is hartstikke vriendelijk en je ziet direct dat ze weet wat ze doet. Op het menu vind je Aziatische gerechten, al vanaf 15.000 kip! (≈ 1,50 euro) Voor heel weinig geld kun je hier heel goed eten. Dat wil je!

Prijsniveau: 15.000 tot 30.000 kip per hoofdgerecht (≈ 1,50 tot 3 euro)

Bamboo Garden Restaurant - Luang Prabang
Bamboo Garden Restaurant

Check hier waar je dit fijne restaurant vindt en lees recente beoordelingen over Bamboo Garden Restaurant.


Utopia – dé backpackers hang-out van Luang Prabang

Elke backpacker in Luang Prabang kent Utopia. Het is dé plek om een drankje te doen, te relaxen of wat te eten. Het terras is gezellig en omgeven door groen en je kijkt uit op de Namkhan rivier. De wifi is er goed en voor ons was het dan ook een fijne plek om aan Travly te werken onder het genot van een smaakvolle shake en snack. Als je een dutje wilt doen of gewoon lekker wilt chillen, plof je neer op één van de vele matjes. Het eten is ook erg goed in Utopia, hoewel het voor echte budget backpackers net iets te prijzig kan zijn.

Prijsniveau: een maaltijd kost 30.000 tot 60.000 kip. (≈ 3 tot 6 euro)

Utopia - restaurant & bar in Luang Prabang
Relaxen bij Utopia
Utopia - restaurant Luang Prabang
Het uitzicht bij Utopia
Utopia - restaurant in Luang Prabang

Hier lees je alle beoordelingen van Utopia en vind je de weg naar deze chille plek.


Phonheuang Cafe – top in prijs/kwaliteit

Het Phonheuang Cafe ligt wat meer verstopt in de vele straatjes van Luang Prabang. Via Tripadvisor kwamen we bij dit restaurantje terecht. Oke, het is qua sfeer en aankleding gewoon recht toe, recht aan. Zoals we in Laos gewend zijn. ;-) Maar het eten is er echt lekker én heel goedkoop. Je hebt er de keuze uit Thaise en Laotiaanse gerechten en ze zijn heel goed van smaak. Wij waren met zijn tweeën maar 4,10 euro kwijt! Hartstikke lekker & goedkoop eten: daar word je als backpacker gelukkig van.

Prijsniveau: een hoofdgerecht kost 17.000 tot 40.000 kip. (≈ 1,70 tot 4 euro)

Phonheuang Cafe - lekker en goedkoop eten in Luang Prabang

Check de locatie en meest recente beoordelingen van Phonheuang Cafe op Tripadvisor.

Novelty Cafe – de beste ijskoffie

Op de valreep kunnen we nog één plek toevoegen aan onze favorieten. Op onze laatste ochtend in Luang Prabang hebben we bij het Novelty Cafe de allerlekkerste ijskoffie van Laos op! Als ik terug denk aan de Salted Caramel Ice Coffee en de Roasted Almond Ice Coffee dan loopt het water alweer in mijn mond. :-)

Novelty Cafe - Luang Prabang
Novelty Cafe - Luang Prabang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly