De eerste maand van onze wereldreis | Persoonlijke update & de eerste spuit in Vietnam

Djura

Een maand geleden stonden we nog op Schiphol en nu hebben we Laos alweer helemaal doorkruist en zijn we in Cambodja. Wat vliegt de tijd! We hebben enorm genoten in Laos en echt het idee dat we dit land goed gezien en ervaren hebben. Mooi om nu weer een nieuw land te gaan ontdekken, heel veel zin in. Intussen was het ook tijd voor de eerste injectie in Vietnam. Een spannende dag, want zou alles wel goed gaan? In dit blog lees je hoe we de eerste maand van onze wereldreis hebben beleefd.

Backpacken in Laos

Wat is Laos een tof land. In het begin moesten we wel weer even wennen. Aan de warmte, de smoezelige dorpjes en het leven uit onze rugzak. Maar eigenlijk hadden we zo onze draai gevonden. Met de scooter tuften we naar indrukwekkende grotten en watervallen en we genoten van het gezellige Luang Prabang. Dat we meer dan 1.000 foto's maakten in 3 weken bewijst volgens mij wel dat Laos enorm mooi is!

Si Phan Don: heerlijk eilandleven in Laos

Doen in Pakse Een scootertocht over het Bolaven Plateau

Tussen alle activiteiten en het bezoeken van bezienswaardigheden door, gingen we ons steeds meer thuis voelen in Azië. Ronny ging naar de kapper, we lieten onze kleren wassen bij het guesthouse en ik liet mijn benen waxen bij één van de vele spa & massage bedrijfjes. Kleine dingen, maar het zorgt er wel voor dat je langzamerhand het besef krijgt dat je hier langer gaat blijven dan enkel voor een vakantie. En je gaat je een beetje thuis voelen. Heel fijn!

Het verschil met een vakantie van 3 weken

We beginnen nu ook wel echt te merken dat het anders is dan een verre vakantie van 3 weken. Soms ligt ons reistempo vrij hoog en dat zorgt ervoor dat je echt wel af en toe wat tijd moet nemen om uit te rusten. Soms is dat lastig, want we zijn ons best wel bewust van het feit dat we nú op reis zijn en er alles uit moeten halen wat erin zit. Maximaal genieten! Want wie weet hoe lang het na dit eerste deel weer duurt voordat we verder mogen reizen... Dat zal de controle in juni bepalen. Deze gedachte zorgt ervoor dat we het nog weleens lastig vinden om een (mid)dagje te niksen, maar het is wel nodig. Anders houd je het simpelweg geen 3,5 maand vol. We proberen hier zo goed mogelijk een balans in te vinden en dat lukt wel steeds meer.

De eerste spuit in Vietnam

Na 3,5 week backpacken in Laos was het tijd om naar Vietnam te gaan. In de metropool Ho Chi Minh City zou ik me op 2 april melden in het ziekenhuis voor mijn eerste injectie. Ik dacht dat ik niet zenuwachtig was, maar ik voelde toch een nerveus gevoel in mijn buik die ochtend. Ik heb alleen maar per mail contact gehad met de arts in Vietnam, kun je daar nou echt op vertrouwen? Het medicijn dat ik nodig heb is niet echt gangbaar (al helemaal niet in Azië) en behoorlijk duur. Het heeft veel tijd gekost om een ziekenhuis in Azië te vinden die het kan leveren en dat doet voor een vergelijkbare prijs als in Nederland. Het moet nu dus wel lukken, want andere opties in Zuidoost-Azië heb ik niet...

We stapten het ziekenhuis binnen en schrokken enigszins van de grote chaos waar we in terecht kwamen. Er waren allerlei loketjes en balies en overal stonden en zaten mensen te wachten. Hmm, waar moeten we zijn... dachten we. Gelukkig vallen 2 toeristen al snel op in zo'n ziekenhuis (lees: iedereen staarde ons aan) en kwam er personeel naar ons toe om ons verder te helpen. Even later stonden we op de juiste afdeling en toen we het medicijn in de gebruikelijke doos zagen, voelde het gelijk goed. De arts en verpleegsters deden absoluut hun best voor ons. Heel ervaren met deze spuiten zijn ze hoogstwaarschijnlijk niet (al geven ze dat zelf niet toe, maar ze hielden wel de handleiding erbij), maar ze zijn wel precies en erg zorgzaam. Anderhalf uur na binnenkomst stonden we buiten. Met het medicijn in mijn lichaam, een juiste factuur (die 3x aangepast moest worden totdat mijn naam goed gespeld was) en het bedrag op de factuur klopt. Helemaal goed dus!

Als we buiten stappen, kijken we elkaar lachend aan. Het is gelukt! Het was een bijzondere dag die ervoor zorgt dat we weer verder kunnen reizen. Opgelucht lopen we terug naar het centrum... Op naar Cambodja!

Lees alle persoonlijke blogs

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Laos

Wat kost reizen in Laos?

Sri Lanka

Yes, het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast!

Sri Lanka

Sri Lanka: een maand na de aanslagen

Sri Lanka

Waarom wij ondanks een negatief reisadvies toch naar Sri Lanka gaan

Indonesië+1

Persoonlijke update vanuit Bali

Een terugblik op 2018

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen