Praktische informatie Zwitserland

Vervoer in Zwitserland

De wegen zijn erg goed in Zwitserland en het land is dan ook perfect voor een roadtrip met je auto of camper. Wel kent Zwitserland veel bergen en dus ook bergpassen die niet voor ieder voertuig aan te raden zijn. Vooraf even de route checken is dus verstandig!

Ook het openbaar vervoer is uitgebreid in Zwitserland. Met de bus kom je in grote steden en kleine dorpen en de trein is perfect voor langere afstanden. Vaak zijn de treinreizen ook nog eens ontzettend mooi! Voor het plannen van je treinreis en boeken van tickets kun je sbb.ch gebruiken.

Visum voor Zwitserland

Zwitserland hoort niet bij de EU, maar wel tot het Schengengebied. Daarom kun je als inwoner van Nederland of België vrij reizen naar Zwitserland, zonder een visum aan te vragen. Je mag inreizen met een paspoort of identiteitskaart.

Geldzaken in Zwitserland

In Zwitserland betalen ze met de Zwitserse Frank (CHF). De koers van een Zwitserse Frank staat vaak ongeveer gelijk aan €0,92. In Zwitserland kun je op veel plaatsen met een pinpas of creditcard betalen en ook contant geld opnemen is geen probleem. Sommige banken rekenen wel extra transactiekosten bij het pinnen, omdat je een buitenlandse pinpas gebruikt.

De prijzen liggen in Zwitserland hoger dan in Nederland. Voor een camping betaal je met 2 personen snel €30 tot €40 en een hotelovernachting is fors duurder. Reizen met de trein is makkelijk, maar ook prijzig. Ga je veel met de trein reizen in Zwitserland, check dan zeker even of de Swiss Travel Pass of een Half Fare Card interessant voor je is. Voor je dagelijkse boodschappen ben je iets meer kwijt dan in Nederland, maar als je een beetje oplet, kun je dit prima binnen de perken houden. Tijdens onze reis met een camper gaven wij ongeveer €100 per dag uit met zijn tweetjes.

Slapen
Eten/drinken
Vervoer
Overig
Dagbudget p.p.
Budget
€15,-
€8,-
€20,-
€15,-
€58,-
Comfort
€40,-
€25,-
€35,-
€20,-
€120,-

Reisadvies voor Zwitserland

Zwitserland is een veilig land. Net als in Nederland is het altijd verstandig om op je spullen te letten en je gezonde verstand te gebruiken. Let daarbij goed op in de bergen. Hier kunnen lawines voorkomen en het weer kan snel omslaan. Ook kunnen bergpassen tijdelijk afgesloten worden als de omstandigheden onveilig zijn. Voor het meest actuele reisadvies kijk je op de website van de Rijksoverheid.

Bern
Hoofdstad
Zwitserse Frank
Valuta
Duits, Italiaans, Frans
Officiële taal
41,29km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Populair op Travly