Doen in Flims: Chillen bij het Caumameer en naar het uitzichtpunt Il Spir

Zwitserland 26 oktober 2021

Het stadje Flims is een geliefde bestemming in Zwitserland. In de winter is dit de place to be voor wintersportliefhebbers, maar in de zomer is het er ook heel goed toeven. Wij delen onze zomerse tips voor een dagje in Flims!

Met 20 km/u naar Flims

Alhoewel gisteren een intensieve dag was, gaan we de volgende ochtend toch gelijk weer door naar onze volgende bestemming: Flims. Vandaag schijnt het zonnetje nog en morgen voorspellen ze regen. Uitrusten kan morgen dus wel, op naar Flims! Met 20 kilometer per uur…

Onze Bruno (de naam van onze zelfgebouwde camper uit 1985) is met zijn ruim 3.000 kg en slechts 70 pk niet zo rap en om in Flims te komen, moet je vanaf de snelweg een behoorlijk steile weg omhoog nemen. Op de ANWB kaart hadden we al gezien dat er bij deze weg een rood caravan icoontje staat. Dat betekent dat deze route wordt afgeraden voor auto’s met caravan… Ook staat er een hellingspercentage van 12% bij. Het maakt ons nieuwsgierig wat we gaan aantreffen en hoe Bruno het doet. Dit wordt de eerste keer dat we echt flink moeten gaan stijgen en we zijn benieuwd hoe goed hij dat volhoudt!

Gelukkig blijkt Bruno zijn hand niet om te draaien voor een kilometers lange weg met 12% helling. Oke, hij moet er wel even flink voor werken en snel gaat het niet, maar steady komen we steeds dichterbij Flims. Na 10 kilometer over deze steile weg gereden te hebben zijn we er. Trots op onze bus!

Relaxen bij het Caumameer

Onze eerste stop in Flims is Lake Cauma. Het gebied rondom Flims staat bekend om de mooie bergmeren en wij kiezen bewust voor het Caumameer. Als we andere bloggers moeten geloven, is dit namelijk het mooiste meer van Flims. Je zou hier ook de 4 meren hike kunnen doen, maar onze benen moeten nog even bijkomen van de dag ervoor. Daarom kiezen we ervoor om het bij de hotspot van Flims te houden en een middagje te chillen bij het Caumameer.

Op de parkeerplaats vinden we nog net een plekje waar we met Bruno in passen en vanaf daar volgen we het wandelpad naar het meer. Dit pad loopt steil naar beneden door de bossen. Eenmaal bij de ingang merken we dat we een goede dag hebben gekozen om het Caumameer te bezoeken: vandaag kun je het meer gratis bezoeken! Normaal is de toegang tot het Caumameer 18 frank per persoon (ongeveer €16). Ze zijn entreegeld gaan heffen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt bij het meer en om de omgeving goed te kunnen onderhouden. Maar die €32 houden we vandaag mooi in onze zak!

Het Caumameer is een heerlijke plek om een middag te genieten van een zomerse dag in Zwitserland. Het water is mooi blauwgroen en omgeven door naaldbomen. Er zijn volop faciliteiten, waardoor je het hier makkelijk een dag volhoudt. Je kunt een verfrissende duik nemen, op je handdoekje chillen bij het water, picknicken, gebruik maken van de kleedruimtes en douches of een hapje eten bij het restaurant.

Het uitzichtpunt Il Spir

In eerste instantie dachten we de hele middag te gaan relaxen bij het Caumameer, maar niks doen is lastig voor ons. Zeker als er een tof uitzichtpunt in de buurt is… Rusteloos als we zijn, hebben we na een uur bij Lake Cauma alweer koers gezet naar Il Spir. Vanaf het meer is het ongeveer 3 kilometer wandelen en het grootste deel van de route lopen we over een vlak en breed bospad. Een makkelijke wandeling dus, dat kunnen onze kuiten wel aan. ;-)

Als we vanaf het Il Spir uitkijkplatform zicht hebben op de 400 meter lager gelegen Ruinaulta kloof zijn we blij dat we zo rusteloos waren. Dit is tof! In de kloof kronkelt een witblauwe rivier en zien we een trein rijden. Fascinerend, in Zwitserland liggen echt overal spoorwegen!

Nadat we bij verschillende uitkijkpunten deze kloof in hebben gekeken, wandelen we op ons gemak terug naar het Caumameer. Stiekem zien we een beetje op tegen de klim vanaf het meer naar de parkeerplaats, maar eenmaal bij de ingang naar Lake Cauma wacht ons weer een fijne verrassing. Je kunt hier (vandaag in ieder geval gratis) gebruik maken van een liftje naar boven. Dat scheelt nogal! Wij zijn normaal echt niet vies van een beetje beweging, maar vandaag zijn onze beenspieren de baas en stappen we lekker de lift in. ;-)

Meer ontdekken in Flims

Wij verkenden de highlights van Flims in één dag, maar je kunt je er nog veel langer vermaken als je wil. Bewonder bijvoorbeeld meerdere meren tijdens de 4 meren hike en kom daarbij niet alleen langs het Caumameer, maar ook bij de Crestasee, Lag Prau Pulté en Lag Prau Tuleritg. Mag het nog wat uitdagender? Ga dan voor de intensieve hike naar de gletsjerbaden van Alp Mora. Je kunt ook raften, klimmen en mountainbiken in Flims. Genoeg te beleven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly