Azië

Wat is Azië een prachtig continent! Het zit bomvol cultuur, maar ook de natuur laat je verbazen. Historie vind je bij de Chinese Muur en Angkor Wat, terwijl je in steden als Hongkong en Shanghai vooral moderne gebouwen en indrukwekkende skylines zal zien. De variatie tussen historie, cultuur en natuur zorgt er eigenlijk voor dat je in Azië nooit uitgekeken bent. De bounty eilanden met hun kleurrijke onderwaterwereld zijn een mooi extraatje!

Praktische informatie Azië

Blogs over Azië

0

De leukste manier om Halong Bay te verkennen – een boottocht vanaf Cat Ba

Met honderden rotseilandjes her en der in de zee is Halong Bay een top highlight in Vietnam. Vrijwel alle Vietnam-reizigers brengen een bezoek aan deze magisch mooie plek. Vooral met een boot tussen de rotsen door varen is een geliefde activiteit. Helaas kiezen zoveel mensen hiervoor, dat je soms meer boten dan rotsformaties ziet in Halong Bay. Daarbij komt ook nog dat er aan deze overbevolkte tours een behoorlijk prijskaartje hangt. Gelukkig kan het ook anders!

1

Het mooiste uitzicht over Halong Bay heb je vanaf dit geheime uitkijkpunt!

Honderden puntige rotsformaties in de blauwe zee, Halong Bay is een waar walhalla voor natuurliefhebbers. Dit unieke landschap in het noorden van Vietnam is misschien wel de grootste trekpleister van het land. Met een boottocht kun je tussen de imposante rotsen varen en vanaf het eiland Cat Ba kun je vanaf 177 meter hoogte genieten van het uitzicht over de rotseilandjes van Lan Ha Bay. Maar, het mooiste uitzicht heb je toch echt vanaf Bai Tho Mountain. Officieel is het geen uitkijkpunt meer en veel mensen weten daardoor niet hoe je er alsnog op kunt. Wij delen een geheimpje!

Beziens­waardigheden Azië

Sambor Prei Kuk

Cambodja

Mui Ne

Vietnam

Killing Fields

Cambodja

Kanchanaburi

Thailand