Praktische informatie Oostenrijk

Vervoer in Oostenrijk

In Oostenrijk zijn de wegen in goede staat. Je kunt dan ook prima met je eigen auto of een huurauto door Oostenrijk rijden. Als je in bergachtig gebied bent, kun je te maken krijgen met veel haarspeldbochten. Als je last hebt van wagenziekte, is het verstandig om vooraf een medicijn hiertegen in te nemen. Als je liever met het openbaar vervoer reist, dan heb je de keuze uit de trein en de bus. De trein is een goede manier om van stad naar stad te komen. Het grootste gedeelte van de spoorwegen is in handen van de ÖBB. De treintickets zijn helaas niet goedkoop, maar er zijn wel diverse voordeelkaarten die interessant kunnen zijn. Op de website van ÖBB vind je de trajecten, prijzen en kun je stoelen reserveren. Als je naar kleinere dorpjes of het platteland wilt, dan ben je aangewezen op de bus. Bundesbus verzorgt busdiensten door heel Oostenrijk.

Klimaat in Oostenrijk

Oostenrijk

Het weer in Oostenrijk is afhankelijk van de regio waarin je je bevindt. Oostenrijk is namelijk bergachtig en in de bergen kan het weer snel omslaan. Oostenrijk heeft een landklimaat en is vrij koel. De winter staat in het teken van wintersport. De zomers zijn vaak iets warmer dan bij ons in Nederland. Het gehele jaar door valt er neerslag. De natste maanden zijn mei, juni, juli en augustus.

Evenementen & festivals in Oostenrijk

Jazz Festival in Wenen

Een maand lang staat Wenen in het teken van de jazzmuziek. Op diverse locaties in de stad kun je na aanschaf van een kaartje genieten van mooie optredens.

Nova Rock

Eén van de grootste muziekfestivals van Oostenrijk is Nova Rock. In juni geniet je op dit festival 4 dagen lang van optredens van bekende en (nog) minder bekende artiesten. Je overnacht in een tentje of caravan op de festivalcamping en gaat er de volgende dag weer vol tegenaan! Sinds 2005 wordt het festival jaarlijks georganiseerd in juni.

World Bodypainting Festival

Het World Bodypainting Festival is ook wel het wereldkampioenschap onder bodypainters. De beste bodypainters over de hele wereld komen tijdens dit festival naar Oostenrijk om hun levende kunstwerken te laten zien. Het festival wordt gehouden in Pörtschach am Wörthersee. Naast je vergapen aan de beschilderde mensen kun je ook genieten van muziekoptredens en culinaire hoogstandjes.

Kerstmarkten in Wenen

Rond de kersttijd poppen er diverse kerstmarkten op in Wenen. Overal sfeervolle lampjes, op je gemak inkopen doen, glühwein drinken, heerlijk! De kerstmarkt in Spittelberg en op het Rathausplatz zijn het meest populair!

Wenen
Hoofdstad
Euro
Valuta
Duits
Officiële taal
83.871km²
Oppervlakte
0
Inwoners
0
inwoners per km²

Goed om te weten

  • In Oostenrijk verschillen de verkeersregels op diverse punten met de Nederlandse verkeersregels. Als je zelf gaat rijden in Oostenrijk, is het verstandig om vooraf even de verkeersregels van Oostenrijk door te lezen. Gelukkig heeft de ANWB alles overzichtelijk op een rijtje gezet!
  • Voor het gebruik van snelwegen heb je een ‘Autobahnvignet’ nodig. Je kunt zo’n vignet kopen voor 10 dagen, 2 maanden of één jaar. Het vignet is o.a. verkrijgbaar bij tankstations en postkantoren vlakbij de grens. Je kunt het Autobahnvignet ook online bestellen.
  • Als je in Oostenrijk bent, moet je in ieder geval de bekende Wiener Schnitzel en de Schnappss proberen!

Populair op Travly