Zo voelt het om na een wereldreis van 15 maanden naar huis te gaan

Djura

Toen we de plannen voor onze wereldreis gingen maken, wisten we dat dit moment zou komen. Alles heeft een einde en dat geldt ook voor onze wereldreis. Helaas! Dat het nu zover is en we thuis zijn én voorlopig blijven, dat is een onwerkelijk idee. Dit was hetgeen waar we jarenlang naartoe hebben gewerkt en naar uit hebben geleefd. Onze droom is uitgekomen en het heeft ons intens gelukkig gemaakt. Nu is het tijd om alle herinneringen te koesteren en misschien stiekem alvast na te denken over toffe vakantiebestemmingen voor de komende tijd. Want wij zijn echt nog niet uitgereisd!

Van het ene uiterste naar het andere

Op 5 maart 2018 begon ons avontuur, we stapten op het vliegtuig naar Zuidoost-Azië en onze wereldreis begon. In de maanden daarvoor had ons leven in het teken gestaan van onzekerheid vanwege al het gedoe in het ziekenhuis. Nu begon een nieuwe periode van onzekerheid, maar dit keer in een leuke vorm! In een hele korte tijd gingen we van totale afhankelijkheid (van het ziekenhuis, de controles, de uitslagen en dat soort ongein) naar complete onafhankelijkheid. Op reis bekeken we het allemaal dag voor dag, planden we niks vooruit en konden we doen waar we op dat moment zin in hadden. Vrijheid, dat voelt zó goed!

Nog één hobbeltje en dan... gaan wij op WERELDREIS!

Hoe we onze droom in 2018 tóch uit laten komen

Wereldreizen is niet alleen fantastisch omdat je de mooiste plekken ter wereld ziet. Het is zoveel meer dan dat. Tijdens onze wereldreis waren we iedere dag (of eigenlijk bijna ieder uur) samen, beleefden we iedere dag wel iets en waren we vrij om te gaan en staan waar we wilden. Wat een leven, hè!

Reisverslaafd vs. verzadiging

Wij zien onze wereldreis dan ook als de beste keuze die we ooit hebben gemaakt én als de beste tijd van ons leven (tot nu toe dan hè). Ja, het heeft tienduizenden euro’s gekost, maar ik zou ze zonder nadenken er weer aan uitgeven. Die herinneringen zijn namelijk onbetaalbaar! Ik durf best te zeggen dat we (een beetje) reisverslaafd zijn. Dat onze wereldreis nu voorbij is, is dus echt heel jammer. We gaan dit fijne leven zo erg missen. Waarschijnlijk al na een week! ;-)

Tegelijkertijd is het misschien ook goed om nu een break te hebben in het reizen. Hoe hard je het ook probeert, een beetje verzadiging hou je helaas niet tegen. Tijdens deel 1 en 2 van onze wereldreis hadden we totaal geen last van verzadiging, maar in de laatste maanden merkten we wel dat we minder snel onder de indruk waren van highlights. We hebben al zoveel tempels, watervallen en stranden gezien en of je het nou wil of je niet, je gaat dingen toch met elkaar vergelijken. En ja, dat klinkt misschien verwend en we vinden het zelf ook stom, maar ik wil het niet anders voordoen dan het is. Als je zelf langer op reis bent (geweest), dan herken je dit gevoel waarschijnlijk wel. ;-) 

Alle blogs over Azië

Onze belevenissen in Zuid-Amerika

Een reispauze zal er ongetwijfeld voor zorgen dat het beetje verzadiging wat we ervaren weer helemaal verdwijnt. Fijn toch! Daarnaast kijken we er naar uit om weer veel tijd door te brengen met familie en vrienden, om weer eens in een leuke outfit rond te lopen (die we niet al maanden aan hebben) en om te genieten van al het lekkere eten en drinken wat je in Nederland kunt krijgen. Een wijntje, kaasje, bitterballen, stokbroodje, ik noem zo maar eens wat dingetjes. :-)

Kortom, het voelt heel dubbel dat onze wereldreis nu voorbij is. Als we de mogelijkheden hadden gehad, dan had onze wereldreis zeker nog even door mogen gaan. Maar vroeg of laat komt er een keer een einde aan. En hoe meer dat moment naderde, hoe meer we het zijn gaan accepteren. Het gelukzalige gevoel wat we hebben overgehouden aan onze wereldreis overheerst in ieder geval duidelijk het baalgevoel dat het nu afgelopen is. We gaan onze herinneringen koesteren en we gaan de komende tijd genieten van andere dingen. En natuurlijk hebben we al een lijstje met landen in ons hoofd waar de komende vakanties / reizen naartoe gaan! Onze wishlist wordt nooit meer korter ben ik bang. ;-)

Hoe nu verder?

Je bent vast benieuwd hoe we nu dan verder gaan met ons leven. Wij ook! ;-) We hebben namelijk nog geen echt lange termijn plan. Wat we wel weten is dat we nu eerst op zoek gaan naar een leuke baan en onze spaarrekening weer eens even goed gaan spekken. Waar we dat spaargeld dan op den duur aan uitgeven, dat zien we dan wel weer. Een ander huis, een motor voor Ronny of misschien een tweede wereldreis? We merken vanzelf waar ons hart ons brengt.

Op Travly blijven we in ieder geval lekker bloggen. We hebben nog lang niet al onze belevenissen en tips met je gedeeld, dus dat gaan we de komende maanden doen. Inspiratie genoeg! En ik gok dat we niet heel lang zonder vakanties en weekendjes weg kunnen, dus dan komt er alleen maar meer inspiratie voor leuke verhalen op Travly. Blijf je meegenieten?

Meer persoonlijke updates

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Onze avonturen in buitenlandse ziekenhuizen

Een half jaar na onze wereldreis

Over afkicken, een ritme hebben & weer gaan werken

Sri Lanka

Yes, het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast!

Sri Lanka

Sri Lanka: een maand na de aanslagen

Sri Lanka

Waarom wij ondanks een negatief reisadvies toch naar Sri Lanka gaan

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen