Waarom willen wij zo graag op wereldreis?

Ronny

Eerder kon je al lezen dat we 13 november op wereldreis gaan. De meeste mensen die we spreken vinden dit erg tof, maar zouden dit zelf niet zomaar doen. Een wereldreis is natuurlijk fantastisch, maar er zitten ook minder praktische kanten aan. We moeten lieve vrienden en familie missen, gaan onze vaste baan opzeggen en we verlaten ons heerlijke huis. Toch laten we ons daar niet door weerhouden. Ik zal proberen uit te leggen waarom we tòch de sprong in het diepe wagen.

De grootste drijfveer is natuurlijk de liefde voor het reizen. In 2014 kwamen Djura en ik voor het eerst buiten Europa met onze reis naar China. Wat was dat een fantastische ervaring. We reisden van Beijing naar Hongkong en legden ruim 3.000 kilometer af. Dit deden we met bussen, nachttreinen en een binnenlandse vlucht. Zo maakten we een beetje kennis met het backpacken en dat smaakte naar meer. Anderhalf jaar later maakten we een rondreis in zuidelijk Afrika. De reizen van 3 weken stilden onze honger maar gedeeltelijk. Om zoveel mogelijk van die mooie wereld te zien, willen we meerdere en langere reizen maken.

Djura en ik droomden steeds meer over een lange reis. Hoe vaker we het er over hadden, hoe meer we klaar waren om het roer om te gooien. We beseften ons meer en meer dat we het gelukkigst zijn als we zoveel mogelijk van de wereld kunnen ontdekken. Want wat is er kostbaarder dan mooie herinneringen? Maarja, die 25 vakantiedagen in een jaar zijn zo op...

Je baan opzeggen zorgt natuurlijk voor financiële onzekerheid. Tel daarbij op dat een wereldreis erg veel geld kost. Daarnaast zullen we ons huis moeten onderverhuren en wat doen we met de auto? Dit zijn allemaal dingen waar we iets voor moeten bedenken. Het is misschien niet de meest gangbare keuze, maar we denken wel dat dit de keuze is die ons het gelukkigst maakt. Waarom zou je er dan niet gewoon voor gaan en die droom werkelijkheid maken?

Het lijkt ons heerlijk om te ontsnappen aan het Nederlandse gehaast en alles dat moet. We werken fulltime en er heerst een grote prestatiedruk in Nederland. Je spendeert ontzettend veel schaarse tijd aan werken, terwijl elke minuut de zon ergens opkomt en watervallen onafgebroken in de diepte blijven storten. Natuurlijk hebben we een leuke baan waar we volop kansen krijgen en ons kunnen ontwikkelen, maar toch willen we ook die wereld ontdekken. En dat lukt niet zo goed allebei tegelijk. Daarom gaan we nu eerst op wereldreis!

We waarderen ons leven in Nederland al volop, maar dat besef zal waarschijnlijk nog veel groter worden als je meer van de wereld hebt gezien. Mensen die van veel minder moeten leven en toch positief en gelukkig zijn. Een inspiratie voor ons allemaal denk ik!

Kortom, Djura en ik zijn erg gelukkig en lopen absoluut niet weg van ons leven in Nederland. Het is geen vlucht, juist een verrijking van ons leven. Er is zoveel te ontdekken en nu zijn we jong en gezond. We kunnen deze droom nú werkelijkheid maken. En dat is wat we dan ook gaan doen!

Geniet jij via Travly met ons mee?

Lees meer persoonlijke verhalen

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Indonesië+1

Persoonlijke update vanuit Bali

Een terugblik op 2018

De route van onze wereldreis

Waar gaat je wereldreis naartoe? ;-)

Sri Lanka

Yes, het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast!

Sri Lanka

Sri Lanka: een maand na de aanslagen

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen