Leg je reisherinneringen vast in een fotoboek

Djura

Het is eigenlijk zo'n open deur, maar toch komt het er bij heel veel reizigers niet van. Een fotoboek maken na een bijzondere of verre reis. En ja, het is inderdaad even wat werk, maar het resultaat is het zó waard. Wij vinden het onwijs leuk dat onze herinneringen van wereldreis deel 1 en 2 zijn vastgelegd in fotoboeken en zouden het iedereen aanraden. We vertellen je waarom!

Het mooiste verjaardagscadeau ooit

Een paar dagen nadat wij terugkwamen van het eerste deel van onze wereldreis was ik jarig. Ik had Ronny nog zo gezegd om niet te gek te doen met cadeautjes, want ik had - behalve onze wereldreis vervolgen - toch geen echte wensen.

Toen ik jarig was, kreeg ik toch een enorme verrassing. Ineens lag daar een dik fotoboek voor mijn neus met al onze herinneringen van wereldreis deel 1. De kleuren van de foto's kwamen perfect naar voren, de foto's waren scherp afgedrukt en alle bestemmingen waar we zijn geweest kwamen erin terug. Het is een prachtig fotoboek van albelli!

Wat een verrassing!

Onze herinneringen zitten natuurlijk allemaal in ons hoofd, maar om daar nu iets tastbaars van te hebben, dat is zo fijn! Je kijkt op je computer niet zo snel (duizenden) foto's terug, maar zo'n boek pak je regelmatig nog even om er doorheen te bladeren. En het was ook een handige manier om vrienden en familie te laten zien waar we allemaal geweest waren en wat we hadden beleefd. We kregen echt veel leuke reacties van mensen om ons heen die het ook zo'n mooi boek vonden. Echt een topcadeau!

Fotoboek deel 2

Omdat we het zo leuk vonden om iets tastbaars te hebben als herinnering aan onze wereldreis, besloten we al snel dat we ook van het volgende deel van onze wereldreis een fotoboek wilden laten maken. Zo gezegd, zo gedaan. Of nou ja, dat klopt niet helemaal. Een fotoboek maken kan echt veel werk zijn, zeker als je - net als wij - maanden op reis bent geweest en duizenden foto's hebt gemaakt.

Onze tip is daarom om tijdens je reis al de beste foto's te selecteren en in een apart mapje te zetten. Voor ons werkte dat heel handig, want tijdens het reizen back-uppen wij sowieso eens in de 2 of 3 dagen onze foto's op de laptop. Vaak kijken we de foto's dan ook terug, gewoon omdat we dat leuk vinden. Als je dan gelijk de leukste en bijzonderste foto's in een andere map plaatst, dan is het meeste werk al gedaan als je terug komt van je reis.

Door het tussendoor wat bij te houden lukte het ons om op onze laatste dag in Zuid-Amerika het fotoboek al te bestellen, zodat we het al snel na onze thuiskomst binnen hadden. Ook al was onze wifi niet vooruit te branden, het uploaden van ons zelf gecreëerde fotoboek verliep goed. Het kostte even wat tijd, maar de upload was heel stabiel en werd niet onderbroken als de wifi het even opgaf. Ook in Thailand - toen Ronny het boek voor wereldreis deel 1 ging bestellen - was de upload in één keer gelukt ondanks een trage internetverbinding. Erg fijn dus!

Het programma van albelli om je fotoboek te maken.

Toen het fotoboek van wereldreis deel 2 was binnen gekomen, hebben we het gelijk uitgepakt. Het is weer een schitterend boek geworden! Doordat we de lay-out in dezelfde stijl hebben gehouden als het fotoboek van wereldreis deel 1, passen ze goed bij elkaar en vormen ze samen een mooi geheel. Nu moet er alleen nog een fotoboek van deel 3 van onze wereldreis komen natuurlijk!

Over het maken van je fotoboek

Wij hebben beide fotoboeken besteld via albelli en we zijn daar heel tevreden over. Je kunt het boek helemaal maken zoals jij dat wil. Je kiest het aantal pagina's, de afmetingen en je kunt per pagina de indeling kiezen. Als jouw gewenste indeling er niet bij staat, dan kun je ook gewoon helemaal zelf een indeling maken. Echt leuk!

Het enige waar we tegenaan liepen is het maximale aantal pagina's. Nu zal 120 pagina's voor veel mensen (ruim) voldoende zijn, maar wij moesten toch echt kritisch zijn en moeilijke keuzes maken, omdat het anders niet zou passen. Maar ja, dat is natuurlijk een luxe probleem van het maken van een wereldreis! ;-)

Maak het boek zo dik als je zelf wilt. Tot 120 pagina's dan! ;-)

Onze tips & tricks

  • Als je de software van albelli downloadt, dan kun je altijd aan je fotoboek werken. Ook als je geen internetverbinding hebt. Je project sla je dan gewoon op en je kunt een paar dagen later verder waar je gebleven was. Alleen als je fotoboek klaar is en je wilt het gaan bestellen, dan moet je wel een internetverbinding hebben om het bestand te uploaden.
  • Als je langer op reis gaat, dan is het fijn om af en toe tussendoor alvast wat goede en leuke foto's te selecteren voor je boek. Zo voorkom je dat het heel veel werk wordt als je terug komt en het fotoboek er daardoor niet komt. Dat zou toch jammer zijn!
  • Als je wel heel graag een fotoboek wil, maar geen zin of tijd hebt om alle foto's zelf te selecteren en in het fotoboek te plaatsen, dan is de Smart Assistant van albelli echt een uitkomst. De software selecteert automatisch je beste foto's en bekijkt welke foto's goed bij elkaar passen. Vervolgens worden de foto's vanzelf op een mooie manier ingedeeld. Natuurlijk kun je daarna nog steeds handmatig dingen aanpassen.

Hopelijk lukt het jou met deze tips en tricks ook om een waanzinnig fotoboek te maken van je reis. En om je nog wat extra te motiveren: we mogen nu 25% korting op alle producten van albelli weggeven! Met de kortingscode TRAVLY25 wordt jouw fotoboek of ander fotoproduct van albelli extra voordelig! (niet geldig op verzendkosten, geldig t/m 28 februari 2019)

Wij vinden het maken van een fotoboek in ieder geval echt een aanrader en hebben nooit een seconde spijt gehad van de tijd die we erin hebben gestoken. Herinneringen maken en vasthouden, dat is toch het allerleukste! :-)

Alles over onze reis door Azië

Alles over onze reis door Zuid-Amerika

Ons fotoboek van wereldreis deel 2 is gedeeltelijk gesponsord door albelli. Deze samenwerking heeft de inhoud van dit blog op geen enkele wijze beïnvloed. Het is puur enthousiasme wat je leest!
Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Sri Lanka

Travly's tip in Sri Lanka: een tuktuk huren [met korting!]

Colombia

Travly's tip in Palomino: Guajira Paradise

Vietnam

Travly's tip in Sapa: Luckydaisy's Buffalo House

Laos

Travly's restauranttips in Luang Prabang

Spanje

Travly's tip in Barcelona: Fàbrica Moritz

Spanje

Travly's tip in Valencia: Bubuflats

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen