Travly’s tip in Palomino: Guajira Paradise

Colombia 9 augustus 2018

We hebben fantastische dagen gehad in Palomino, onder andere doordat we sliepen op een onwijs leuke plek! De eigenaren David en Patricia hebben een grote bijdrage geleverd aan ons plezier in Palomino. Zij snappen precies wat je als reiziger nodig hebt. Dus kies eens een keer voor iets anders dan een simpele hotelkamer of saaie slaapzaal en boek een nachtje bij Guajira Paradise. Je slaapt hier namelijk – hoe romantisch – in een grote tent. Wel eentje die van alle gemakken is voorzien!

Iets unieks: slapen in een grote tent

Bij Guajira Paradise worden 4 tenten verhuurd. Lekker kleinschalig dus. De tenten zijn hartstikke ruim en hoog, dus je kunt makkelijk staan en lopen in je tent. Er staat gewoon een bed in en met wat leuke details is je tent een hartstikke gezellige plek. Sfeervoller dan menig hotelkamer in Colombia! Het klimaat in Palomino is behoorlijk heet, maar gelukkig heb je een airco en ventilator in je tent. Je kunt dus gewoon goed slapen en zult geen last hebben van de hitte. Heel fijn!

Guajira Paradise in Palomino
Slapen in een luxe tent, romantisch!
Leukste accommodatie in Palomino - Colombia
Ons plekje voor 2 nachten. Veel te kort!

Wij hadden nooit eerder in zo’n vooropgezette tent geslapen en het is ons heel goed bevallen. Het voelt gelijk veel knusser en gezelliger dan een hotelkamer. We waren nog even bang dat de airco de hitte in de tent niet tegen kan houden, maar dat ging eigenlijk hartstikke goed.

Je voelt je hier direct thuis

Wij houden echt van de stijl van David en Patricia. Kleurrijke details en grappige elementen – zoals een evenwichtskoord en mini pingpong-tafel – maken het terrein heel gezellig. Ronny’s creatieve hart ging gelijk harder kloppen in deze omgeving. En een ander effect van deze inrichting: wij voelden ons hier gelijk thuis. Ook je privé badkamer staat op het terrein. Verder kun je een kampvuur maken, super leuk! Na overleg met David nodigden wij wat andere reizigers uit om in de avond een biertje te drinken bij het kampvuur. Knusser dan dat wordt het echt niet!

Tips voor Palomino - Colombia
Wij houden van deze stijl!
Guajira Paradise - Palomino
Bij het kampvuur
Waar overnachten in Palomino - Colombia
Het kleurrijke terrein van Guajira Paradise

Locatie in Palomino

Palomino is erg klein en de meeste restaurants en hostels vind je in de straat die van de doorgaande weg naar het strand loopt. Guajira Paradise zit aan de andere kant van de hoofdweg, iets verder van het strand dus. Voor ons geen enkel probleem, want wij zijn toch niet zulke strandhangers. En eerlijk gezegd vonden wij het strand bij Palomino niet zo heel speciaal. Wil je wel naar het strand, maar niet 20 minuten lopen, dan heb je voor weinig geld een motortaxi die je wegbrengt.

Een warm welkom van David en Patricia

Alles bij Guajira Paradise vonden we leuk, maar de echte kers op de taart was wel de vriendelijkheid en gastvrijheid van David en Patricia. We werden al direct hartelijk ontvangen en het bier stond koud. Zo’n ontvangst zou vaker mogen! ;-) Ze geven je aandacht en adviseren over activiteiten of tours, maar altijd op een hele fijne en niet opdringerige manier. Regelmatig maken ze een praatje en checken ze of je nog iets nodig hebt, maar ze zitten zeker niet op je lip. Precies de juiste balans als je het ons vraagt! Het zijn ontzettend warme mensen die ervoor zorgen dat je een waanzinnige tijd bij hen zult hebben. Zij zijn absoluut de finishing touch van Guajira Paradise!

Overnachten in Palomino - tips
Blije koppies bij Guajira Paradise!

Prijs voor een overnachting

Wij betaalden 120.000 Colombiaanse pesos, ofwel ongeveer 36 euro, per nacht bij Guajira Paradise. Iets meer dan we gemiddeld uitgeven aan een accommodatie in Colombia, maar toen we Guajira Paradise verlieten wisten we dat het iedere euro waard was geweest! Voor dit bedrag heb je je eigen tent (maximaal 3 personen) met een externe privé badkamer. Het ontbijt – wat overigens heel lekker en vers was – is inbegrepen.

Overnachten in Palomino
De badkamers bij Guajira Paradise

Dus, ga je naar Palomino? Boek dan een paar nachtjes bij Guajira Paradise. De perfecte uitvalsbasis voor het leuke Palomino!

Guajira Paradise
Guajira Paradise

Romantisch overnachten in een tent die is voorzien van alle gemakken. Reserveer je eigen luxe tent hier!


Wij zijn helemaal gek geworden op Palomino. Niet omdat het de mooiste of bijzonderste plek is waar we geweest zijn, maar we hebben daar gewoon hele fijne dagen gehad. Het totaalplaatje klopte. Een leuke accommodatie, opgetrokken met gezellige mensen, een fijne sfeer in het dorp, lekker gegeten en leuke dingen gedaan. Een topverblijf gehad dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Bas en Els

    9 augustus 2018 om 21:53

    Wat een romantische, heerlijk plek en dan ook nog zo ontvangen worden is inderdaad de kers op de taart, fijn dat jullie er zo’n fijne herinnering bij hebben…💋

Populair op Travly