Over het allerbeste kerstcadeau ooit

Djura

Vorige week reden we nog in onze campervan door het zonnige Chili, nu zitten we met trillende handjes en een onrustige buik in de wachtkamer van het Erasmus ziekenhuis. We kunnen ieder moment opgehaald worden door mijn behandelend arts voor de uitslag van de scans. De hele ochtend spoken er allerlei scenario's door mijn hoofd... We willen zó graag onze wereldreis gaan 'afmaken' en een minder goede uitslag zou daar ineens een streep doorheen kunnen zetten. We zijn toe aan het verlossende woord van mijn arts!

Onze thuiskomst

Op vrijdag 14 december stonden we ineens weer met beide voeten op Nederlandse bodem. Echt gek om weer terug te zijn! De eerste dagen brachten we door met onze gezinnetjes en we genieten volop. Samen lunchen, een biertje of wijntje drinken, gourmetten, cadeautjes uitpakken, het is een gezellige boel!

Aankomst op Schiphol

Ook zien we al wat vrienden en vriendinnen en kletsen we lekker bij. Het lukt ons nog best goed om niet teveel te denken aan de ziekenhuiscontroles, die nu wel heel dichtbij komen... Nog geen week na thuiskomst zitten we namelijk al in het Erasmus voor de onderzoeken en één dag later rijden we weer richting Rotterdam. Nu voor de uitslag, zo spannend!

Want ja, natuurlijk hopen we enorm op goed nieuws, maar erop durven vertrouwen lukt nog niet helemaal. Daarvoor hebben we te vaak minder fijne berichten gehad. Ons vertrouwen moet gewoon opnieuw opgebouwd worden en dat kost tijd. Voor nu betekent dat dat iedere ziekenhuisuitslag gewoon onwijs spannend is.

Lees meer over onze persoonlijke situatie

In het ziekenhuis voor de uitslag

En dus zijn we allemaal stikzenuwachtig als we het Erasmus binnenlopen. Bij een goede uitslag waarbij alles stabiel is gebleven gaan we namelijk nog één keer backpacken voor een paar maanden. Dat willen we zó graag. Maar ja, als je iets zo graag wilt, dan is de teleurstelling ook extra groot als het niet lukt. En dat beseffen we ons goed. Toch kun je jezelf niet echt voorbereiden op een teleurstelling denk ik, dus dat probeer ik ook maar niet. Ik dwing mezelf om niet teveel na te denken over alle mogelijke scenario's en gewoon nog maar eventjes geduld te hebben.

Gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten in de wachtkamer. Als mijn behandeld arts ons komt halen, lacht hij vriendelijk naar ons. Zou dit een indicatie zijn voor goed nieuws? :-) Enkele minuten later blijkt dat zijn lach inderdaad goed nieuws betekende in dit geval. Alles ziet er goed uit! Geen nieuwe uitzaaiingen en geen groei van de afwijkingen waar we al van wisten. Zo ontzettend fijn!

Wat een opluchting. Wat zijn we dankbaar. We hebben weer een half jaar gekregen om te doen wat we willen. En wij weten wel wat we met die tijd gaan doen! Wereldreis deel 3 wordt werkelijkheid!

Indonesië - één van onze bestemmingen voor wereldreis deel 3

Daarnaast is het natuurlijk ook fantastisch nieuws, omdat we met iedere goede uitslag beetje bij beetje weer geruster kunnen worden over de toekomst. Wie weet durven we over een tijd weer wat verder vooruit te kijken. Durven we weer te vertrouwen op een relatief 'normaal leventje'. Hoeven we bij een controle in het ziekenhuis niet meer zo zenuwachtig te zijn, omdat de injecties al jaren hun werk doen. Wat zou dat heerlijk zijn! Met stabiliteit sinds begin 2018 zijn we in ieder geval op de goede weg.

Wereldreis deel 3: onze plannen

We hadden afgelopen tijd natuurlijk al voorzichtig nagedacht over de landen die we nog wilden bezoeken tijdens wereldreis deel 3, maar we hadden ons nog niet écht verdiept. Twee landen staan al vast: Nieuw-Zeeland en Indonesië. Verder zijn er wat andere landen de revue gepasseerd, zoals India, Sri Lanka, Iran en Myanmar. Maar een beslissing hebben we nog niet genomen. Dus mocht je een aanrader hebben, laat het ons weten! ;-)

Sri Lanka: één van de landen op onze shortlist

Na de uitslag speurden we gelijk weer allerlei websites af op zoek naar een goede deal voor een vliegticket. Nu is vliegen naar Nieuw-Zeeland niet alleen duur, maar je bent ook enorm lang onderweg! Je mag blij zijn als je 'slechts 29 uur' onderweg bent. Pfoe! Daarom hebben we besloten om eerst naar Singapore te vliegen en 1,5 week in Singapore en Maleisië door te brengen. Daarna vliegen we naar Auckland in Nieuw-Zeeland. Zo breken we de reis mooi op en kunnen we gelijk een kijkje nemen in deze twee Aziatische landen. Wij zijn gek op Azië, geen straf dus! ;-)

Op 23 januari stappen we weer op het vliegtuig. Dat betekent dat we alles op ons gemak kunnen voorbereiden en er veel tijd is om bij onze familie en vrienden te zijn. Wij gaan met een euforisch gevoel de feestdagen in. Na de vorige ziekenhuisuitslag in de zomer schreven we het al en nu voelt het weer zo: de wereld ligt aan onze voeten. Een onbeschrijflijk goed gevoel.

We wensen je hele fijne feestdagen en een schitterend 2019 vol liefde, geluk, gezondheid en hopelijk dromen die werkelijkheid worden. Ga ervoor! 

Alles over onze reis door Zuid-Amerika

Alles over onze wereldreis

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Onze avonturen in buitenlandse ziekenhuizen

Een half jaar na onze wereldreis

Over afkicken, een ritme hebben & weer gaan werken

Zo voelt het om na een wereldreis van 15 maanden naar huis te gaan

Sri Lanka

Yes, het reisadvies voor Sri Lanka is aangepast!

Sri Lanka

Sri Lanka: een maand na de aanslagen

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen