Travly's tip in Sapa: Luckydaisy's Buffalo House

Djura

Ga je binnenkort reizen door Vietnam, grote kans dat ook Sapa op je verlanglijstje staat. En volledig terecht! De rijstvelden en -terrassen in de groene vallei zijn waanzinnig mooi. Helaas is Sapa zelf erg toeristisch geworden en vanuit de stad heb je helemaal geen zicht op de beroemde rijstvelden. Hoe cool zou het zijn als je gewoon tussen al dit moois kunt slapen? Goed nieuws: dat kan! Bij Luckydaisy’s Buffalo House verblijf je in het dorpje Ta Van en word je middenin de vallei wakker. Een betere tip voor je bezoek aan Sapa kunnen we je niet geven!

Bij Luckydaisy’s Buffalo House slaap je in een toffe accommodatie op een geweldige locatie. Het bijbehorende restaurant verzorgt de beste maaltijden, het personeel wil alles voor je regelen en je boekt er super simpel een trekking door de rijstvelden. Alles wat je nodig hebt dus! Wat ons betreft is Luckydaisy’s daarom veruit de beste uitvalsbasis om je bezoek aan Sapa onvergetelijk te maken!

Luckydaisy's ligt middenin de vallei!

De mountain loft

Bij Luckydaisy’s Buffalo Houses heb je keuze uit verschillende type kamers/verblijven. Wij hebben 2 nachten doorgebracht in de mountain loft en oh, we hadden hier zo een hele week kunnen blijven! De loft ligt een stukje bergopwaarts, waardoor je vanaf je kamer zo de groene vallei in kijkt. Ik kan je vertellen, je raakt hier echt niet uitgekeken. Op je balkon kun je genieten van dit uitzicht, maar eigenlijk kan dat vanaf iedere plek in de loft. Door de vele ramen zie je overal de vallei met haar rijstvelden en watervallen.

Een heerlijke plek om wakker te worden

Verder is de loft ruim, schoon en komt er veel licht binnen. Overal is aan gedacht, er is zelfs een elektrische onderdeken voor de koude nachten. De bedden liggen heerlijk (dat is echt fijn na bijna altijd harde bedden in Azië) en er is een regendouche. Als je op je gemak wakker wordt in zo’n omgeving in een fijn bed, dat is toch een geluksmomentje?

Voor ieder wat wils

De bergloft is slechts één van de verblijven van Luckydaisy’s. Je kunt kiezen wat het beste bij jou, je reisstijl en je budget past. Van slaapzaal tot villa, voor iedere reiziger zit er wel wat tussen. Je hebt altijd gratis wifi, ontbijt is inbegrepen en je kunt rekenen op een uitstekende service. Een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer heb je al vanaf zo’n 20 euro per nacht. Voor zo’n toplocatie zou ik dat er 100% voor over hebben!

Van slaapzaal tot luxe villa

Extra fijn: werken met locals

Luckydaisy’s is opgezet door een Nederlander samen met zijn Vietnamese vrouw, maar er wordt verder alleen gewerkt met lokale mensen. Daar ben ik altijd wel van gecharmeerd! Zo profiteren de locals mee van het toerisme in hun regio, lijkt me wel zo eerlijk. Bij Luckydaisy’s worden jonge vrouwen uit de vallei opgeleid en getraind. Ze werken hier onder goede arbeidsvoorwaarden en ieder jaar gaan ze met het gehele team op vakantie naar Hoi An. Ik weet niet of die vakantie het hem doet, maar je merkt in ieder geval dat het personeel goed in haar vel zit. De hele dag wordt er gelachen en de sfeer is fijn en ontspannen. Ze spreken goed Engels en helpen je met alles wat je wil.

Als je - net als wij - helemaal verliefd bent op dit landschap, dan kun je wat langer blijven en als vrijwilliger aan de slag bij Luckydaisy's. Voor minimaal 2 weken ga je helpen in het restaurant en bij het onderhouden van de tuin en gebouwen. En ondertussen mag je iedere dag genieten van deze topomgeving!

Een unieke trekking door de vallei

Als je in Sapa bent, ga je natuurlijk een trekking maken. Bij Luckydaisy's kun je een privé trekking boeken onder leiding van een lokale gids. Je kiest zelf of je 1 of 2 dagen wilt wandelen en een dame van de H’mong bergstam neemt je hierbij onder haar hoede. Je gids spreekt goed Engels en kent de vallei en alle mooie plekken op haar duimpje! Ook bezoek je het dorp waar de H’mong dame woont en maakt ze lunch voor je. Jij hoeft alleen nog maar te genieten!

Voor op je bucketlist Lees over onze trekking in Sapa

De Bamboo Bar

Voor een hapje en drankje is het bijbehorende restaurant ideaal. De Bamboo Bar heeft een ruime keuze aan maaltijden, maar ook leuke én originele snacks op de menukaart staan. Zo hebben wij echt ultiem genoten van de Nederlandse kaasblokjes na 2 maanden in Azië te zijn. Die hadden we gemist! Ook kun je er een Belgische wafel, appeltaartje of warme chocomel krijgen. Het ontbijt is goed verzorgd en voor het avondeten kan ik je echt het family dinner aanraden. Je eet dan samen met andere gasten en krijgt allerlei verschillende gerechten voorgeschoteld. Zo kun je lekker veel proeven en natuurlijk kletsen met andere reizigers. Echt leuk!

De Bamboo Bar

Eindelijk weer kaas!

Je hoeft zelf niks te doen

Kortom, alles wordt voor je geregeld. De Nederlandse eigenaar Eddie boekte bijvoorbeeld ook een mega comfortabele bus voor ons van Hanoi naar Sapa. Ook de taxi vanuit de vallei terug naar het busstation van Sapa werd op tijd voor ons gebeld en bustickets naar Ha Giang waren gereserveerd. Dat laat wel zien hoe behulpzaam en servicegericht ze bij Luckydaisy’s zijn volgens mij!

Onze mega comfortabele bus van Hanoi naar Sapa

Voor ons was Luckydaisy’s één van de beste accommodaties tijdens onze wereldreis tot nu toe. En we hebben er al heel wat gezien inmiddels. ;-) Lees meer reviews over Luckydaisy's Buffalo House en de Bamboo Bar op Tripadvisor.
Boek direct je verblijf bij Luckydaisy's Buffalo House via booking.com..

Onze avonturen in Vietnam

Ons verblijf in Sapa is mede mogelijk gemaakt door Luckydaisy's Buffalo House. Deze samenwerking heeft de inhoud van dit blog op geen enkele wijze beïnvloed. Het is puur enthousiasme wat je leest!
Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Vietnam

Wat kost reizen in Vietnam?

Sri Lanka

Travly's tip in Sri Lanka: een tuktuk huren [met korting!]

Colombia

Travly's tip in Palomino: Guajira Paradise

Vietnam

Hoi An: het leukste stadje van Vietnam

Vietnam

Dit vinden wij van de populaire Hai Van Pass

Vietnam

4x doen op Cat Ba eiland - de uitvalsbasis voor Halong Bay

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen