Regelen, afscheid nemen en de dag van vertrek | Wereldreis deel I is begonnen!

8 maart 2018

Na 1,5 jaar dromen en voorbereiden was het afgelopen maandag zover: het eerste deel van onze wereldreis! De laatste twee weken stonden in het teken van herstellen van de RFA behandeling en de laatste dingen regelen voor onze reis. Op 1 maart verlieten we ons appartement en op 5 maart kroelden we onze ouders voorlopig voor het laatst. ’s Avonds zijn we vertrokken en begonnen aan wereldreis deel I.

De laatste twee weken in NL

Op 15 februari kreeg ik mijn RFA behandeling en de artsen hadden mij verteld dat ik daarna minimaal 2 weken de tijd moest nemen om te herstellen en nog niet kon reizen. De behandeling verliep zoals verwacht en naast wat pijn en vermoeidheid had ik weinig klachten. Top!

Het ticket kon dus geboekt worden en de laatste dingen konden we eindelijk definitief gaan maken. We regelden alles voor de onderhuur van ons appartement, sloten een reisverzekering af, regelden de laatste dingen voor de injecties in Vietnam, deden nog even de belastingaangifte en ga zo maar door. Het was een flinke to-do lijst!

Tot op de dag van vertrek werden er nog laatste dingetjes afgevinkt, maar maandagmiddag zaten we er ruim op tijd helemaal klaar voor. Het gaat beginnen!

De dag van vertrek

Maandag was een gekke dag. Aan de ene kant ben je enorm blij dat we deze reis gaan maken, aan de andere kant is het ook een dag waarop je afscheid neemt van familie voor een langere tijd. Zij hebben ons zo fantastisch gesteund en daar zijn we zo dankbaar voor. Ook realiseer je je weer even wat er afgelopen tijd allemaal gebeurd is en dat het niet niks is allemaal. Extra fijn dat we nu toch aan onze wereldreis kunnen beginnen en alle zorgen even van ons af kunnen schudden.

Het afscheid nemen van onze lieve ouders, zusjes en hun vriendjes was fijn en emotioneel tegelijk. Je voelt aan alles dat ze zo trots op ons zijn en helemaal achter ons staan. Dat geeft een goed gevoel! Tegelijkertijd heb je elkaar nog nooit zo lang niet gezien als nu gaat komen en dat voelt toch een beetje vreemd. Nadat we gecontroleerd zijn door de douane zwaaien we nog even door het raam en lopen we richting de gate. Enthousiast en met kriebels in de buik, maar ook met traantjes in de ogen…

Onze eerste dagen

De eerste dagen staan vooral in het teken van reizen. Eerst nemen we het vliegtuig naar Frankfurt, vanwaar we overstappen op het vliegtuig naar Bangkok. Als we dinsdag aankomen in Bangkok, slapen we vlakbij het vliegveld, want woensdagochtend vliegen we alweer vroeg richting de grens van Thailand en Laos. Vanaf daar nemen we een bus de grens over naar Pakse, het startpunt van onze route door Laos.

Op het vliegveld
Op het vliegveld
In Laos proppen ze de minibusjes goed vol!
In Laos proppen ze de minibusjes goed vol!

Aan de ene kant besef je je ook dan nog niet dat je dit voor de komende maanden gaat doen, maar aan de andere kant voelt het ook zeker niet als een ‘vakantie’. We moeten echt wel even wennen aan het idee, zijn moe van het reizen en de jetlag en emoties waar we afgelopen twee weken niet altijd tijd of aandacht voor hadden komen soms even naar boven. Maar dat is helemaal niet erg, want boven alles zijn we super enthousiast en hebben we er enorme zin in! En in zo’n toffe omgeving duren die momentjes nooit lang. ;-)

Laos
Laos

Kortom, het gaat hartstikke goed met ons. We zijn samen, we lachen, genieten en we ‘komen er steeds meer in’. We trekken nu met onze backpacks door het (chaotische en arme) zuiden van Laos. Je hoort hier snel meer over!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 • Bas en Els

  8 maart 2018 om 23:30

  Yes!!!! Jullie droom is eindelijk begonnen, ga er vooral van genieten lieverds…fijn jullie eerste blog alweer te lezen… wij genieten mee…❤️

 • Linda | travellersoftheworld

  10 maart 2018 om 18:51

  Super leuk dat jullie vertrokken zijn! Een lastig moment, maar er komen nu heel veel mooie momenten :) Ik ben heel benieuwd naar jullie reis

 • Yvonne

  11 maart 2018 om 09:28

  Wat heerlijk, dat jullie reis nu dan toch echt begonnen is. Laos is prachtig. Geniet ervan samen.

Populair op Travly