Yes, we gaan weer op reis!

Djura

Dat onze wereldreis niet door kan gaan, dat wist je al. Stiekem mikten we al wel een tijdje op een reis naar Thailand in november. Ons one-way ticket naar Bangkok was niet te annuleren of te verzetten en het zou ons enorm veel goed doen om er een paar weekjes uit te kunnen. Deze week kregen we een belangrijke uitslag in het ziekenhuis en die was positief! Thailand, here we come!

Persoonlijke update

In ons vorige blog lees je dat we in de zomer slecht nieuws kregen over mijn gezondheid. Vele onderzoeken volgden en eigenlijk stapelde het slechte nieuws zich op. Deze week kregen we de uitslag van een belangrijk (en gelukkig het laatste) onderzoek. Je durft na al die negatieve berichten bijna niet meer te hopen op iets positiefs, maar gelukkig was het nu eindelijk wel goed nieuws. We kunnen aan de slag met een vrij milde behandeling. Iedere maand krijg ik een injectie met een medicijn waarvan de bijwerkingen erg gering zijn. Eens in de 3 à 4 maanden gaan we scans maken om te kijken of de situatie stabiel blijft. Fingers crossed!

We zijn er natuurlijk nog niet, maar het is wel zo'n opluchting! De doemscenario's zetten we even in de ijskast en we gaan weer voorzichtig plannen maken voor de toekomst. Ons eerste plan is 3 weken Thailand. Onwijs veel zin in!

Rijstvelden bij Chiang Mai

Voor het eerst écht backpacken

Thailand zou het startpunt worden van onze wereldreis, onder andere omdat het bekend staat om de 'backpackers vriendelijkheid'. Het schijnt de ultieme bestemming te zijn voor beginnende backpackers. Dat is voor ons erg fijn, want buiten Europa op eigen houtje reizen hebben we eigenlijk nog niet eerder gedaan. We bedenken vooraf natuurlijk wel wat we willen zien, maar we boeken nog niks. Geen vervoer, geen slaapplaatsen, 100% vrijheid! Tijdens onze roadtrip in Kroatië is deze manier van reizen ons erg goed bevallen!

Het midden en noorden van Thailand

We kiezen er bewust voor om tijdens deze reis van 3 weken enkel het midden en noorden van Thailand te bezoeken. We willen relaxt reizen en de tijd hebben om deze regio's goed te zien. Wanneer je ook het zuiden wilt bezoeken in drie weken, dan moet je toch bepaalde plekken overslaan. En dingen die ons fantastisch lijken overslaan, dat lukt gewoon niet zo goed! ;-) Ook is het in het zuiden niet overal goed weer. Eilanden zoals Koh Samui en Koh Tao zijn behoorlijk nat in november. We zetten het zuiden van Thailand gewoon op onze lijst met volgende bestemmingen!

Ayutthaya

Onze stops in Thailand

We landen op Bangkok en blijven hier waarschijnlijk 2 nachten. Daarna staan de tempels bij Ayutthaya en Sukhothai op de planning. Natuurlijk gaan we naar Chiang Mai en het relaxte Pai staat ook ons lijstje. We hebben gelezen dat je deze bergachtige, groene omgeving heel leuk per scooter kunt ontdekken. De internationale rijbewijzen hebben we daarom gisteren gelijk maar geregeld. In Yangshuo in China hebben we ook gescooterd en dat was toen superleuk!

De laatste week ligt nog een beetje open. De tempelruïnes van Phimai lijken ons heel gaaf, maar het stadje is wat lastiger bereikbaar. Een andere mogelijkheid is het historische Kanchanaburi of we gaan even genieten van het eilandleven op Koh Samet. We kijken gewoon hoe het loopt en waar we nog zin in hebben. Heerlijk toch?

Heb je nog tips voor ons? Leuke hostels, guesthouses, bezienswaardigheden of plekken waar je het beste eten scoort? Alles is welkom!

Dit hebben wij beleefd in Thailand

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Thailand

Onze ervaringen met duiken op Koh Tao

Thailand

Het leukste dagje uit vanaf Koh Tao: met de boot naar Koh Nang Yuan

Thailand

Uitkijken over het groene Krabi - Khao Ngon Nak Viewpoint

Thailand

24 uur in Khao Sok National Park

Thailand

Wat kost backpacken in Thailand?

Thailand

Een complete reisroute door Thailand

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen