Yes, we gaan weer op reis!

Thailand 26 oktober 2017

Dat onze wereldreis niet door kan gaan, dat wist je al. Stiekem mikten we al wel een tijdje op een reis naar Thailand in november. Ons one-way ticket naar Bangkok was niet te annuleren of te verzetten en het zou ons enorm veel goed doen om er een paar weekjes uit te kunnen. Deze week kregen we een belangrijke uitslag in het ziekenhuis en die was positief! Thailand, here we come!

Persoonlijke update

In ons vorige blog lees je dat we in de zomer slecht nieuws kregen over mijn gezondheid. Vele onderzoeken volgden en eigenlijk stapelde het slechte nieuws zich op. Deze week kregen we de uitslag van een belangrijk (en gelukkig het laatste) onderzoek. Je durft na al die negatieve berichten bijna niet meer te hopen op iets positiefs, maar gelukkig was het nu eindelijk wel goed nieuws. We kunnen aan de slag met een vrij milde behandeling. Iedere maand krijg ik een injectie met een medicijn waarvan de bijwerkingen erg gering zijn. Eens in de 3 à 4 maanden gaan we scans maken om te kijken of de situatie stabiel blijft. Fingers crossed!

We zijn er natuurlijk nog niet, maar het is wel zo’n opluchting! De doemscenario’s zetten we even in de ijskast en we gaan weer voorzichtig plannen maken voor de toekomst. Ons eerste plan is 3 weken Thailand. Onwijs veel zin in!

Rijstvelden bij Chiang Mai
Rijstvelden bij Chiang Mai

Voor het eerst écht backpacken

Thailand zou het startpunt worden van onze wereldreis, onder andere omdat het bekend staat om de ‘backpackers vriendelijkheid’. Het schijnt de ultieme bestemming te zijn voor beginnende backpackers. Dat is voor ons erg fijn, want buiten Europa op eigen houtje reizen hebben we eigenlijk nog niet eerder gedaan. We bedenken vooraf natuurlijk wel wat we willen zien, maar we boeken nog niks. Geen vervoer, geen slaapplaatsen, 100% vrijheid! Tijdens onze roadtrip in Kroatië is deze manier van reizen ons erg goed bevallen!

Het midden en noorden van Thailand

We kiezen er bewust voor om tijdens deze reis van 3 weken enkel het midden en noorden van Thailand te bezoeken. We willen relaxt reizen en de tijd hebben om deze regio’s goed te zien. Wanneer je ook het zuiden wilt bezoeken in drie weken, dan moet je toch bepaalde plekken overslaan. En dingen die ons fantastisch lijken overslaan, dat lukt gewoon niet zo goed! ;-) Ook is het in het zuiden niet overal goed weer. Eilanden zoals Koh Samui en Koh Tao zijn behoorlijk nat in november. We zetten het zuiden van Thailand gewoon op onze lijst met volgende bestemmingen!

Ayutthaya
Ayutthaya

Onze stops in Thailand

We landen op Bangkok en blijven hier waarschijnlijk 2 nachten. Daarna staan de tempels bij Ayutthaya en Sukhothai op de planning. Natuurlijk gaan we naar Chiang Mai en het relaxte Pai staat ook ons lijstje. We hebben gelezen dat je deze bergachtige, groene omgeving heel leuk per scooter kunt ontdekken. De internationale rijbewijzen hebben we daarom gisteren gelijk maar geregeld. In Yangshuo in China hebben we ook gescooterd en dat was toen superleuk!

De laatste week ligt nog een beetje open. De tempelruïnes van Phimai lijken ons heel gaaf, maar het stadje is wat lastiger bereikbaar. Een andere mogelijkheid is het historische Kanchanaburi of we gaan even genieten van het eilandleven op Koh Samet. We kijken gewoon hoe het loopt en waar we nog zin in hebben. Heerlijk toch?

Heb je nog tips voor ons? Leuke hostels, guesthouses, bezienswaardigheden of plekken waar je het beste eten scoort? Alles is welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

 • Basels

  26 oktober 2017 om 23:16

  Twee kanjers op deze aardbol, wij hebben ze gevonden…

  Lieverds,
  Na een heftige periode, nu eindelijk groen licht om een klein stukje van jullie droom waar te maken.
  Wij zijn zo blij voor jullie en de wereld ligt heel voorzichtig aan jullie voeten.

  Wij reizen in ons hart met jullie mee…

  Dikke knuffel van ons ❤️

 • Marian Aertse

  27 oktober 2017 om 19:27

  Hé wat een fijn vooruitzicht. Even letterlijk afstand nemen van alles wat de afgelopen maanden jullie leven beheerste. We gunnen jullie 3 fantastische weken. Hopelijk het begin van nog veel meer mooie reizen. Herinneringen kun je niet kopen. Het is jullie wel toevertrouwd om dit eens helemaal uit te buiten. Djura en Ronnie geniet ervan, jullie hebben het verdiend!! Zoals we steeds met jullie in gedachten zijn meegereisd gaan we nu ook deze verhalen volgen.
  Lieve groetjes Christ en Marian

  • Djura

   27 oktober 2017 om 19:36

   Wat leuk dat jullie ons blog gaan volgen! We gaan inderdaad zoveel mogelijk herinneringen maken. Niets is waardevoller dan dat. Liefs!

 • Nina

  27 oktober 2017 om 19:32

  Wat heerlijk dat jullie kunnen gaan en wat verdienen jullie dit!

  Heel veel plezier samen! ❤️☀️

 • Rico

  30 oktober 2017 om 22:18

  Gelukkig eindelijk goed nieuws. Het voorproeven kan nu echt beginnen!
  Enorm veel plezier in Thailand, maar dat gaat jullie zeker lukken met alle voorbereidingen! Dit is de start van een prachtige reis die jullie voor altijd met jullie mee zullen dragen. Het is jullie gegund, geniet met volle teugen van de tijd die na lang wachten eindelijk komen gaat.

  Rico en Faye

Populair op Travly