Doen in de Bay of Islands: een dagje varen met een zeilboot

Nieuw-Zeeland 18 februari 2019

Verlaten witte stranden, kraakhelder zeewater en groene, heuvelachtige eilanden. Niet het beeld wat het eerste in mij opkomt als ik denk aan Nieuw-Zeeland, maar dit veelzijdige land heeft het toch écht! In de Bay of Islands – gelegen in het noorden van het land – liggen 144 beeldschone eilandjes vlak voor de kust. Tel daar het zonnige klimaat bij op en je hebt een waar vakantieparadijs! 

Zo’n gebied kun je natuurlijk het beste ontdekken per boot! Het dorpje Paihia is de uitvalsbasis voor boottochtjes door de baai en vanaf hier stappen we in de ochtend aan boord van de She’s a Lady zeilboot. De zon schijnt, er staat een heerlijk briesje en we gaan een leuke dag tegemoet. Wij hebben er zin in!

Boottocht Bay of Islands - bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Onze schipper David begint met een korte veiligheidsbriefing en dan vertrekken we. Iedereen zoekt een plekje op de boot en we kijken heerlijk rustig naar het landschap waar we aan voorbij varen. David vertelt over de baai, over het zeilen en over Nieuw-Zeeland. Ook mogen we helpen met het hijsen van het zeil en zelfs aan het roer van de She’s a Lady staan. Echt leuk!

De tijd vliegt dan ook voorbij. Na ruim 1,5 uur varen komen we bij een prachtig verlaten eiland. Het water is blauw, het strand goudgeel en de heuvels groen. Op deze mooie plek hebben we 2 uurtjes de tijd om te doen waar we zin in hebben. Vanaf de boot springen we het water in. Verfrissend! We zwemmen naar het strand en lopen vervolgens eerst één van de heuvels op voor een uitzicht over het eiland en de omringende eilanden. De klim is nog best wel steil, maar het uitzicht overtreft onze verwachtingen. Wauw! Dit is echt een pareltje van een eiland. 

Dan is het tijd voor lunch op het strand. We worden verwend met een heel dik belegde sandwich, fruit en koekjes. Jummie! Ook op het eiland gaat de tijd sneller dan je zou willen en rond 13:45 uur is het tijd om terug naar de boot te gaan. Ronny gaat in de kajak met glazen bodem terug naar de zeilboot, ik kies voor het kleine motorbootje. ;-) In de middag zeilen we terug door de Bay of Islands richting Paihia. Onderweg spotten we ook nog schattige pinguïns! 

Een heerlijke dag dus! Ik snap wel dat de Bay of Islands zo’n geliefde (vakantie)bestemming is. Zonnig weer, prachtige eilandjes, kajakken, zwemmen, snorkelen, varen. Er is van alles te doen! Dat relaxte vakantiegevoel heb je hier binnen no time te pakken!

Onze tip: She’s a Lady Sailing Adventures

Als je een organisatie gaat zoeken om een boottour mee te doen door de Bay of Islands, kan het goed zijn dat het je even gaat duizelen. Er zijn zoveel aanbieders! De Bay of Islands is echt toeristisch en bij veel boottrips word je met tientallen andere mensen op een grote boot gestopt.

Highlights Nieuw-Zeeland - wat te doen in de Bay of Islands - tips voor backpackers

Wij kozen bewust voor een aanbieder met kleinere groepen. Daarnaast is de boottrip door de baai via She’s a Lady betaalbaar en maakten de reviews ons erg enthousiast. Onze keuze was snel gemaakt!

Waarom wij kozen voor She’s a Lady Sailing Adventures

  • Kleine groepen.
  • Goed verzorgde lunch is inclusief.
  • Op het eiland kun je kajakken, snorkelen, zwemmen en wandelen. Alle benodigdheden zijn aanwezig. (2 kajaks met transparante bodem, snorkelspullen)
  • Enthousiaste en kundige begeleiding
  • Betaalbare tour. Je betaalt 100 NZD (= €60) per persoon voor de zeiltrip.

Nu we de dag zelf ervaren hebben, kunnen we She’s a Lady Sailing Adventures alleen nog maar meer aanraden. Alles is goed geregeld, de dag is enorm afwisselend en David (de schipper) doet het echt zo leuk. Hij vertelt enthousiast over de Bay of Islands, het zeilen, hoe hij als kind op een zeilboot is opgegroeid en over Nieuw-Zeeland. Ook betrekt hij je bij het zeilen, maar alleen als je dat leuk vindt natuurlijk! De sfeer is ongedwongen, relaxt en vrolijk. Het is een dag waar wij met een grote glimlach op terug kijken.


Deze dag is mede mogelijk gemaakt door She’s a Lady Sailing Adventures. Deze samenwerking heeft de inhoud van dit blog op geen enkele wijze beïnvloed. Het is puur enthousiasme wat je leest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

Populair op Travly