De route van onze wereldreis

Ronny

Een maand of zeven geleden hadden Djura en ik een wild idee. Dat idee groeide in enkele weken uit tot een concreet plan en eind september hakten we de knoop door. We gaan op wereldreis! Dit idee is niet helemaal uit de lucht komen vallen. We droomden er al langer over om voor een langere periode op reis te gaan, maar op één of andere manier durfden we het maar niet aan. Nu wel! Afgelopen week bestelden we onze 'one-way-tickets' naar Bangkok. Benieuwd? Ik vertel je graag over ons plan!

Onze wereldreis zal ongeveer een jaar duren. Het kan een aantal maanden korter zijn, maar liever een paar maanden langer natuurlijk. We zien het wel! Verder staat er eigenlijk nog maar 1 ding vast; we starten in Bangkok. We boeken verder nog geen hostels of vluchten, want we willen ter plekke kunnen beslissen wat we gaan doen. Uiteraard hebben we wel het één en ander uitgezocht en een plan gemaakt zodat we ons niet gaan vervelen. ;-)

Zuidoost-Azië

We beginnen dus in Bangkok. We hebben nog niet heel veel backpack-ervaring, dus Thailand lijkt ons een goede eerste bestemming. Zo kunnen we daar een beetje wennen aan het backpacken, de hosteltjes en onze rugzak. Als we Thailand verkend hebben, gaan we door naar Laos. Dat zal heerlijk rustig en authentiek zijn vergeleken met het toch wel toeristische Thailand. We beginnen vrij noordelijk in Laos en zakken dan helemaal af naar het zuiden tot we aankomen bij onze derde bestemming; Cambodja. Wat moet dat een interessant land zijn! Als we Cambodja gezien hebben, steken we de grens over met Vietnam. Vanuit daar reizen we door het hele land tot we in Hanoi het vliegtuig pakken.

We zijn er nog niet helemaal aan uit of we dan naar Bangkok vliegen of nog een tussenstop maken in Myanmar. Dat zullen we ter plekke bedenken. Als we weer aankomen in Bangkok, gaan we in het zuiden van Thailand van het eilandleven genieten. Hier willen we een duikcursus gaan doen, spannend! Vervolgens gaan we door naar Maleisië en Singapore. We sluiten Zuidoost-Azië af met een bezoek aan Indonesië. We kijken nu al uit naar het heerlijke Indonesische eten. Voor het eerste deel van de reis denken wij ongeveer 5 maanden nodig te hebben.

Oceanië

In Oceanië trappen we af met een aantal maanden Australië. We willen in het noordelijke Darwin beginnen. Vanuit daar willen we met een campertje naar een highlight in het midden van Australië; Uluru. Vanuit Alice Springs rijden of vliegen we naar de noord-oost kust. Vanaf daar gaan we met de camper helemaal langs de oostkust naar het zuiden rijden. De ultieme roadtrip vol vrijheid! Vanuit Melbourne maken we de oversteek naar Nieuw-Zeeland waar we lekker gaan hiken in het rauwe landschap.

Misschien gaan we wel eventjes werken in Australië. We willen in ieder geval 3,5 maand Oceanië ontdekken. Als we gaan werken, zullen we langer in Oceanië zijn. Het voordeel van een aantal weken gaan werken is dat dat het seizoen in Patagonië ten goede zal komen.

Zuid-Amerika

Als het weer het toelaat, landen we in het zuiden van Chili. Anders zullen we op Santiago vliegen. Vervolgens gaan we helemaal noordelijk door het langste land van de wereld. Van de besneeuwde bergtoppen tot de droogste woestijn ter wereld! Daar steken we de grens met Bolivia over. Als we de highlights van Bolivia bezocht hebben, gaan we naar het land van de Inca's; Peru. Er staat niet veel vast tijdens onze reis, maar een bezoek aan Machu Picchu in ieder geval wel! Na Peru staat Colombia op de planning. Nu komen we bij een nog erg onzeker deel van de reis. Misschien gaan we dan nog naar Panama of Nicaragua. In één van deze landen zal onze wereldreis helaas ten einde komen. We verwachten over het derde deel ongeveer 4 maanden te doen.

Dat klinkt niet verkeerd hè? Het is de eerste keer dat we zo'n grote reis gaan ondernemen. We kijken er enorm naar uit. We tellen de maanden, weken en soms zelfs dagen tot ons vertrek op 13 november! Weet jij nog plekken die we absoluut niet mogen overslaan?

Lees hoe onze wereldreis was

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Waarom willen wij zo graag op wereldreis?

Waar gaat je wereldreis naartoe? ;-)

Indonesië+1

Persoonlijke update vanuit Bali

Een terugblik op 2018

Vietnam

Wat kost reizen in Vietnam?

Laos

Wat kost reizen in Laos?

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen