Waar gaat je wereldreis naartoe? ;-)

Djura

Oke, je hebt de knoop doorgehakt en besloten om op wereldreis te gaan. Je hebt er enorm veel zin in, maar waar begin je vervolgens? Volgens mij is het slim (én leuk) om te beginnen met het in grote lijnen bepalen van je route. Op basis daarvan kun je namelijk verder met de volgende voorbereidingen, zoals het opstellen van een budget en het regelen van visa.

Landen & werelddelen

Welke landen staan er sowieso op je bucketlist? Daar moet je in ieder geval naartoe natuurlijk! Slim om eens een wereldkaart uit te printen en lekker te cirkelen en te strepen. Als je dan grofweg hebt bepaald waar je naartoe zou willen, dan is het goed om nog eens te kijken naar afwisseling binnen je wereldreis. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om in één jaar naar Azië, Australië en Zuid-Amerika te gaan. We verwachten zo lekker veel afwisseling te hebben, omdat het echt drie andere werelden zijn. Daarnaast is het goed om een idee te hebben of je plannen haalbaar zijn. Een jaar klinkt lang, maar vliegt voorbij. Het zou zonde zijn als je aan de laatste bestemmingen niet toe komt, omdat je bijvoorbeeld maar een jaar weg kan blijven of doordat je geld op is. Ten slotte raden we je aan om na te denken of je route praktisch is. Hoe meer je moet vliegen, hoe hoger de kosten van je wereldreis worden natuurlijk. ;-)

Wereldticket vs. losse tickets

Het kopen van een wereldticket is vaak voordeliger dan het boeken van losse tickets. Bij een wereldticket koop je 1 ticket waarbij je start vanaf Schiphol en zo naar verschillende steden vliegt. Er is inmiddels een divers aanbod met tal van combinaties aan bestemmingen. Zo vind je bijvoorbeeld bij Kilroy en bij WTC.nl een groot aanbod aan wereldtickets. Als jouw gewenste bestemmingen niet passen binnen zo’n wereldticket, dan kun je een offerte op maat opvragen. Vergelijk altijd wel even of je dan goedkoper uit bent dan met losse tickets!

Voor onze wereldreis hebben wij bewust gekozen voor het boeken van losse tickets. Het nadeel van een wereldticket is namelijk dat je maximaal 1 jaar weg bent en je legt direct de vluchtdata vast. Dit kun je naderhand wijzigen, maar wel tegen extra kosten. Wat wij heel belangrijk vinden in onze wereldreis is de vrijheid om te doen waar we zin in hebben. Ergens langer blijven, toch een andere route kiezen, het kan allemaal als je vooraf niets boekt. Om die reden hebben wij niet gekozen voor een wereldticket. Wij boeken enkel onze heenvlucht naar Bangkok en vanaf daar zien we wel verder. Je loopt hiermee natuurlijk wel het risico dat je meer geld kwijt bent, maar daar koop je een hoop vrijheid voor! Uiteraard is het goed om naar jouw persoonlijke situatie te kijken en wat hierin het beste past.

Onze route

Voorafgaand aan onze wereldreis zijn we geweest in China, Hongkong, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Wij vinden Azië echt fantastisch en zullen dan ook veel landen op dit continent bezoeken. We starten in Thailand en maken dan een rondje in Zuid Oost Azië door Cambodja, Vietnam en Laos. Vervolgens gaan we verder naar het zuiden van Thailand en steken we de grens over naar Maleisië. Vanuit hier vliegen we naar Indonesië en zullen we Java, Bali en Lombok bezoeken. Dan gaan we naar Australië en Nieuw-Zeeland. Onze wereldreis eindigen we in Zuid-Amerika. We willen hier Chili, Bolivia, Peru en Colombia bezoeken.

We hebben er superveel zin in! Hoe heb jij jouw wereldreis route bepaald?

Lees alles over onze wereldreis

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Vietnam

Wat kost reizen in Vietnam?

Laos

Wat kost reizen in Laos?

Maleisië

Wat kost reizen in Maleisië?

Indonesië

De leukste route voor een reis naar Bali

Indonesië

Wat kost reizen in Indonesië?

Sri Lanka

De ultieme route voor je reis door Sri Lanka

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen