7 anti-verveeltips voor reislustige thuisblijvers

Djura

De laatste weken zijn we allemaal veel in huis te vinden. De verveling begint nu wel toe te slaan moet ik bekennen! En onze reisdrang groeit met de dag. Lastig! Om toch vanuit huis een beetje bezig te kunnen zijn met reizen, geven we je 7 tips wat te doen als reislustige thuisblijver!

Ons favoriete tv-programma over reizen

Eén van de allerleukste tv-programma's over reizen komt van Belgische bodem. Wij zijn echt gek op Reizen Waes. In dit programma bezoekt Tom Waes bijzondere bestemmingen, zoals Groenland, Azerbeidzjan, Albanië en Paraguay. Prachtige landschappen, aparte tradities en veel humor, het komt allemaal voorbij bij Reizen Waes. Alle afleveringen van de 4 seizoenen staan online op de website vrt.be. Terugkijken maar!

Into the Wild

Als je dan toch voor de buis zit, laten we dan ook een reisfilm tippen. Into the Wild is een film uit 2007, maar is wat ons betreft nog steeds een topper onder de reisfilms. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal waarbij Chris McCandless breekt met het gewone leven en voor onbepaalde tijd rondzwerft. Tijdens zijn reis ontmoet hij geweldige mensen en uiteindelijk trekt hij naar het oogverblindend mooie Alaska. Een aanrader!

Ben je meer een lezer dan een film kijker? Voordat de film uitkwam, is er een boek geschreven over dit bijzondere verhaal. Je mist bij het boek helaas wel de prachtige muziek van Eddie Vedder. ;-)

Maak een fotoboek van je laatste reis

Wedden dat je al vaak hebt gedacht: "Van mijn laatste reis moet ik echt nog een keer een fotoboek maken", maar dat het er nog steeds niet van is gekomen? Nu is de ideale tijd om dat fotoboek alsnog te maken. Door het uitzoeken van de foto's haal je leuke herinneringen op en als je uiteindelijk je fotoboek binnen hebt, heb je echt iets tastbaars om terug te kijken op je reis. Wij maakten 3 fotoboeken van onze wereldreizen en zijn nog steeds enorm blij dat we dat gedaan hebben!

Inspirerende verhalen bij Floortje

In het programma Floortje (terug) naar het einde van de wereld komt het ene na het andere inspirerende verhaal voorbij. Floortje Dessing bezoekt mensen die letterlijk of figuurlijk aan het einde van de wereld wonen. Vaak zijn dit mensen die het normale leven overboord hebben gegooid en hebben gekozen voor een andere levensstijl. In afzondering, in de natuur of rondreizend. Erg inspirerend!

Op NPO Start kun je alle afleveringen van Floortje naar het einde van de wereld en Floortje terug naar het einde van de wereld terugkijken.

Volg live een safari in Zuid-Afrika

Even het idee hebben dat je vanuit een jeep in Afrika wildlife aan het spotten bent? Ga dan tussen 6:00 en 9:00 uur of 15:30 en 18:30 uur naar WildEarth.tv en waan je in de Afrikaanse wildernis!

Kook wereldse gerechten

Reizen is niet alleen mooie plekken bezoeken, het is ook de lokale keuken ontdekken! En natuurlijk kun je in deze tijden ook zelf aan de slag om een heerlijke Indonesische rendang, Thaise curry of Peruaanse ceviche te maken. Inspiratie en recepten nodig? Check het kookboek Reishonger van Sabine Koning!

De beste natuurdocumentaires

Hou je van natuurdocumentaires, dan moet je ook zeker de documentaireseries van de BBC zien. In Planet Earth en Blue Planet neemt David Attenborough je mee naar het leven van wilde dieren in oceanen, jungles en savannes over de hele wereld. De beelden zijn echt fenomenaal. Van beide series zijn twee seizoenen gemaakt en de dvd-boxen zijn o.a. te koop bij bol.com. Blue Planet II is ook terug te kijken via NPO Start Plus trouwens!

Een andere tip voor liefhebbers van natuurdocumentaires is Seven worlds, one planet. Alle afleveringen zijn terug te kijken via NPO Start als je het Plus abonnement hebt.

Hopelijk kun je met deze tips de verveling tegen gaan en je reisdrang een klein beetje stillen. Laten we met zijn allen duimen dat we over een tijdje weer op een veilige manier de wereld mogen ontdekken!

Doe meer inspiratie op

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Zomervakantie in tijden van corona: deze Europese landen laten toeristen toe

Onze 10 best gelezen blogs van 2019

De 10 beste reisbestemmingen voor 2020

De top 10 reislanden voor 2019

8 ultieme vakantiebestemmingen voor natuurliefhebbers in Europa

Dit zijn de tofste carnavals ter wereld

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen