Zomervakantie in tijden van corona: deze Europese landen openen binnenkort hun grenzen

België +10 20 mei 2020

Een hele tijd leek het erop dat we door de uitbraak van het coronavirus niet voorbij de Nederlandse grenzen zouden komen deze zomer, maar dit begint nu toch iets te veranderen. Verschillende Europese landen hebben aangekondigd de grenzen binnenkort te openen voor toeristen. Op dit moment geldt er vanuit onze overheid een negatief reisadvies voor alle landen, maar vanaf 15 juni verandert dit waarschijnlijk voor meerdere Europese landen. Wij zetten de ontwikkelingen per land op een rij!

Let op: nu nog code oranje!

Houd er rekening mee dat onze overheid het op dit moment sterk afraadt om naar het buitenland te gaan als het niet noodzakelijk is. Voor bijna alle landen is het reisadvies van de Rijksoverheid aangepast naar code oranje sinds de uitbraak van het virus. De verwachting is dat de overheid binnenkort meer duidelijkheid gaat geven of dit reisadvies aangepast gaat worden. De verwachting is dat Nederland, net zoals de Duitse overheid, hun inwoners weer groen licht geeft voor diverse bestemmingen in Europa.

Update 2 juni – Reisadvies wordt aangepast vanaf 15 juni voor Schengenlanden

Yes, zojuist heeft de overheid bekend gemaakt het reisadvies voor landen in het Schengengebied (bijna alle EU-landen en IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein) het reisadvies vanaf 15 juni wordt aangepast van oranje naar geel! Een geel reisadvies betekent dat je kunt reizen, maar wel bedacht moet zijn op bepaalde risico’s. Ook hoef je na je vakantie in één van deze landen bij terugkomst in Nederland niet meer 2 weken in quarantaine. Een vakantie in Europa wordt dus toch mogelijk!

Voor landen die (nog) geen Nederlandse toeristen willen ontvangen of waar een verplichte quarantaine geldt, zoals Denemarken en het Verenigd Koninkrijk, blijft het reisadvies voorlopig nog zoals het nu is. Dus enkel noodzakelijke reizen. Dit geldt ook voor Turkije en Marokko.

Update 3 juni – Belangrijkste nieuws uit de persconferentie van Rutte

Zojuist heeft onze minister-president bekend gemaakt dat het reisadvies vanaf 15 juni voor 12 Europese landen van oranje naar geel zal veranderen. Een geel reisadvies betekent dat je naar dit land kunt reizen, maar wel oplettend moet zijn i.v.m. risico’s. De overheid kijkt met name naar de huidige situatie in de landen qua verspreiding en maatregelen om te bepalen of een land een positief reisadvies krijgt. Zo blijven Zweden en het Verenigd Koninkrijk vooralsnog nog een negatief reisadvies houden. Ook als Nederlandse toeristen niet welkom zijn, zoals in Denemarken het geval is, blijft het reisadvies oranje.

Mark Rutte benadrukte tevens dat je op eigen risico op vakantie gaat en dat de situatie in een regio of land in een korte tijd kan veranderen. Als er ineens een uitbraak is, kan een gebied of land weer een oranje reisadvies krijgen. Kom je terug van een land waar een negatief reisadvies geldt, dan moet je 2 weken thuis in quarantaine. Ook heeft Rutte aangegeven dat er niet gerepatrieerd zal worden. Denk dus goed na voordat je een reis plant of boekt en lees je goed in!

Reizen naar landen buiten het Schengengebied blijft voorlopig een no-go. Daarvoor zullen we nog wat meer geduld moeten hebben! ;-)

Voor meer informatie over de reisadviezen ga je naar nederlandwereldwijd.nl.

Wij willen graag benadrukken dat we met dit blog je niet willen aanmoedigen om op vakantie te gaan deze zomer. Dat is en blijft een persoonlijke afweging. Een keuze die je zelf moet maken. Wij willen je enkel informeren over de ontwikkelingen en mogelijkheden, zodat je op de hoogte bent en blijft. We zullen dit blog de komende tijd daarom geregeld bijwerken.

Laatste update: 3 juni 2020

Hervatten van vluchten

Naar landen als Duitsland, Italië, Slovenië, Oostenrijk en Kroatië zou je met de auto op vakantie kunnen, maar voor bijvoorbeeld IJsland, Portugal en Griekenland is dit niet haalbaar. Of je naar deze landen kunt reizen is daarom ook afhankelijk van het wel of niet gaan van vluchten. De afgelopen tijd hebben veel vliegmaatschappijen hun vliegtuigen grotendeels of zelfs helemaal aan de grond gehouden. En als er al gevlogen wordt, dan gelden er allerlei veiligheidsmaatregelen, zoals mondkapjes. Lees je dus goed in!

 • Transavia heeft alle vluchten t/m 3 juni geannuleerd. Vanaf 4 juni wordt er weer gevlogen op 6 bestemmingen en dit aantal wordt stap voor stap uitgebreid. Inmiddels is er een lijst met bestemmingen bekend gemaakt waar vanaf half juni weer op gevlogen zal gaan worden. Het is verplicht om tijdens de vlucht een mondkapje te dragen. Meer info vind je hier.
 • Ryanair hervat 40% van hun vluchten vanaf 1 juli. Er gelden extra veiligheidsmaatregelen. Lees hier meer.
 • KLM vliegt volgens een basisdienstregeling t/m 3 juli. Dit betekent dat slechts 5% tot 10% van de gebruikelijke vluchten worden uitgevoerd. Daarnaast is het dragen van een mondkapje tijdens de vlucht verplicht. Meer info vind je hier.
 • Easyjet heeft de afgelopen weken (bijna) alle vluchten geannuleerd, maar gaat de komende tijd een deel van de vluchten weer uitvoeren. Ze bekijken het vluchtschema per week. Je vindt hier meer informatie over het beleid van Easyjet rondom het coronavirus.
 • TUI Fly annuleert alle reizen t/m 18 juni. Vanaf 1 juli gaat er weer gevlogen worden op Mallorca, Gran Canaria en Tenerife. Meerdere bestemmingen zullen worden toegevoegd. Lees hier meer.
 • Air France laat slechts een klein deel van de geplande vluchten doorgaan. De verwachting is dat ze in juni het aantal vluchten gaan uitbreiden tot ongeveer 15% van de normaal geplande vluchten. Het dragen van een mondkapje is verplicht aan boord. Meer info vind je hier.
 • Lufthansa houdt een groot deel van de vliegtuigen aan de grond, maar verwacht het aantal vluchten in juni weer wat uit te kunnen breiden. Lees hier meer over het vluchtschema en voorzorgsmaatregelen aan boord.

Naar welke landen kun je op vakantie deze zomer?

Sommige landen hebben hun grenzen volledig gesloten tijdens een lockdown, terwijl andere landen de grenzen nog gedeeltelijk open hebben gehouden. Voor het Schengengebied (bijna alle EU-landen en IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein) geldt dat reizigers van buiten het Schengengebied sowieso niet toegelaten worden. Binnen de landen van het Schengengebied lijkt vanaf juni weer wat mogelijk qua toerisme.

Houd er rekening mee dat de aangekondigde mogelijkheden ook zomaar weer kunnen veranderen als de situatie rondom het coronavirus verandert. Als er in een land plotseling toch een flinke stijging is van het aantal besmettingen, dan is de kans groot dat er opnieuw strenge maatregelen genomen worden en toeristen niet (meer) welkom zijn. Op vakantie gaan deze zomer is dus niet helemaal zonder risico.

Bekijk direct de mogelijkheden voor toerisme in:

België

Waarschijnlijk openen de grenzen vanaf 15 juni

In België zijn verregaande maatregelen genomen om de uitbraak van het coronavirus te controleren. Eén van deze maatregelen was het sluiten van de grenzen. Op dit moment is België in fase 2 van de versoepeling van de maatregelen en worden scholen, culturele bezienswaardigheden en trekpleisters in de natuur (bijvoorbeeld dierentuinen) onder strenge voorwaarden (gedeeltelijk) geopend.

Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer de grenzen (deels) geopend zullen worden. Wat we wel weten is dat de volgende fase op zijn vroegst op 8 juni zal starten. Heel voorzichtig wordt er gesproken over het ontvangen van toeristen vanaf 15 juni.

Update 3 juni – Belgische grens open vanaf 15 juni

Vandaag is bekend gemaakt dat de Belgische grens inderdaad geopend zal worden vanaf 15 juni voor inwoners van EU-landen en Britten. Ook past onze overheid het reisadvies voor o.a. België aan vanaf 15 juni, dus een vakantie in België behoort tot de mogelijkheden!

Vlag België
Alles overBelgië

Frankrijk

Waarschijnlijk vanaf 15 juni open voor toerisme

In Frankrijk worden mondjesmaat hotels, restaurants en campings geopend, maar tot nu toe wel alleen voor binnenlands toerisme. Eind mei gaat de Franse regering de balans opmaken en wordt er waarschijnlijk meer duidelijk of en wanneer de grenzen open gaan voor buitenlands toerisme. De Franse staatssecretaris heeft aangegeven goede hoop te hebben dat de grenzen deze zomer open kunnen voor buitenlandse toeristen. Fingers crossed!

Update 28 mei – Frankrijk opent grenzen vanaf 15 juni

Zojuist maakt NOS bekend dat Frankrijk de grenzen opent voor toeristen van binnen de EU vanaf 15 juni. Uiteraard enkel als de gezondheidssituatie het ook dan nog toelaat. Een vakantie in Frankrijk lijkt dus toch mogelijk deze zomer!

Vlag Frankrijk
Alles overFrankrijk

Duitsland

Vanaf 15 juni open voor toerisme

Ook Duitsland had strenge maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in te dammen. Doordat het aantal nieuwe besmettingen de afgelopen tijd is afgenomen, worden maatregelen beetje bij beetje versoepeld. Dat geldt ook voor de grenscontroles. Op dit moment worden er beperkt grenscontroles uitgevoerd aan de grens tussen Nederland en Duitsland. Je zou Duitsland dus mogen inreizen, maar de Nederlandse overheid geeft ook voor Duitsland nog steeds code oranje als reisadvies. De verwachting is dat ook de Duitse grens met Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk geopend wordt vanaf 15 juni voor buitenlands toerisme. Vanaf 15 juni kun je dus weer als buitenlandse toerist in Duitsland vakantie vieren!

Sommige Duitse deelstaten zijn zelfs nu al open voor vakantiegangers. Dat geldt voor de grens met de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de delen van de Eifel en het Sauerland die in Noordrijn-Westfalen liggen. Daar ontvangen ze weer langzaamaan buitenlandse toeristen. Een verblijf in hotels en vakantieparken is daar sinds 18 mei voor EU-burgers weer toegestaan.

Vlag Duitsland
Alles overDuitsland

Kroatië

Waarschijnlijk vanaf 15 juni open voor toerisme

De economie in Kroatië is voor een groot deel afhankelijk van toerisme en de uitbraak van het virus is in Kroatië beperkt gebleven. Er werd in Kroatië dan ook al vrij snel gesproken over het openen van de grenzen voor toeristen. Eerst zou dit met een zogenaamd ‘covid-19 paspoort’ zijn, maar het lijkt erop dat Kroatië daar vanaf ziet en dat je als toerist vanaf 15 juni welkom bent in het land. Zorg wel dat je vooraf dit formulier online invult!

Vlag Kroatië
Alles overKroatië

Slovenië

Vanaf 31 mei open voor toerisme van EU-burgers

Slovenië heeft het aantal corona besmettingen opvallend laag kunnen houden en verwelkomt vanaf 31 mei toeristen uit de EU. Scholen, hotels, winkels en restaurants zijn geopend, maar er gelden wel maatregelen. Houd er wel rekening mee dat je met de auto via Duitsland en Oostenrijk moet rijden en dat zij de grenzen waarschijnlijk vanaf 15 juni pas openen.

IJsland

Waarschijnlijk vanaf 15 juni open voor toerisme, wel met coronatest bij aankomst

In IJsland hebben ze de verspreiding van het coronavirus goed onder controle. Op dit moment zijn er slechts 13 actieve besmettingen. Waarschijnlijk krijgen toeristen van binnen het Schengengebied vanaf 15 juni bij aankomst in IJsland een keuze: 14 dagen in quarantaine of je laat je testen op covid-19 en installeert de officiële corona app.

Italië

Vanaf 3 juni open voor toerisme

Italië is hard getroffen door het coronavirus, maar heeft de laatste weken toch versoepelingen doorgevoerd. Ook zijn er richtlijnen opgesteld waaraan accommodaties moeten voldoen voordat zij toeristen mogen ontvangen en zijn enkele campings sinds 22 mei open voor binnenlandse toeristen. Vanaf 3 juni opent Italië de grenzen gaan voor Europese toeristen. Echter gaan de grenzen met Duitsland en Oostenrijk pas vanaf 15 juni open, dus als je met de auto naar Italië reist, zul je pas vanaf half juni kunnen gaan.

Update 27 mei – Easyjet gaat weer vliegen naar Italië vanaf 15 juni

Easyjet heeft aangekondigd de vluchten naar Italië te hervatten vanaf 15 juni. Ze gaan vanaf die datum weer vliegen op 8 Italiaanse bestemmingen, namelijk Milaan, Palermo, Catania, Bari, Lamezia Terme, Napels, Olbia and Cagliari.

Vlag Italië
Alles overItalië

Griekenland

Vanaf 15 juni open voor toerisme, maar met verplichte coronatest en quarantaine. Vanaf 1 juli vervalt waarschijnlijk de quarantaineplicht en coronatest.

Nog zo’n fijne vakantiebestemming in Europa: Griekenland! Op dit moment mogen inwoners van o.a. Nederland Griekenland niet in en geldt voor alle personen die arriveren in Griekenland een verplichte quarantaine van 14 dagen. In juni worden maatregelen steeds meer versoepeld en de verwachting is dat het vanaf 1 juli mogelijk is om weer toeristen te ontvangen vanuit de EU, het Schengengebied en Israël. Wellicht dat de grenzen op 15 juni alweer open gaan voor toerisme, maar dan kunnen internationale vluchten waarschijnlijk enkel nog op Athene vliegen en niet op de eilanden. Vanaf 1 juli zou je ook weer met het vliegtuig moeten kunnen arriveren op de eilanden en zou de quarantaine verplichting vervallen.

Update 29 mei – Griekenland opent grenzen, maar niet voor Nederlanders

Zojuist is bekend gemaakt dat Griekenland de grenzen opent voor toeristen vanaf 15 juni voor inwoners van 29 landen. Helaas zit Nederland hier (nog) niet bij. De lijst zal de komende tijd regelmatig herzien worden en er worden landen toegevoegd op basis van de beperking van de verspreiding van corona in dat land.

Update 31 mei – Toch Nederlanders welkom, wel met coronatest en quarantaineplicht

Het blijkt dat Griekenland niet op basis van nationaliteit reizigers wel of niet mag toelaten en daarom is bovenstaande aanpak wat aangepast. Vanuit Nederland mag je vanaf 15 juni naar Griekenland reizen, maar je moet je wel laten testen op het coronavirus bij aankomst. Blijkt de test positief, dan moet je 2 weken in begeleide quarantaine. Als uit de test blijkt dat je het coronavirus niet hebt, dan moet je 1 week zelfstandig in isolatie. Dit wordt overigens verder niet gecontroleerd…

Deze maatregel geldt vooralsnog t/m 30 juni. Wat bijzonder is aan deze regel is dat dit geldt voor reizigers die arriveren vanuit een Nederlands vliegveld, uitgezonderd het vliegveld in Groningen. Deze regio wordt blijkbaar niet als risicogebied bestempeld. Ook als je vanuit Duitsland op het vliegtuig naar Griekenland stapt, geldt de verplichte coronatest en quarantaine niet. Lees meer op de site van NOS.

Zoals het er nu uit ziet gaan vanaf 1 juli alle vliegvelden van Griekenland weer open en komt de verplichte coronatest en quarantaine te vervallen. Er wordt dan enkel nog op basis van een steekproef gecontroleerd op corona bij aankomst.

Vlag Griekenland
Alles overGriekenland

Oostenrijk

Vanaf 15 juni open voor toerisme

Oostenrijk heeft inmiddels de horeca weer geopend en vanaf 29 mei mogen ook hotels en campings weer gasten ontvangen. Tot 15 juni kun je alleen nog maar de grens over als je op doorreis bent of een andere, belangrijke reden hebt. Vanaf 15 juni zijn buitenlandse toeristen welkom in Oostenrijk.

Vlag Oostenrijk
Alles overOostenrijk

Portugal

Waarschijnlijk deze zomer open voor toerisme, geen exacte datum bekend

In vergelijking met buurland Spanje is het aantal besmettingen in Portugal beperkt gebleven. Met de nodige aanpassingen zijn inmiddels restaurants weer geopend en mogen ook hotels stapsgewijs gasten verwelkomen. Naar verwachting is alles weer open in juli en kun je deze zomer als toerist naar Portugal. Een exacte datum is nog niet bekend en natuurlijk ben je ook afhankelijk van het vliegverkeer. Het luchtruim is overigens wel gewoon open voor EU-lidstaten, behalve vanuit Spanje en Italië. Ook Transavia heeft aangekondigd vanaf 4 juni weer op enkele bestemmingen in Portugal te gaan vliegen. Het lijkt er dus op dat je deze zomer naar Portugal op vakantie kunt!

Vlag Portugal
Alles overPortugal

Spanje

Waarschijnlijk vanaf 1 juli open voor toerisme

Spanje heeft lang in een strikte lockdown gezeten en is nu bezig met versoepeling van de maatregelen. Ook hotels worden beetje bij beetje geopend. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer buitenlandse toeristen weer welkom zijn in Spanje. Premier Sanches heeft gezegd dat de grenzen in ieder geval nog tot 7 juni dicht zullen blijven, maar dat hij ernaar streeft om in juli te kunnen starten met het ontvangen van buitenlandse toeristen. Nog even wachten tot er meer duidelijkheid komt dus.

Update 27 mei – Spanje open voor toerisme vanaf 1 juli

Premier Sanchez heeft 1 juli genoemd als datum waarop Spanje de grenzen opent voor buitenlandse toeristen!

Vlag Spanje
Alles overSpanje

Verenigd Koninkrijk

Grenzen open vanf 8 juni, wel 14 dagen verplicht in quarantaine

In het Verenigd Koninkrijk leeft de bevolking in een strenge lockdown, waarbij men slechts 1 keer per dag naar buiten mag. In eigen land zijn geen mogelijkheden voor toerisme of recreatie, laat staan voor buitenlanders. Iedereen die het Verenigd Koninkrijk in komt, moet 14 dagen in quarantaine. Op dit moment lijkt het erop dat een vakantie in Engeland, Ierland of Schotland er niet in zit deze zomer.

Update 3 juni – Verenigd Koninkrijk opent grenzen vanaf 8 juni, maar wel verplicht in quarantaine

Het Verenigd Koninkrijk zet vooralsnog vooral in op binnenlands toerisme. Wel openen de grenzen weer vanaf 8 juni, maar iedereen die het land inreist moet 14 dagen na aankomst in quarantaine. Niet ideaal voor vakantiegangers natuurlijk! Ook blijft het reisadvies voorlopig nog negatief door deze verplichte quarantaine.

Turkije

Nog geen duidelijkheid m.b.t. toerisme

In Turkije werken ze op dit moment aan een pakket van voorzorgsmaatregelen die hotels en resorts moeten nemen, voordat zij eventueel weer buitenlandse toeristen mogen ontvangen. Er is nog geen officiële uitspraak gedaan over het ontvangen van toeristen.

Update 3 juni – Vluchten uit Nederland vanaf 20 juni welkom in Turkije

Vandaag heeft de Turkse overheid bekend gemaakt dat vluchten vanuit Nederland weer welkom zijn vanaf 20 juni. Meer details over het toestaan van buitenlandse toerisme worden binnenkort verwacht. Het reisadvies voor Turkije wordt voorlopig nog niet aangepast en blijft vooralsnog dus nog negatief. Uiteraard kan dit de komende tijd veranderen, maar op dit moment wordt reizen naar Turkije afgeraden door onze overheid.

Vlag Turkije
Alles overTurkije

Noorwegen

Voorlopig geen mogelijkheden voor toerisme

Ook Noorwegen laat op dit moment geen toeristen toe. Enkel Noorse burgers en mensen met een werk- of verblijfvergunning kunnen het land in. Iedereen die inreist moet 10 dagen in quarantaine. Tot nu toe lijkt het erop dat deze maatregelen in ieder geval tot 20 juli van kracht blijven, alhoewel er wel gesproken wordt over een ‘reisbubbel’ tussen Scandinavische landen. Maar nog niks is zeker en voor ons is er in elk geval nog geen vooruitzicht op een vakantie in Noorwegen deze zomer. Je vindt meer informatie op Visit Norway.

Denemarken

Pas na de zomer mogelijkheden voor toeristen uit Nederland

Ook Denemarken heeft de grenzen gesloten om de verspreiding van het virus te remmen. Vanaf 25 mei worden de mogelijkheden voor inreizen iets verruimd, maar regulier toerisme is dan nog niet mogelijk. Zo mogen enkel inwoners van Finland, Noorwegen, Zweden en IJsland naar Noorwegen reizen en dan ook enkel als je daar een vakantiehuis hebt, je opa, oma of partner / verloofde in Denemarken wonen of als het een zakenreis is. Op 29 mei wordt er als het goed is meer bekend gemaakt over vervolgstappen. Op Visit Denmark vind je de laatste updates.

Update 29 mei – Deze zomer geen toeristen uit Nederland

Vanaf 15 juni zijn toeristen uit Noorwegen, IJsland en Duitsland welkom in Denemarken. Voor toeristen uit o.a. Nederland en het Verenigd Koninkrijk blijft de grens deze zomer nog dicht.

Zweden

Mogelijkheden voor toerisme, wel negatief reisadvies

Zweden volgt een ander coronabeleid dan veel andere landen en heeft minder beperkingen opgelegd. Als inwoner van een EU-land, Zwitserland, IJsland, het Verenigd Koninkrijk, Liechtenstein of Noorwegen mag je Zweden in en je hoeft daarbij niet verplicht in quarantaine. Er gelden wel maatregelen en beperkingen in Zweden, dus lees je vooraf goed in. En realiseer je: onze overheid heeft een negatief reisadvies afgegeven, ook voor Zweden. Ga je dus toch naar Zweden, dan moet je bij terugkomst in Nederland 14 dagen thuis in quarantaine.

Wat ga jij doen deze zomer?

Of en waarheen we op vakantie kunnen deze zomer, blijft dus voor veel bestemmingen een tikkeltje onzeker. Wij hebben onze vakantie naar IJsland iets uitgesteld naar half juni, zodat er nog een kansje is dat we toch kunnen gaan. Na eerst meer dan een jaar wereldreizen, snakken wij nu echt wel naar een trip naar het buitenland moet ik bekennen! Wat zijn jouw plannen deze zomer? Als het eenmaal kan, ga je dan vakantie vieren in het buitenland? Of blijf je sowieso in Nederland?

Disclaimer: We doen ons best om deze informatie zo accuraat en up to date mogelijk te houden. Travly is niet aansprakelijk voor onjuiste of onvolledige informatie. Verdiep je voor vertrek altijd in de maatregelen en veiligheidsrisico’s van je vakantiebestemming. Op www.nederlandwereldwijd.nl vind je uitgebreide informatie over de reisadviezen en risico’s per land.

Bronnen:

 • https://www.nederlandwereldwijd.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/reisadvies-reis-alleen-naar-het-buitenland-indien-noodzakelijk
 • https://crisiscentrum.be/nl/news/afbouw-opstart-van-fase-2-vanaf-18-mei
 • https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-frankrijk
 • https://www.land.nrw/de/wichtige-fragen-und-antworten-zum-corona-virus
 • https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a
 • https://www.covid.is/sub-categories/tourists
 • http://www.visitgreece.gr/en/home/about_covid_19
 • https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reisadvies-portugal
 • https://www.brusselstimes.com/all-news/belgium-all-news/111705/belgium-wants-to-open-its-borders-by-15-june/
 • https://www.lonelyplanet.com/articles/spain-reopens-to-tourists
 • https://www.wantedinmilan.com/news/easyjet-to-resume-flights-to-italy-on-15-june.html
 • https://nos.nl/artikel/2335949-vakanties-naar-meeste-europese-landen-vanaf-15-juni-weer-mogelijk.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

Populair op Travly