De 10 beste reisbestemmingen voor 2020 | Volgens Lonely Planet

Djura

Ieder jaar discussiëren de auteurs, bloggers en redacteurs van Lonely Planet er flink op los. Want wat zijn nu de mooiste, interessantste of bijzonderste bestemmingen om te bezoeken in 2020? Hierbij het resultaat: de top 10 reislanden die je op je wensenlijstje kunt zetten voor volgend jaar! Enne, er staan ook toffe bestemmingen in het lijstje in Europa of net daarbuiten. Je hoeft dus echt niet per se ver van huis te gaan om mooie en bijzondere plekken te zien!

1. Bhutan - onbekend maar niet onbemind

Echte reisfanaten hebben waarschijnlijk al eens gehoord over Bhutan. Verscholen in de Himalaya ligt dit bijzondere land waar men leeft volgens eeuwenoude tradities en tegelijkertijd zich langzaam aanpast aan de moderne tijd. De serene sfeer, imposante bergen, vriendelijke bevolking en boeddhistische bouwwerken zullen een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat Bhutan overspoeld zal worden door toeristen, want je komt enkel het land in als je een georganiseerde reis boekt waarvoor je zo'n 200 dollar per persoon per dag betaalt. Maar volgens Lonely Planet is Bhutan dat geld dubbel en dwars waard!


2. Engeland - rauwe natuur & bruisende steden

Wandel langs de ruige kustlijnen, eet de lekkerste fish and chips en geniet van de bruisende steden. Dit is zomaar een greep uit wat Engeland allemaal te bieden heeft! Met het onlangs geopende England Coast Path wordt het nog leuker om te wandelen langs de schitterende stranden, imposante kliffen en verlaten vuurtorens. Met een lengte van bijna 3.000 kilometer is dit pad ongeëvenaard in de hele wereld!


3. Macedonië - de verrassing van de Balkan

De mix van prachtige natuur en culturele en historische bezienswaardigheden maken Macedonië een heerlijke bestemming binnen Europa. Het landschap bestaat uit bergen, meren en bossen. Tel daar een boeiende historie, lieflijke dorpen en gastvrije mensen bij op en je hebt de ingrediënten voor een fantastische vakantie te pakken. Nog een pluspunt: het is in Macedonië erg goedkoop!


4. Aruba - duurzaam ontspannen

Naast de oogverblindend mooie stranden met wuivende palmbomen, het scala aan activiteiten en de Caribische vibe wordt Aruba door Lonely Planet gecomplimenteerd voor zijn verbeteringen op het gebied van duurzaamheid. Er wordt hard gewerkt aan een wet die eenmalig te gebruiken plastic verbiedt en ook zonnebrand dat het koraal vernietigt wordt uit den boze. Bezoek tijdens een vakantie op Aruba overigens zeker ook San Nicolas, ofwel Sunshine City, om de mooiste street art te bewonderen.


5. Swaziland - piepklein land vol avontuur

Het kleine Swaziland wordt nog ontzettend vaak over het hoofd gezien, maar dat duurt niet lang meer. Met het nieuwe internationaal vliegveld en de verbeterde infrastructuur is het land klaar voor meer toerisme. En de reizigers zullen deze bestemming steeds meer gaan ontdekken. Er is namelijk ontzettend veel te beleven, van ziplinen en raften tot het oog in oog staan met een wilde neushoorn. Een geweldige combi van natuur en avontuur!


6. Costa Rica - pura vida

Bij Costa Rica denk ik gelijk aan kleur. Een groener dan groene jungle, de gekleurde vogels, felblauwe wateren. Costa Rica is een tropisch paradijs! Ook hier is duurzaamheid en behoud van de natuur een item dat steeds hoger op de agenda staat. Of je nou gaat hiken op een vulkaan, op zoek gaat naar jaguars of ontspant op één van de mooie stranden, iedere dag in Costa Rica is een feestje!


7. Nederland - dagtripjes en weekendjes weg

Dit is een verrassende in het lijstje, vind je niet? Zo zie je maar dat je voor bijzondere ervaringen echt niet altijd ver van huis hoeft te gaan! Zeker omdat er in 2020 verschillende festiviteiten zijn, heeft Nederland het dit jaar gehaald in de top 10 van Lonely Planet. Zo vieren we onze 75 jaar onafhankelijkheid en natuurlijk wordt er tijdens het Eurovisie Songfestival groots uitgepakt. Liever de rust opzoeken? Ga naar de Waddeneilanden of wandel door heuvelachtig Limburg.


8. Liberia - off the beaten track in Afrika

Verstopt in het westen van Afrika ligt Liberia. Een veilig land voor reizigers met zoveel onontdekte plekken! Het land heeft prachtige stranden en een enorm regenwoud (Sapo National Park). Je hebt de kans om chimpansees, bosolifanten en zelfs de bijzondere dwergnijlpaarden te zien. Ook surfers komen niks tekort, want Liberia heeft de beste surfresorts van West-Afrika!


9. Marokko - een andere wereld dichtbij huis

Het is maar een paar uurtjes vliegen, maar je waant je in een totaal andere wereld zodra je uit de aankomsthal van één van Marokko's vliegvelden loopt. De exotische geuren, smaken en kleuren zetten je zintuigen op scherp. Cultuur en historie vind je in de oude koningssteden, rust krijg je in de kust- en bergdorpjes en natuurlijk is ook een ritje op een kameel door de Sahara een must tijdens een reis door Marokko. Het veelzijdige Marokko is een ideale bestemming voor een (korte) rondreis!


10. Uruguay - stapt uit de schaduw van zijn buurlanden

Tussen enorme landen als Argentinië en Brazilië valt Uruguay niet zo snel op, maar Uruguay heeft alles in huis voor een onvergetelijke rondreis. Bij Uruguay kun je denken aan pittoreske dorpen, waanzinnige landschappen en een dynamische hoofdstad. Op sommige plekken lijkt de tijd te hebben stil gestaan, terwijl je op andere plekken (vooral aan de kust) baadt in een luxe jetset wereld. Als je graag eens buiten de gebaande paden reist, dan is Uruguay een leuke optie!


De wereld zit vol unieke plekken en één ding weet ik zeker: je raakt nooit uitgekeken. Deze top 10 laat ook maar weer zien dat je echt niet altijd uren in een vliegtuig hoeft te zitten om op prachtige en bijzondere plaatsen te komen. Wij hebben in ieder geval weer genoeg nieuwe bestemmingen die we kunnen toevoegen aan ons wensenlijstje! En jij?

Meer reisinspiratie

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Zomervakantie in tijden van corona: deze Europese landen laten toeristen toe

7 anti-verveeltips voor reislustige thuisblijvers

Onze 10 best gelezen blogs van 2019

De top 10 reislanden voor 2019

8 ultieme vakantiebestemmingen voor natuurliefhebbers in Europa

Dit zijn de tofste carnavals ter wereld

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen