Dit zijn de tofste carnavals ter wereld | Gek op carnaval?

Djura

Tel jij de weken al een tijdje af, ken je alle teksten van de carnavalsliedjes uit je hoofd en heb je je creatiefste outfit al klaarliggen? Dan móet je wel een echte fan zijn van carnaval. Dit weekend gaat het in het zuiden van Nederland weer helemaal los. Verklede feestvierders nemen de steden én dorpen compleet over en bij ieder café hoor je de vrolijke carnavalskrakers uit de speakers knallen. Niet alleen in Nederland wordt carnaval uitbundig gevierd. Op meerdere plekken in de wereld pakken ze groots uit. Ideetje voor volgend jaar?

Rio de Janeiro

Het Braziliaanse carnaval in Rio de Janeiro is wereldberoemd en onwijs populair. 40 dagen voor Pasen trekken miljoenen mensen naar de stad om in de kleurrijkste en bijzonderste outfits feest te vieren. Muziek, dans en spectaculaire optochten staan centraal tijdens de carnavalsviering. De swingende samba muziek en exotische danseressen maken de optochten een genot om naar te kijken. Nog een bijkomend voordeel is dat het er heerlijk warm is tijdens carnaval!

Rio de Janeiro

Dit jaar: 9 t/m 14 februari 2018
Volgend jaar: 1 t/m 6 maart 2019

Santa Cruz de Tenerife

Na het carnaval in Rio de Janeiro wordt het carnaval in Tenerife gezien als het populairste ter wereld. Ieder jaar komen meer dan een half miljoen mensen naar het Canarische eiland om eens goed te feesten. Vuurwerk, dans, muziek en waanzinnige kostuums: dat is carnaval in Tenerife. De stad Santa Cruz is het epicentrum van dit spectaculaire feest. Het carnaval in Santa Cruz kent meerdere traditionele rituelen wat de viering extra bijzonder maakt!

Carnaval op Tenerife

Dit jaar: 4 t/m 18 februari 2018
Volgend jaar: 24 februari t/m 10 maart 2019

Venetië

Eén van Europa's meest extravagante feestjes is het carnaval in Venetië. Alles draait hier om de meest creatieve en tot in detail afgewerkte maskers. Het gemaskerde bal is dan ook één van de hoogtepunten van het carnavalsfeest in Venetië. Door het straat entertainment en de spectaculaire verschijningen is het Venetiaanse carnaval een onvergetelijke ervaring. Voor dit bijzondere feest geldt: verwacht het onverwachte.

Carnaval in Venetië

Dit jaar: 27 januari t/m 13 februari 2018
Volgend jaar: 23 februari t/m 5 maart 2019

Mardi Gras in New Orleans

Eeuwen geleden brachten de Franse immigranten hun eigen carnavalstradities mee naar New Orleans en zo is het jaarlijkse feest Mardi Gras ontstaan. Kleurrijke optochten en gezellige straatfeesten maken de hele stad tot één groot feestterrein. Vergeet niet een echte traditie: het eten van de koningentaart!

Mardi Gras in New Orleans

Dit jaar: 13 februari 2018
Volgend jaar: 5 maart 2019

Notting Hill Carnival in Londen

In de wijk Notting Hill vindt ieder jaar in augustus het grootste straatfeest van Europa plaats. Ooit begon het als een lokaal festival voor de Caribische en Afrikaanse gemeenschappen in Londen, maar inmiddels is dit zomercarnaval uitgegroeid tot een enorm feest. Een miljoen mensen van binnen- en buitenland komen naar de chique wijk in West-Londen om te genieten van samba, reggae, R&B en hiphop muziek. Een smeltkroes van culturen en tradities die je op niet veel plekken zult zien!

Carnaval in Notting Hill - Londen

Dit jaar: 25 t/m 27 augustus 2018
Volgend jaar: 24 t/m 26 augustus 2019

Binche - België

Bij onze zuiderburen kunnen ze ook heerlijk feesten! Het carnaval in Binche is met haar eeuwenoude tradities en gewoontes zelfs door Unesco benoemd tot erfgoed van de mensheid! Gemaskerde en verklede mannen, ook wel Gilles genoemd, dwalen door de straten, er wordt geschud met stokken om geesten te verjagen en als er een sinaasappel naar je gegooid wordt, dan brengt dit geluk. Niet terug gooien dus! ;-)

De Gilles tijdens het carnaval in Binche

Dit jaar: 11 t/m 13 februari 2018
Volgend jaar: 3 t/m 5 maart 2019

Dus, heb je het carnavallen in je dorp wel een beetje gezien, dan zijn deze plekken een heel goed alternatief. Waar je het ook viert: veel plezier dit jaar!

Meer reisinspiratie

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Zomervakantie in tijden van corona: deze Europese landen laten toeristen toe

7 anti-verveeltips voor reislustige thuisblijvers

Onze 10 best gelezen blogs van 2019

De 10 beste reisbestemmingen voor 2020

De top 10 reislanden voor 2019

8 ultieme vakantiebestemmingen voor natuurliefhebbers in Europa

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen