5 redenen waarom een verre reis maken bij je goede voornemens hoort

Djura

Doe het eens een jaar anders! Zet een verre reis maken op je lijstje met goede voornemens in plaats van ‘meer sporten’, ‘gezonder eten’ of ‘vaker het huis schoonmaken’. Wedden dat het dan wel lukt om je goede voornemen na te komen? Om dit ietwat minder-reguliere goede voornemen te kunnen verantwoorden, geven we je 5 redenen waarom een verre reis écht thuis hoort op je lijstje voor 2018!

Je komt thuis met een berg fantastische herinneringen.

Een verre reis maken is altijd een grote ervaring. Je ziet, proeft en ruikt hele andere dingen dan normaal. Je ontdekt nieuwe culturen, geniet van de prachtigste natuur of je verlegt je grenzen door bijvoorbeeld een berg te beklimmen. Al deze dingen zorgen voor waanzinnige herinneringen. En wat is er nou waardevoller dan dat?!

Wat was Kroatië mooi!

Op de Chinese Muur, yes!

Het is een avontuur.

Iedere reis is weer een nieuw avontuur. Dingen lopen nooit 100% zoals gepland of je zoekt zelf het avontuur op, bijvoorbeeld tussen wilde dieren in de jungle, vanaf een uitkijkpunt in een wolkenkrabber of wanneer je een wilde rafting tocht doet. Je beleeft van alles op reis! Is het niet heerlijk om even uit die sleur in Nederland te komen en het onverwachtse en spannende op te zoeken?

Skydiven in Namibië

Het hoeft niet veel duurder te zijn dan een vakantie binnen Europa.

Veel mensen denken dat het maken van een verre reis per definitie duur is. Dit is gelukkig lang niet altijd zo! Het vliegticket is vaak wel duurder dan wanneer je binnen Europa blijft, maar in sommige landen liggen de prijzen van eten, drinken, hotels en excursies veel lager dan in Europa. In landen als Laos, Cambodja, Indonesië, Bolivia en Peru heb je niet meer nodig dan 30 euro per dag!

Met kamperen bespaar je geld!

De levenservaring die je op doet gaat je ook thuis helpen.

Als je reist, doe je levenservaring op. Je mensenkennis wordt groter, je leert omgaan met teleurstellingen en je houdt je hoofd koel als iets niet loopt zoals verwacht. Wanneer je alleen reist, leer je om zelfstandig te zijn en alles zelf te regelen. Allemaal waardevolle ervaringen, ook voor als je weer terug bent in Nederland!

Je gaat alles wat je thuis hebt veel meer waarderen.

Op reis merk je al snel dat het op veel plekken in de wereld lang niet zo goed geregeld is als bij ons. Mensen leven in armoede, voor water of voedsel moet kilometers gelopen worden of de gezondheidszorg is minder goed ontwikkeld of niet voor iedereen betaalbaar. We zijn zo gewend dat we deze basiszaken goed op orde hebben dat je je niet eens meer realiseert hoe het is om dat niet te hebben. Een reis door een minder ontwikkeld land laat je zien dat het echt niet zo vanzelfsprekend is en dat we heel blij mogen zijn met Nederland als ons thuis. Natuurlijk is dit je al vaak genoeg verteld, maar het wordt pas echt als je zelf ziet en meemaakt hoe dit gaat in andere plekken op de wereld.

Hutjes in Afrika

En niet te vergeten, dit is wat de wereld te bieden heeft!

En als dat nog niet genoeg redenen zijn, er zijn gewoon zoveel mooie plekken op de wereld. Kijk zelf maar...

Bromo vulkaan - Indonesië

Mount Cook - Nieuw-Zeeland

Machu Picchu - Peru

Deadvlei - Namibië

Torres del Paine - Chili

Kortom, reizen maakt je een simpelweg een rijker mens! Je leert ervan én je ziet de mooiste plekken en de meest interessante culturen. Voor ons staan er heel wat landen op de planning in 2018. Heb jij al een bestemming voor je eerstvolgende reis in je hoofd?

Meer inspiratie voor jouw volgende reis

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Zomervakantie in tijden van corona: deze Europese landen laten toeristen toe

7 anti-verveeltips voor reislustige thuisblijvers

Onze 10 best gelezen blogs van 2019

De 10 beste reisbestemmingen voor 2020

De top 10 reislanden voor 2019

8 ultieme vakantiebestemmingen voor natuurliefhebbers in Europa

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen