China

China is het land van contrasten. Tijdens een reis door dit immense land zie je wereldsteden met miljoenen inwoners en moderne technologie, terwijl je een dag later op het platteland ziet hoe gewassen nog vrijwel volledig handmatig verbouwd worden en mensen leven in de simpelste huisjes. In China hebben ze hele andere gewoonten dan wij, waardoor de opkomende wereldmacht zeker een onvergetelijke indruk op je zal maken. Maar dat is niet het enige waarvoor je China bezoekt, want wist je dat de natuurgebieden adembenemend zijn? En natuurlijk zijn de culturele en historische bezienswaardigheden zoals de Chinese Muur en het Terracottaleger echte must-sees!

Praktische informatie China

Blogs over China

1

Off the beaten track in Vietnam: de Ban Gioc waterval

Jaarlijks bezoeken zo’n 13 miljoen toeristen het mooie Vietnam. Niet gek, want het is een land vol schitterende hoogtepunten! De beroemde plekken als Halong Bay en Sapa zul je niet meer voor jezelf hebben, maar er zijn ook nog on-ontdekte plekken in Vietnam. De Ban Gioc waterval is zo’n highlight waar je weinig andere toeristen tegenkomt. Heerlijk! De grootste waterval van het land is waanzinnig gelegen tussen groene velden en kalkstenen rotsformaties. Ideetje voor jouw reis naar Vietnam?

0

Terugblik: 3 weken door betoverend China

3 jaar geleden is het… onze eerste verre reis. China is niet de meest gekozen bestemming voor een eerste reis buiten Europa, maar wat ben ik blij dat we wel voor China zijn gegaan. Nog steeds denk ik regelmatig terug aan de bijzondere cultuur en adembenemende natuur die we daar gezien hebben. China is een land van tegenstellingen en een plek waar alles onwijs snel verandert. Lonely Planet nam de opkomende wereldmacht niet voor niets op in de top 10 reislanden voor 2018!

3

De top 10 reislanden voor 2018

Waar moet je volgend jaar nu écht naartoe? Over die vraag buigen ze zich ieder jaar bij Lonely Planet. Auteurs, bloggers en redacteurs gaan met elkaar in discussie: wat is hip, waar doe je echt nieuwe ervaringen op en welke landen worden ondergewaardeerd? Uiteindelijk komt er dan een top 10 aan beste reislanden voor 2018 uit. Een fantastische inspiratie wat er op het verlanglijstje moet voor volgend jaar!

Beziens­waardigheden China

Yangshuo

China

Shanghai

China

De Chinese Muur

China

Tibet

China