5x doen in Yangshuo

Ronny

Voordat we op reis gingen naar China had ik misschien wel de meeste verwachtingen van Yangshuo. Ik zag regelmatig foto's voorbij komen van het karstgebergte. Die vreemde puntige bergen in een prachtig groen landschap, dat wilde ik wel met eigen ogen zien! Nu we er geweest zijn kan ik je vertellen: Yangshuo is absoluut de moeite waard. Hier 5 van onze tips!

#1 Drijf met een vlot over de Lijiang Rivier

De Lijiang Rivier loopt van Yangshuo naar Guilin. Je kunt op deze rivier heerlijk tot rust komen op een vlot van bamboe. Een enthousiaste Chinees staat achterop het vlot en duwt het krakkemikkig vaartuig met een lange stok langzaam vooruit. Je kunt zo op je gemak genieten van het natuurschoon langs deze rivier. Soms nader je een klein watervalletje waar de Chinees kundig vanaf vaart. In Yangshuo regent het vaak. Wanneer dit tijdens je ritje gebeurt, wordt er in enkele ogenblikken een grote paraplu voor je opgezet zodat je droog blijft. Als je na een uurtje helemaal tot rust bij het eindpunt aankomt, kun je de Moon Hill al zien liggen.

Met een bamboe vlot over de 'Li-River'

#2 Beklim de Moon Hill

Yueliang Shan is beter bekend als de Moon Hill. Deze berg dankt zijn naam aan een groot maanvormig gat dat je al van grote afstand kunt zien. Je kunt deze berg tot aan het gat beklimmen en dat is natuurlijk precies wat wij deden. Na een pittige klim van 1000 glibberige treden komen we hijgend aan bij de top van de berg. Wauw, wat een fantastisch uitzicht! Na het maken van wat foto's komen we erachter dat het oud Chinees vrouwtje dat we onderaan de berg nog gedag hebben gezegd ons achterna is gelopen. Ze heeft liters water meegenomen voor de dorstige toeristen. Wat een bikkel!

De Moon Hill

#3 Eet bananenpannenkoekjes bij Lucy

Begin je dag goed met een ontbijt bij Lucy's Place. Dit gezellige tentje zit in het centrum van Yangshuo. Voor een paar euro maakt het schattige vrouwtje een heerlijk ontbijt voor je klaar. De bananenpannenkoekjes móet je wat ons betreft zeker proberen, smullen! Na een stevig ontbijt ben je klaar om Yangshuo te verkennen. Wedden dat je na je actieve dag nog een biertje gaat drinken bij Lucy! Enne... als vaste gast vereeuwig je je bezoek natuurlijk met een boodschap op de muur. Kun jij die van ons vinden? ;-)
NO. 30 Guìhuā Road, Yangshuo

#4 Rijd met een scooter door het magische landschap

Zoals ik al een beetje heb laten doorschemeren: Het landschap van Yangshuo is magisch! Je ziet puntige bergen zover je kunt kijken. Ze hebben allemaal hun unieke, bijzondere vorm. Tel daarbij op dat de omgeving enorm groen is. Dit zijn de ingrediënten voor een landschap wat nooit verveelt. Stap op een scooter en rijd door dit unieke landschap. Als je liever sportief bezig bent, kun je in het centrum van Yangshuo ook mountainbikes huren. In het vochtige klimaat van Yangshuo betekent dat wel zweten geblazen, maar we hebben een goede tip voor je. Neem je zwembroek mee zodat je lekker kunt zwemmen onderweg!

#5 Vissen met aalscholvers

De lokale vissers maken van oudsher slim gebruik van aalscholvers voor het vangen van vis. De vogels hebben een ring om een nek zodat ze alleen kleine visjes kunnen doorslikken. De grote vissen blijven steken achter de ring. Wanneer een aalscholver een te grote vis heeft gevangen, vliegt hij naar de visser. Hij trekt de grote vis uit zijn bek en stopt deze in een emmer. Dit gaat een stuk sneller dan met een hengel! Je kunt dit met een excursie van dichtbij meemaken. Als het donker is geworden ga je met een bootje de rivier op. Van dichtbij zie je hoe de aalscholvers de vissen vangen voor hun baas. Erg bijzonder om te zien.

Meer over onze reis door China

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

China

Cultuurshock in China: What to expect

China

Het visum voor China

China+1

Off the beaten track in Vietnam: de Ban Gioc waterval

China+1

Terugblik: 3 weken door betoverend China

Hongkong

In het hoogste gebouw van Hongkong

China

De Chinese Muur, wat een wereldwonder!

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen