De Chinese Muur, wat een wereldwonder!

China 8 oktober 2014

De Chinese Muur is eigenlijk al reden genoeg om een reis naar China te maken. Je kunt je gewoon niet voorstellen dat de muur duizenden kilometers lang is. Wat een werk moet dat geweest zijn om te bouwen! Erg indrukwekkend.

Je kunt de Chinese Muur vanaf diverse plekken in China bezoeken. Wij gingen naar Mutianyu. Dit is één van de best bewaarde delen van de Chinese Muur. Vanuit Beijing rijd je in ongeveer een uur naar Mutianyu. We vertrokken heel vroeg, zodat het nog lekker rustig zou zijn als wij op de muur staan. Je kunt ervoor kiezen om naar boven te lopen, maar dat is best een lange klim. We besteden onze tijd liever óp de muur, dus we kiezen voor de kabelbaan. En dan opeens ben je er, één van de meest bijzondere plekken in de wereld! Ik kreeg echt kippenvel op het moment dat ik samen met Ronny op de muur stond. Zo ver je kunt kijken zie je de muur kronkelend in het groene landschap. Ja, de naam wereldwonder past zeker bij deze bijzondere muur. De muur bij Mutianyu schijnt één van de mooiste plekken te zijn waar je hem kunt bezoeken, omdat de omgeving ontzettend groen is en er veel uitkijkposten op dit deel van de muur zijn. In ongeveer een uur tijd lopen we naar het eindpunt. Met een rodelbaan gaan we naar beneden en laten we deze bijzondere plek achter ons. Wat zullen we hier nog vaak aan terug denken!

Praktische tips voor een bezoek aan de Chinese Muur

  • Zorg ervoor dat je zo vroeg mogelijk op de muur staat. Het gevoel er helemaal alleen te zijn is echt zo fijn. Dat maakt je bezoek extra bijzonder.
  • Trek goede schoenen aan. Door vernietiging en erosie is de muur op sommige plekken best beschadigd. Hierdoor is er veel ongelijkheid en moet je goed opletten waar je je voeten zet.
  • Plan genoeg tijd voor je bezoek aan de Chinese Muur. Wij hadden die dag een vol programma, maar ik had me er nog veel langer kunnen vermaken.

Ben jij al weleens op de Chinese Muur geweest en wat vond je ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly