Bolivia

Letterlijk ‘on top of the world’ sta je in Bolivia, het hoogst gelegen land ter wereld! Bolivia is het armste land van Zuid-Amerika, maar enorm rijk aan bezienswaardigheden. Denk maar eens aan de weerspiegelende zoutvlaktes, enorme bergpieken, het groene regenwoud en de koloniale steden. Bolivia zal je met haar natuurlijke en culturele schoonheden sowieso verbazen!

Praktische informatie Bolivia

Blogs over Bolivia

0

Backpacken in Bolivia: spotgoedkoop of financiële tegenvaller? | Onze kosten in Bolivia

Backpacken in Bolivia zou enorm goedkoop moeten zijn. In vergelijking met de omringende landen zijn de prijzen in Bolivia een stuk lager en sommige bloggers spreken zelfs over een dagbudget zoals in Azië. Dat klinkt goed, hè! Toch pakten onze 3 weken in Bolivia behoorlijk duurder uit dan we gedacht hadden. Een categorie waar we normaal niet veel geld aan uitgeven, was nu zelfs onze grootste kostenpost! In dit blog lees je welke prijzen je kunt verwachten in Bolivia en met welk dagbudget je rekening kan houden.

1

Een tour naar de mooiste zoutvlakte ter wereld: Salar de Uyuni in Bolivia

Beeld je in: een ultrawitte vlakte waar geen einde aan lijkt te komen. Daarboven een strakblauwe lucht. Salar de Uyuni is één van de mooiste plekken waar we ooit zijn geweest. Maar dat is niet de enige spectaculaire plek in deze regio van Bolivia. Tijdens onze 3-daagse tour kijken we onze ogen uit bij gekleurde meren, indrukwekkende vulkanen en uitgestrekte vlaktes. Drie dagen om nooit, maar dan ook nooit, te vergeten!

0

5 redenen waarom wij Sucre de fijnste stad van Bolivia vinden

De witte stad Sucre is de wettelijke hoofdstad van Bolivia. Normaal houden wij het in grote steden maar een paar dagen vol, maar in Sucre bleven we ons verblijf maar verlengen. Sucre was precies waar we op dat moment in onze reis aan toe waren. We leggen je uit wat ervoor zorgde dat we uiteindelijk een week in de witte stad van Bolivia doorbrachten!

Beziens­waardigheden Bolivia

Sucre

Bolivia

Amboro National Park

Bolivia

Valle de la Luna

Bolivia

Yungas Road

Bolivia