De miljoenenstad La Paz bezoeken | Onze leukste tips

Djura

La Paz is de grootste stad van Bolivia en de administratieve hoofdstad van het land. Gelegen op een hoogte van ruim 3.600 meter boven zeeniveau is het de hoogste hoofdstad ter wereld! De chaotische, drukke stad is de thuisbasis van miljoenen Bolivianen en de perfecte plek om het echte Bolivia te ontdekken. We geven je onze beste tips voor leuke dagen in en om La Paz!

Bezoek de heksenmarkt

La Paz staat bekend om haar markten en kraampjes op straat. Waar je ook loopt in de stad, de voetpaden en zijkanten van de weg worden ingenomen door kleedjes en stalletjes met allerlei producten. Een wel heel excentrieke markt is de heksenmarkt, ofwel Mercado de de las Brujas. Hier kun je bijzondere drankjes kopen, zie je gedroogde lama foetussen hangen en van sommige producten hadden we simpelweg geen idee wat het was. ;-) Ook als je 'gewoon' op zoek bent naar een nieuwe tas, trui of muts zit je op deze markt goed!

Lunch bij The Carrot Tree

Perfect te combineren met een bezoek aan de heksenmarkt is lunchen bij The Carrot Tree. Dit restaurant ligt vlakbij de bijzondere markt en was onze favoriete lunchplek in La Paz, omdat ze een 3-gangen lunch serveren voor maar 47 bolivianos (€6). En dat zijn geen karige gangen, maar echt grote porties! Iedere dag staat er iets anders op het menu voor de Lunch Special en elke keer smaakte het super goed. Bijkomend voordeel: we zaten zo vol van deze uitgebreide lunch dat we in de avond enkel nog maar iets kleins of simpels hoefden te eten. Dat scheelde weer in onze uitgaven!

Mountainbiken op Death Road

Veruit de spannendste activiteit in de omgeving van La Paz is mountainbiken op Death Road. Deze bochtige, onverharde bergweg is niet voor watjes! Toen Death Road, of eigenlijk Yungas Road, nog de enige weg was tussen La Paz en Coroico, vielen er jaarlijks honderden verkeersdoden. Nu gaat het doorgaande verkeer via een nieuwe weg en kun je - als je durft - met de mountainbike van deze weg naar beneden crossen. Je start op 4.300 meter boven zeeniveau en eindigt op 1.300 meter. Een dag vol snelheid en avontuur! Lees over ons avontuur op Death Road.

Voor de adrenaline junkies Ons avontuur op Death Road

Ga naar Valle de la Luna

Net buiten de stad ligt een bizar maanlandschap: Valle de la Luna. Het is een leuke plek om te bezoeken als je La Paz en de omgeving verkent. Ga niet met een (dure) tour mee, maar pak de lokale bus of een colectivo vanaf het San Francisco plein. Voor zo'n 30 eurocent ben je dan op je bestemming!

Maak een ritje in de kabelbaan

Om een indruk te krijgen van de grootsheid van La Paz, kun je een ritje maken met de kabelbaan. Het is hartstikke leuk om van boven het dagelijkse leven in de miljoenenstad te observeren. Daarnaast is het ook gewoon een snelle manier om je te verplaatsen, want op de weg is het vaak één grote chaos! Er zijn tal van verschillende lijnen die je naar alle uithoeken van de stad brengen. Uren vermaak gegarandeerd!

Als je Valle de la Luna hebt bezocht, kun je met de bus of taxi terug naar het centrum, maar met de kabelbaan is eigenlijk leuker! Neem een taxi naar het kabelbaanstation met de naam Irpavi en ga zo naar het centrum. Dat is leuker en meestal ook nog sneller dan via de weg!

Hoteltip in La Paz: Sol Andino

In La Paz barst het van de ho(s)tels. Wij verbleven in het Sol Andino Hostal en kunnen dit van harte aanraden. Het is eigenlijk meer een hotel dan een hostel, aangezien ze alleen privé kamers hebben. Wij hadden een tweepersoonskamer met eigen badkamer voor maar 25 euro per nacht. Hierbij was het ontbijt ook nog eens inbegrepen! Wij houden van zulke fijne prijsjes. :-)

RIXAA Hotels
RIXAA Hotels

Fijne locatie, radiator op de kamer, goede prijs

Bekijk

Wat wij grote pluspunten vonden aan Sol Andino is de warme douche en de kleine radiator in de kamer. We hadden het in de avonden en nachten in Copacabana namelijk zo koud gehad, die warmte hadden we even nodig! ;-) Daarnaast is de locatie goed en het personeel super vriendelijk. Het enige minpuntje is de wifi. Die was héél langzaam, maar dat blijkt geen uitzondering te zijn in Bolivia.

Lees alles over onze reis in Bolivia

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Bolivia

Wat kost reizen in Bolivia?

Bolivia

Salar de Uyuni bezoeken

Bolivia

5 redenen waarom wij Sucre de fijnste stad van Bolivia vinden

Bolivia

Een bezoek aan de Amazone in Bolivia

Bolivia

Mountainbiken op Death Road in Bolivia

Bolivia

Twee dagen aan het Titicacameer

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen