5 redenen waarom wij Sucre de fijnste stad van Bolivia vinden

Djura

De witte stad Sucre is de wettelijke hoofdstad van Bolivia. Normaal houden wij het in grote steden maar een paar dagen vol, maar in Sucre bleven we ons verblijf maar verlengen. Sucre was precies waar we op dat moment in onze reis aan toe waren. We leggen je uit wat ervoor zorgde dat we uiteindelijk een week in de witte stad van Bolivia doorbrachten!

De mix tussen traditioneel en hip

In Sucre zie je koloniale architectuur, struin je over kleurrijke markten en loop je tussen locals in traditionele kleding. Aan de andere kant vind je er hippe cafés met lokaal gebrouwen speciaalbiertjes, sfeervolle koffietentjes en perfect afgewerkte gebouwen. Die mix tussen traditioneel en hip is onwijs leuk!

Sucre heeft een heerlijk klimaat

Veel steden in Bolivia liggen op grote hoogte en zijn daardoor best koud. Vooral als de zon eenmaal onder is gegaan... Sucre ligt op ongeveer 2.800 meter boven zeeniveau (best laag voor Boliviaanse begrippen) en heeft een ontzettend fijn klimaat. Overdag is het zo'n 20 tot 25 graden en de zon schijnt gemiddeld vele uren per dag. Het is prima toeven in Sucre!

Het zonnetje schijnt!

Je kunt er goedkoop & comfortabel leven

Sucre heeft precies wat je nodig hebt als je tijdens het reizen langer in een stad blijft. Wij verbleven in een appartement (via Airbnb) voor slechts 12 euro per nacht. Hoe goedkoop wil je het hebben! We hadden goede wifi en konden dus mooi aan Travly werken (oke, af en toe ook onze Nederlandse tv programma's bijkijken) en in onze ruime keuken konden we onze eigen maaltijden klaarmaken. In de grote supermarkten vonden we altijd wat we nodig hadden en de meest verse en goedkoopste groenten kochten we op de markt. Ideaal! Ons verblijf in Sucre kostte ons geen drol, we hebben heerlijk uitgerust en bijgewerkt en genoten van een 'eigen plekje'. Ik durf gerust te zeggen dat Sucre de beste stad van Bolivia is voor een langer verblijf, bijvoorbeeld om te werken of uit te rusten.

Bij de vele straatkraampjes scoor je een goedkope snack.

Op de markt zijn groenten het goedkoopste!

De gezellige parken en witte straatjes

In Sucre kun je je urenlang vermaken door simpelweg te struinen door de witte straten of op een bankje te zitten in één van de groene parken / pleinen. Er is volop levendigheid en altijd wel iets om naar te kijken. Vervelen deden we ons niet! Iedere ochtend begon voor ons met een kopje koffie bij onze favoriete koffiezaak (Cafe Time & Coffee), waarna we met een verse jus d'orange - die je voor een halve euro koopt op straat - onszelf vermaakten op een bankje op het Plaza 25 de Mayo.

Plaza 25 de Mayo

Wij houden van een verse jus d'orange!

Parque Bolivar

Plaza 25 de Mayo

Plaza 25 de Mayo

Sucre voelt meer als een dorp

Ondanks dat Sucre de wettelijke hoofdstad van Bolivia is, is de regering hier niet gevestigd. In de administratieve hoofdstad La Paz gebeurt het eigenlijk allemaal. Sucre heeft ook maar enkele honderdduizenden inwoners en is dus helemaal niet zo groot. Als je in Sucre rondloopt, voelt het eigenlijk meer als een groot dorp dan een (hoofd)stad. Wij houden niet zo van drukke steden, dus voor ons is dat een groot pluspunt!

Wat is er te doen in Sucre?

Als je tussen de regels doorleest, merk je al wel dat wij niet heel veel bezienswaardigheden in en rondom Sucre hebben bezocht. Voor ons was het tijd om even te relaxen, want in de laatste weken van wereldreis deel 2 staat er nog onwijs veel op de planning! 

Nu is er niet bijzonder veel te doen in Sucre, maar wil je toch wat actiever zijn dan wij... Dit zijn dingen die je kunt bekijken of gaan doen in en om Sucre.

  • Verken het centrum met haar witte, koloniale gebouwen. Vooral Plaza 25 de Mayo mag je niet overslaan!
  • Kijk over de rode daken van Sucre vanaf het uitzichtpunt La Recoleta.
  • Doe boodschappen op één van de markten.
  • Bezoek de grootste vindplaats van dinosaurusvoetstappen ter wereld in het Parque Cretácico.
  • Volg een cursus Spaans. In Sucre kun je voor een klein prijsje lessen volgen!

Alles over onze reis in Bolivia

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Bolivia

Wat kost reizen in Bolivia?

Bolivia

Salar de Uyuni bezoeken

Bolivia

Een bezoek aan de Amazone in Bolivia

Bolivia

De miljoenenstad La Paz bezoeken

Bolivia

Mountainbiken op Death Road in Bolivia

Bolivia

Twee dagen aan het Titicacameer

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen