Het leukste dagje uit vanaf Koh Tao: met de boot naar Koh Nang Yuan

Djura

Gisteren zijn we aangekomen op het beroemde duikeiland Koh Tao. We zijn hier vooral om een duikcursus te doen en onze PADI te halen, maar het eiland Koh Tao en de omgeving is ook enorm leuk! Eén van de leukste dingen die je kunt doen vanaf Koh Tao is een dagje naar het nabijgelegen Koh Nang Yuan. Hier worden 3 mini eilandjes met elkaar verbonden door enkel een strook strand. Uniek in de wereld én heel mooi!

Bij Sairee Beach of in de buurt van de pier kun je makkelijk je vervoer van en naar Koh Nang Yuan regelen. Wij regelen de longtailboot via ons guesthouse, makkelijk! Het is een klein half uurtje varen over een toch wel behoorlijke ruige zee. Af en toe klotst er een golf over de boot heen, maar wat maakt het uit. Straks gaan we toch lekker zwemmen!

Dat kleine eilandje links van de boot is Koh Nang Yuan.

Op Koh Nang Yuan

Oke, de mensen die schrijven dat Koh Nang Yuan een pareltje is, hebben zeker niet gelogen. Het strand is wit, het zeewater kristalhelder en de eilanden bestaan uit enorme rotsblokken en jungle. Het is schitterend! Alleen dat weten veel meer mensen. Het eiland zul je dus zeker niet voor jezelf hebben, maar gelukkig is het in juni nog relatief rustig in Thailand en valt het vandaag best mee met de drukte.

Koh Nang Yuan

Vanaf de houten steiger zie je de wolken van vissen al!

Als eerste gaan we naar het uitkijkpunt. Dan hebben we het vermoeiendste deel van de dag maar gehad! Met een prima trap sta je eigenlijk al na 10 minuten boven. Alleen het laatste stukje moet je even over een paar rotsblokken, maar dat is allemaal goed te doen. Vanaf hier heb je het beste uitzicht over dit waanzinnige stukje natuur. We vinden het nu al de moeite waard dat we hier naartoe gegaan zijn!

Een unieke plek!

Snorkelen in de Japanese Garden

Vrijwel iedereen die een bezoekje brengt aan het eiland gaat het heldere water in met een snorkelset op het hoofd. Dit is namelijk één van de beste snorkelspots in Thailand! Vooral in de baai die de Japanese Garden genoemd wordt barst het van de kleurrijke vissen. Helaas zie je hier ook de gevolgen van het toerisme en veranderende klimaat. De zeebodem ligt bezaaid met afgestorven koraal. Zo zonde!

Snorkelen in de Japanese Garden

Na 2 keer een half uur snorkelen en tussendoor luieren op het strand vinden we het mooi geweest. Snorkelen, op het strand liggen en naar het uitzichtpunt zijn ook eigenlijk de enige dingen die je kunt doen op Koh Nang Yuan. Een relaxed dagje uit dus!

Hoe kom je op Koh Nang Yuan?

Er zijn eigenlijk twee manieren om vanaf Koh Tao op Koh Nang Yuan te komen. Je kunt in het dorpje Mae Haad op iedere hoek van de straat wel een snorkeltour boeken waarbij je in ieder geval een snorkelspot bij Koh Nang Yuan bezoekt. Het nadeel hiervan is dat je onderdeel bent van een grote groep en je maar beperkt tijd hebt op het eiland. Meestal zo'n 2 uur.

De andere optie is om zelf een longtailboot te nemen. Als je naar het strand of de pier loopt, dan heb je zo een taxiboot gevonden die je bij het eiland afzet en weer ophaalt. De prijs is onderhandelbaar en zou rond de 300 tot 400 baht (≈ €7,50 - €10) per persoon moeten zijn voor een retourtje. Je kunt direct een tijd afspreken waarop je weer opgehaald wilt worden, maar soms vinden ze het ook goed als je belt of een berichtje stuurt als je terug wil. Wij hebben ons uiteindelijk zo'n 4 uur vermaakt op het eiland. Dat is genoeg tijd om alles op je gemak te doen, maar dan kun je geen uren op het strand liggen. Op het strand liggen is minder ons ding, dus voor ons was 4 uur op het eiland perfect. ;-)

Ons privé vervoer naar het eiland :-)

Handig om te weten

  • Het eiland is privé eigendom en geopend voor publiek van 10:00 tot 17:00 uur. Er is één resort op het eiland voor als je er graag wakker wilt worden, maar dit is wat aan de prijzige kant.
  • Om het eiland te mogen betreden betaal je 100 baht (≈ €2,50) entree per persoon. Aangezien er maar één plek is waar je eten en drinken kunt kopen, zul je hier wat hogere prijzen zien dan op Koh Tao. Een snorkelsetje huren kost 100 baht (+1.000 baht of je paspoort als borg) en 2 ligstoelen met een parasol kost 150 baht.
  • Je mag geen plastic flessen meenemen op het eiland. Je zult dus water moeten kopen op het eiland zelf. Gelukkig is dat nog redelijk betaalbaar: 30 baht voor een halve liter.

Lees meer blogs over Thailand

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Maleisië

Onze dagen op het eiland Langkawi

Indonesië

Een meerdaagse boottocht langs de Komodo eilanden

Indonesië

Dit zijn de Secret Gili's van Lombok

Indonesië

4 redenen waarom je naar het eilandje Gili Air in Indonesië wil

Indonesië

Complete eilandgids voor Nusa Penida

Thailand

Onze ervaringen met duiken op Koh Tao

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen