Voor op je bucketlist: NYE in Sydney

Djura

3, 2, 1… Gelukkig nieuwjaar! Oud & Nieuw is één van mijn favoriete feestjes. Even terugkijken op het afgelopen jaar en vol enthousiasme en plannen beginnen aan een nieuw jaar. Samen met vrienden of familie proost je op een mooi jaar en geniet je van het vuurwerk dat de lucht in allerlei kleuren verlicht. Wil je dit feestje 100x groter meemaken, dan móet je een keer met oudejaarsavond in Sydney zijn. De grote vuurwerkshow is onvergetelijk!

NYE in Sydney

Wanneer het voor ons nog maar 14:00 uur 's middags is, barst in Sydney het feest al los. Daar aanschouw je samen met ruim 1 miljoen andere mensen op het moment-suprême één van de grootste en mooiste vuurwerkshows ter wereld! Vanuit de haven en de beroemde Harbour Bridge wordt onwijs veel en mooi vuurwerk afgestoken. Je weet gewoon niet waar je moet kijken! Deze spectaculaire lichtshow is voor velen een moment om nooit te vergeten en eigenlijk al genoeg reden om New Year's Eve in Sydney te vieren.

Vuurwerk in Sydney

Je moet er wel wat voor over hebben om dit magische moment mee te maken. Rond oud & nieuw schieten de prijzen van hotels en hostels omhoog en je moet echt ruim van tevoren boeken. Rondom de haven zijn verschillende plekken om de vuurwerkshow te bekijken. Sommige plekken zijn gratis, voor andere plekken kun je vooraf een kaartje kopen. De gratis locaties worden afgesloten zodra ze vol zijn en dat betekent dat je om 14:00 uur echt al wel een plekje moet hebben bemachtigd! Een lange zit tot middernacht, dus neem lekker eten, drinken en spelletjes mee om de tijd te doden.

Gelukkig hebben ze in Sydney genoeg georganiseerd om het wachten zo leuk mogelijk te maken. Aan het begin van de avond is er een luchtshow en vindt er een rookceremonie plaats. Om 9 uur is er een vuurwerkshow voor kinderen, zodat ook de kleintjes - die het niet volhouden tot middernacht - een mooi spektakel te zien krijgen. Daarna begint er een parade waarbij boten verlicht in allerlei kleuren in de haven zorgen voor een mooi schouwspel. En dan is het aftellen... om 12 uur 's nachts luid je het nieuwe jaar in met een spetterende vuurwerkshow van wel 12 minuten.

Gelukkig nieuwjaar!

De voorbereiding

Als je dit bijzondere moment in Sydney mee wilt maken, zul je dit ver van tevoren moeten beslissen. In mei worden al kamers geboekt in Sydney voor oudejaarsnacht! Bepaal ook vooraf of je de vuurwerkshow wilt zien vanaf een gratis toegankelijke locatie of een plek waar je een ticket voor moet kopen. Op de officiële website van Sydney New Year's Eve vind je alle informatie die je nodig hebt, bijvoorbeeld de gratis en betaalde uitkijkpunten, het programma en informatie omtrent openbaar vervoer. Erg handig!

Op de dag zelf moet je zorgen dat je al vroeg een goede plek bij één van de uitkijkpunten bemachtigt. Neem voldoende drinken en eten mee. In Sydney is het in december zomer en kan het weleens warm worden. Zonnebrandcreme en een parasol zijn dan geen overbodige luxe. Op sommige locaties mag je zelf alcohol meenemen, maar niet overal is dit toegestaan. Op de officiële website kun je nakijken waar je wel en geen alcohol mee naartoe mag nemen.

Meer onvergetelijke plekken voor NYE

Een andere geliefde plek voor een spetterend uiteinde van het jaar is Rio de Janeiro. Op het beroemde Copacabana Beach verzamelen meer dan 2 miljoen mensen zich om samen het nieuwe jaar in te luiden. In de oceaan staan muziek- en danspodia. De feestelijke vuurwerkshow maakt het plaatje helemaal compleet.

Vuurwerkshow Rio de Janeiro

Wil je wel een onvergetelijk feest, maar is je budget iets kleiner en blijf je liever dichterbij huis? Dan is Edinburgh in Schotland een absolute aanrader. Op 30 december beginnen hier de festiviteiten al en het jaar wordt knetterend afgesloten met prachtig vuurwerk boven Edinburgh Castle. Massale straatfeesten en buitenconcerten zorgen voor de feestelijke sfeer die je zoekt op dit bijzondere moment van het jaar.

Waar jij het ook gaat vieren, maak er een mooi feestje van! Een prachtige vuurwerkshow en locatie zorgen absoluut voor mooie herinneringen, maar het belangrijkste is - voor mij in ieder geval - om dit moment met mensen te beleven die dichtbij je staan. Proost op het nieuwe jaar!

Meer inspiratie voor jouw volgende reis

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Zomervakantie in tijden van corona: deze Europese landen laten toeristen toe

7 anti-verveeltips voor reislustige thuisblijvers

Onze 10 best gelezen blogs van 2019

De 10 beste reisbestemmingen voor 2020

De top 10 reislanden voor 2019

8 ultieme vakantiebestemmingen voor natuurliefhebbers in Europa

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen