Update: Visum voor Thailand

Thailand 8 januari 2017

Als een rondreis door Zuidoost-Azie op je planning staat, had je je vast al ingelezen over het visum voor Thailand. Goed nieuws, want voortaan krijg je ook bij binnenkomst over land een visumvrij entree voor 30 dagen. Meevaller!

Vorige situatie

Voorheen kreeg je een visumvrij entree voor Thailand van 30 dagen als je per vliegtuig aankwam in het land. Kwam je over land Thailand binnen, dan kreeg je slechts voor 15 dagen toegang. Het visumvrije entree bestaat uit een stempel met aankomstdatum in je paspoort en je zogenoemde arrival card. Dit vul je vaak al in het vliegtuig in en hierbij geef je aan waar je de eerste nacht zult verblijven. Veel backpackers bezoeken vanuit Thailand ook Cambodja, Laos of Myanmar. Wanneer je opnieuw in Thailand kwam, kreeg je slechts voor 15 dagen een visumvrij entree. Een vervelende verrassing als je hier vooraf niet op gerekend had! Langer in Thailand blijven dan je visumduur is in Thailand strafbaar. Er staan hoge boetes op en als je opnieuw Thailand in wilt, kan dit problemen opleveren.

Nieuwe situatie

Gelukkig is hier nu verandering in gekomen! Sinds 1 januari 2017 krijg je ook als je over land Thailand binnenkomt een visumvrij entree van 30 dagen. De enige beperking is dat je maximaal twee keer per kalenderjaar op deze manier het land mag binnenkomen. Verder blijven alle regels hetzelfde. Dit geeft jou als backpacker meer tijd om van dit mooie land te genieten!

Voor meer praktische informatie over Thailand bezoek je de landinformatie pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op Travly