Mini-gids voor een bezoek aan Singapore | Bezienswaardigheden, vervoer en meer

Djura

Het derde deel van onze wereldreis begon met een paar dagen Singapore. Dit welvarende land is precies het tegenovergestelde van hoe wij Azië kennen. Singapore is namelijk absurd gestructureerd, heel schoon en erg modern. Dat maakt het een interessante bestemming voor een paar dagen! In dit blog vertellen we wat er te doen en te zien is in Singapore, hoe je je makkelijk verplaatst en waar in de stad je leuke accommodaties vindt.

Bezienswaardigheden Singapore

Singapore heeft veel highlights die de moeite waard zijn. In het centrum loop je tussen de hoge wolkenkrabbers en sta je oog in oog met het beroemde Marina Bay Sands Hotel. Hier zie je het moderne Singapore. Ga je naar wijken als Little India en Chinatown, dan ziet het straatbeeld er weer heel anders uit.

Marina Bay Sands Hotel

Het Marina Bay Sands Hotel is het icoon van Singapore. De kenmerkende architectuur zorgt ervoor dat je de skyline van Singapore direct herkent. Op het dak van het hotel vind je een enorme infinity pool met uitzicht over de stad. Zo gaaf! Helaas is overnachten in het Marina Bay Sands Hotel niet voor iedere portemonnee neergelegd. - Lees ons blog over de kosten van een paar dagen in Singapore.

Toch kun je ook met een kleiner budget van dit gave uitzicht over Singapore genieten. Voor 23 Singapore Dollar (SGD), omgerekend zo'n €15, kun je op het Observation Deck van het hotel. Wij hebben dit uiteindelijk niet gedaan, omdat we het wat aan de prijzige kant vonden voor een uitzicht. Als jij wel gaat, zorg dan dat je de zonsondergang vanaf het observatiedek meepakt!

Gardens by the Bay

Het enorme stadspark Gardens by the Bay is wat ons betreft de leukste plek in Singapore. Je loopt hier tussen de Supertrees en in de avond geniet je van de lichtshow bij de beroemde bomen. Enorm indrukwekkend! Overdag is het heerlijk slenteren in het park. Je hebt dan echt niet het gevoel dat je vlakbij het zakelijke district van de stad bent!

Gardens by the Bay is in principe gratis toegankelijk, tenzij je de twee grote, glazen koepels in het park wilt bezoeken. In de ene koepel vind je het Cloud Forest, een plek waar ze tal van planten van over de hele wereld hebben verzameld. Via een hoge loopbrug wandel je voor je gevoel tussen de boomtoppen in het regenwoud en je vindt hier de hoogste indoor waterval ter wereld. Af en toe maken ze het helemaal mistig in het Cloud Forest. Dan is het net alsof je je echt in de jungle bevindt!

Cloud Forest

Cloud Forest

In de andere koepel vind je de Flower Dome. Misschien iets minder indrukwekkend dan het Cloud Forest, maar zeker een leuke plek om te bezoeken. Vooral alle kleuren maken het een gezellig geheel! Je vindt er bloemen en bomen van over de hele wereld, waaronder cactussen en de beroemde Baobab boom. Nederlandse tulpen hebben wij alleen niet kunnen vinden! ;-)

De toegangsprijs voor het Cloud Forest en de Flower Dome is 28 Singapore dollar (ongeveer €19). Je krijgt dan toegang tot beide plekken. Het is niet mogelijk om voor één van de twee een kaartje te kopen tegen een lagere prijs.

Little India

Je waant je in een compleet ander Singapore als je het stadscentrum achter je laat en door de straten van Little India slentert. Overal ruik je de typisch Indiase kruiden die gebruikt worden om lekkere curry's te maken. Wij houden ervan! Het kleurrijke Tan Teng Niah House en de Sri Veeramakaliamman tempel zijn de belangrijkste highlights in de wijk.

Tan Teng Niah House

Sri Veeramakaliamman tempel

Lau Pa Sat

Overal in Singapore vind je zogenaamde hawker centers, ofwel foodcourts. In deze grote hallen staan allerlei kleine kraampjes waar je eten of wat drinken kunt kopen. Je kunt daarna aan één van de vele tafels je smakelijke maaltje opeten. Handig als iedereen wat anders wil! En het is een stuk goedkoper dan eten in restaurants. Het bekendste hawker center is Lau Pa Sat. Dit foodcourt ligt in het zakelijke district en is populair onder toeristen én locals. Leuke locatie, goed eten en fijn voor je portemonnee. Aanrader dus!

Arabische wijk

In Singapore zie je invloeden van verschillende nationaliteiten en culturen. De Arabische wijk, bij het metrostation Bugis, is één van de hipste wijken van de stad. Vooral in Haji Lane vind je fijne boetiekwinkeltjes, gezellige terrasjes en hippe koffiezaakjes. Het onontdekte / authentieke is er wel een beetje vanaf vinden wij. Hier op het terras zitten is zeker gezellig, maar je betaalt wel de hoofdprijs voor een biertje of ander drankje!

Chinatown

Bijna iedere Aziatische grote stad heeft een Chinatown. Singapore ook! De straten staan vol met kraampjes waar je van alles kunt kopen. Souvenirs, rare etenswaren, goedkope oplaadkabeltjes, je vindt er werkelijk van alles! Als je nog iets nodig hebt, is Chinatown de place to be. En anders is het ook een leuke wijk om doorheen te slenteren!

Merlion fontein

Je kent vast de foto van de leeuw waar een fontein uit zijn mond komt? Dat is de Merlion fontein. Toen we hier een bezoekje aan brachten, zagen we pas hoe groot dit beeld is! Op de foto's kwam dat voor ons nooit zo duidelijk naar voren. De fontein zelf heb je zo gezien, maar vanaf deze plek heb je ook gelijk een mooi uitzicht op het Marina Bay Sands Hotel.

ArtScience Museum

Het gebouw waar het ArtScience Museum gevestigd is is al een bezienswaardigheid op zich, maar de exposities ín het gebouw zelf zijn ook hartstikke leuk om te bezoeken! Wij gingen naar de Future World tentoonstelling en vonden dit een geslaagd uitstapje. Entreeprijs Future World: 19 SGD per persoon. (€13)

Future World expositie

Future World expositie

Nog meer bezienswaardigheden

En dat is nog lang niet alles wat je kunt zien en doen in Singapore. Je kunt bijvoorbeeld een ritje maken in het reuzenrad - de Singapore Flyer - of een bezoek brengen aan het S.E.A. Aquarium. Op Sentosa Island vind je allerlei attractieparken en Orchard Road is het walhalla voor shopliefhebbers.

Vervoer in Singapore

Met de metro

De metro is veruit het handigste vervoermiddel in Singapore. Het metrostelsel is namelijk enorm uitgebreid. Waar je ook naartoe wilt, je kunt er altijd makkelijk komen met de metro. De metro's rijden iedere 5 minuten, dus je staat nooit lang te wachten. Het enige nadeel: meer mensen vinden dit een prettige manier van reizen in Singapore. (lees: het is vaak enorm vol!)

Met de Singapore Tourist Pass kun je 1, 2 of 3 dagen onbeperkt met het openbaar vervoer reizen. Wij kochten deze pas voor 3 dagen en gingen overal met de metro naartoe. Heel handig!

Met de taxi of Grab

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een officiële taxi of een Grab te nemen. De wegen in Singapore zijn goed en in tegenstelling tot wat je vaak ziet in andere Aziatische steden wordt er rustig gereden. Ook zagen we vrijwel nooit files, dus volgens mij is het ook nog eens een vrij snelle manier om je te verplaatsen in de stad. Het is alleen een stuk prijziger dan de metro. ;-)

Alles over prijzen en een reëel dagbudget Onze uitgaven tijdens 3 dagen in Singapore

Overnachten in Singapore

In principe zijn er voldoende accommodaties in Singapore, maar eentje vinden die goed betaalbaar is: dat valt niet mee. Het is daarom slim om iets te boeken zodra je reisdata vast staan. Dan heb je in ieder geval nog iets te kiezen binnen je budget!

In de wijk Little India vind je veel hostels en goedkope eetstalletjes. Een goede uitvalsbasis dus voor backpackers met een kleiner budget! In de wijken Bugis en Chinatown kun je ook betaalbare accommodaties vinden, maar het is hier een stuk toeristischer en dus is alles wat duurder. Wil je in het zakelijke district / centrum van Singapore overnachten, dan mag je je portemonnee trekken. Je vindt hier vrijwel geen hostels, enkel hotels. Voor een tweepersoonskamer ben je waarschijnlijk minimaal €70 kwijt. Lees meer over de kosten van een verblijf in Singapore in ons kostenblog.

Onze tips - tot €25 p.p.p.n.

hipstercity hostel
hipstercity hostel

Eén- of tweepersoonsbed in een slaapzaal - gelegen in het centrum - goed ontbijt inbegrepen - nabij uitgaansgebied.

Bekijk

Onze tips - tot €50 p.p.p.n.

Hotel Classic by Venue
Hotel Classic by Venue

Tweepersoonskamers met ensuite badkamer - zwembad aanwezig - vlakbij bushalte.

Bekijk
Summer View Hotel
Summer View Hotel

Mooi boetiekhotel in de wijk Bugis - dichtbij openbaar vervoer - fijne kamers van alle gemakken voorzien.

Bekijk

Onze tips - vanaf €50 p.p.p.n.

Marina Bay Sands
Marina Bay Sands

Luxe overnachten met het beste uitzicht over de stad - infinity pool op het dak - in het hart van Singapore.

Bekijk
Pan Pacific Serviced Suites Beach Road, Singapore
Pan Pacific Serviced Suites Beach Road, Singapore

Ruime suites met alle luxe en faciliteiten - vlakbij het populaire Arab Street - infinity pool met fantastisch uitzicht.

Bekijk

Als je in de buurt bent, breng dan ook zeker eens een bezoekje aan Singapore. In 2 tot 3 dagen kun je de leukste bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Een paar dagen in Singapore zijn in ieder geval heel anders dan in Hanoi (Vietnam), Phnom Penh (Cambodja) of Peking (China). En dat is ook weleens leuk!

Alle blogs over Singapore

Verder lezen?

Misschien vind je dit ook leuk

Singapore

Wat kost een paar dagen in Singapore?

Singapore

Opvallend in Singapore: de strenge regels en absurde straffen

Vietnam

Wat kost reizen in Vietnam?

Laos

Wat kost reizen in Laos?

Maleisië

Wat kost reizen in Maleisië?

Indonesië

De leukste route voor een reis naar Bali

Even voorstellen

Hi, wij zijn Ronny & Djura

Gek op reizen, vrijheid en onze bus Bruno. Hoe minder vastigheid, hoe beter! Daarom zijn we sinds 2022 fulltime op pad en parttime aan het werk als digital nomads. Een droomleven! Want dromen zijn er om na te jagen, toch?

Leer ons beter kennen